Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
Ford starter produktion af den elektriske varebil StreetScooter Work XL
LastFord har i fællesskab med Deutsche Post DHL Group påbegyndt produktionen af den elektriske varebil StreetScooter Work XL.

Den produceres på Fords joint venture-fabrik Ford Otosan i Kocaeli, Tyrkiet og er baseret på chassisset af en 2-tons Ford Transit, som er udstyret med en elmotor og et karrosseri baseret på StreetScooter-specifikationer fra Deutsche Post DHL Group.

Omkring 180 Ford-medarbejdere er sat i værk for at bygge op til 16 Work XL-modeller om dagen, hvilket svarer til en årlig produktionskapacitet på 3500 enheder.“Fremstillingen af StreetScooter Work XL kobler Fords uovertrufne varebilsekspertise sammen med StreetScooters styrke som et agilt opstartsselskab,” udtaler Jörg Beyer, managing director, Product Development, Ford of Europe.

Work XL er den største leveringsvogn i StreetScooters modelprogram med et varerum på 20 m3, plads til mere end 200 pakker og en nyttelast på op til 1275 kg.

Ford fremstiller varebilen med en række elektriske motorer og lithium-ion-batterier, der leverer op til 90 kWh (122 hk) og et maksimalt moment på 276 Nm. Work XL-modellen har en rækkevidde på op til 200 km med en batterikapacitet på op til 76 kWh.

Med dette partnerskab bidrager både Ford og Deutsche Post DHL til reduceringen af CO2-udledning i tyske byer. Sammenlignet med dieselmotorer reducerer elektriske varebiler årligt CO2-udledningen med 5 ton og brændstofforbruget med 1900 liter.

Work XL-modellen anvendes til Deutsche Post DHL’s pakkelevering i tyske byområder. Den elektriske varebils fremtidige tilgængelighed overvejes i øjeblikket også til tredjepartskunder.

“Vi har i Ford fundet den ideelle partner, der forstår vores fleksible og kundeorienterede produktionstilgang. Sammen fremmer vi elektromobiliteten i Tyskland og gør bytrafik både mere miljøvenlig og støjsvag. Med den nye Work XL StreetScooter har vi nu den perfekte elektriske varebil til pakkelevering i storbyområder, som i fremtiden også vil gavne andre transportvirksomheder,” siger professor Achim Kampker, StreetScooters grundlægger og administrerende direktør.

Elektrificering vil spille en central rolle i Fords europæiske produktudvalg. Ford investerer tæt på 71 milliarder kroner i foretagendet og planlægger at levere 16 fuldt elektriske biler inden for en global portefølje af i alt 40 elektrificerede biler gennem 2022.


Kilde: Ford Motor Company Danmark
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.