Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « December 2018 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Elektrisk Citaro gør én helt elektrisk
Med en batterikapacitet på 243 kWh er Mercedes-Benz’ nye eCitaro med en el-motor ved hvert baghjul en behagelig køreoplevelse for chauffører og passagerer - hele dagen igennem. Og den skal som udgangspunkt kun have elektrisk behandling om natten, når den holder i depot. Mercedes-Benz er dog indstillet på at levere en eCitaro med pantograf på taget, for de kunder, der har behov eller ønsker mulighed for supplerende hurtig ladning i løbet af dagen. Magasinet Bus havde i begyndelsen af december lejlighed til en længere køretur i en eCitato i Mannheim og omegn


· Busvognmand i Brørup fik den første
Papuga A/S i Brørup fik et par uger før jul leveret det første eksemplar af den helt nye dobbeltdækker Setra 531DT, der er registreret i Danmark. Carsten Papuga fortæller til Magasinet Bus, at den nye dobbeltdækker, der ud over chaufføren har plads til 79 passagerer og en rejseleder, som noget af det første skal hjælpe med at køre julerejsende ud og hjem for FlixBus


· Polske el-busser kører på nul-emmissionslinie i Frakkfurt
Den polske busproducent, Solaris, har leveret fem el-busser, der er sat ind på en særlig nul-emissionslinie - linie 75 , der er ren elektrisk og forbinder to uddannelsesområder i Frankfurt am MainMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

FDL - Lidt for kreative transportører og mangelfuld kontrol: Kører firma på stjålet identitet

NyhedJeg vil nødigt kalde dem vognmænd, for det er de absolut ikke. De er derimod en del af en plattenslagerkultur, som i disse danske mangelfulde kontroltider, udnytter selv de mindste muligheder - uanset graden af lovlighed eller det modsatte. Så klart trækker Jens Groot, kontorleder hos Frie Danske Lastbilvognmænd, FDL, situationen op med hensyn til de lidt for ”kreative” aktører i branchen.


De benytter stadig postkasseselskaberne, og de hvide nummerplader, og chauffører hentet fra den billigste hylde. Udelukkende med det formål at score kassen på social dumping. Den konstruktion er der efterhånden rimelig fokus på, hos det danske tungvogns politi. En stigende risiko for at blive snuppet under en tilfældig politikontrol kan også stresse plattenslagerkultur.


”Postkasse-afløseren” kan, efter det vi ser i dag, være et dansk registreret selskab, som kører med gule danske nummerplader men en chauffør fra billigste hylde, som også udnyttes til løndumpning i Danmark, og det er der ikke tilstrækkeligt fokus på, understreger Jens Groot. Det resulterer i, at alt for mange er i stand til at køre under ”tungvognsbetjentenes radar”. Et problem, der mildest talt bør gøres noget ved.


FDL er i besiddelse af papirer, hvoraf det klart fremgår, hvordan et dansk selskab er konstrueret til formålet. Det er et eksempel, der afslører brugen af en stjålet identitet, som fuldt bevidst er brugt til start af et dansk selskab, som selskabet stifter og ejer.

Den stjålne identitet er brugt på et vognmandskursus, som er kravet til en ansvarlig leder for godstilladelser. Alt er erhvervet på falske papirer med billede. Og hvem skal lige opdage det? Selskabsstyrelsen åbenbart ikke. Kursusudbyderen får en deltager, som møder op med eget billede i falskt kørekort, så kursuslederen har ikke mulighed for mere kontrol. Så kan det danske kontrolsystem bruges? spørger Jens Groot.


Svaret må være et dundrende NEJ!


Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Del denne nyhed
Offentlig deling: Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook Like:


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0.18 sekunder
24,614,059 Unikke besøg