Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Lidt for kreative transportører og mangelfuld kontrol: Kører firma på stjålet identitet
NyhedJeg vil nødigt kalde dem vognmænd, for det er de absolut ikke. De er derimod en del af en plattenslagerkultur, som i disse danske mangelfulde kontroltider, udnytter selv de mindste muligheder - uanset graden af lovlighed eller det modsatte. Så klart trækker Jens Groot, kontorleder hos Frie Danske Lastbilvognmænd, FDL, situationen op med hensyn til de lidt for ”kreative” aktører i branchen.


De benytter stadig postkasseselskaberne, og de hvide nummerplader, og chauffører hentet fra den billigste hylde. Udelukkende med det formål at score kassen på social dumping. Den konstruktion er der efterhånden rimelig fokus på, hos det danske tungvogns politi. En stigende risiko for at blive snuppet under en tilfældig politikontrol kan også stresse plattenslagerkultur.


”Postkasse-afløseren” kan, efter det vi ser i dag, være et dansk registreret selskab, som kører med gule danske nummerplader men en chauffør fra billigste hylde, som også udnyttes til løndumpning i Danmark, og det er der ikke tilstrækkeligt fokus på, understreger Jens Groot. Det resulterer i, at alt for mange er i stand til at køre under ”tungvognsbetjentenes radar”. Et problem, der mildest talt bør gøres noget ved.


FDL er i besiddelse af papirer, hvoraf det klart fremgår, hvordan et dansk selskab er konstrueret til formålet. Det er et eksempel, der afslører brugen af en stjålet identitet, som fuldt bevidst er brugt til start af et dansk selskab, som selskabet stifter og ejer.

Den stjålne identitet er brugt på et vognmandskursus, som er kravet til en ansvarlig leder for godstilladelser. Alt er erhvervet på falske papirer med billede. Og hvem skal lige opdage det? Selskabsstyrelsen åbenbart ikke. Kursusudbyderen får en deltager, som møder op med eget billede i falskt kørekort, så kursuslederen har ikke mulighed for mere kontrol. Så kan det danske kontrolsystem bruges? spørger Jens Groot.


Svaret må være et dundrende NEJ!


Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.