Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « December 2018 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Polske el-busser kører på nul-emmissionslinie i Frakkfurt
Den polske busproducent, Solaris, har leveret fem el-busser, der er sat ind på en særlig nul-emissionslinie - linie 75 , der er ren elektrisk og forbinder to uddannelsesområder i Frankfurt am Main


· Kontrollen med dyretransporter bliver intensiveret
De seneste 10 år er antallet af dyretransporter steget betragteligt, uden at kontrollen er fulgt med. Derfor har miljø- og fødevareministeren aftalt med Dansk Folkeparti, at kontrollen med dyr på vej ud af Danmark øges markant. Baggrunden for initiativet er blandt andet, at et flertal i Folketinget bestående af Danske Folkeparti, Socialdemokratiet og Enhedslisten tvang regeringen til at gå i forhandling om en skærpelse af kontrollen med lange dyretransporter


· Lastbil er klar til sikker “spritkørsel”
Den første Scania-lastbil med en 13 liters bioethanol-motor er kommet ud at køre på de svenske veje. Ethanolen - eller spritten, hvis man vil forsøge at lave et sjovt ordspil - kan produceres som anden generations biobrændstof af restprodukter som eksempelvis halm, strå og træflis, som råvarer - og så er det ren CO2-neutral spritkørselMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

Husk at tænde baglygterne

InfoSynes du, at det kan være svært at spotte de forankørende biler i mørke og tåge, fordi bilisterne ikke har tændt baglygterne?

Så er du bestemt ikke den eneste.

Hele seks ud af ti bilister fra Syd- og Sønderjylland, der i januar medvirkede i en national undersøgelse foretaget af Rådet for Sikker Trafik, kunne genkende situationen. Og på landsplan var det syv ud af ti bilister, som nikkede ja til problemet.

Undersøgelsen blev foretaget blandt 1.664 bilister, som jævnligt kører bil. Her blev bilisterne spurgt:

Hvor mange bilister har inden for de seneste tre måneder oplevet andre bilister, som ikke havde tændt baglygterne, mens det var mørkt eller tåget?

Nedsat sigtbarhed
Når vejret byder på regn, sne og tåge, nedsættes sigtbarheden betragteligt. Det gør det sværere at se hinanden i trafikken og understreger behovet for korrekt lygteføring.

Kører man for tæt, fordi man fejlbedømmer afstanden til de forankørende, er der risiko for trafikulykker med mange involverede – hvilket kan betyde skader på menneskeliv, køretøjer samt skabe forsinkelser på vejene til gene for mange.

- Det kan hurtigt blive dyrt at spare de forkerte steder. Tændte baglygter gør ikke kørslen dyrere, men til gengæld mere sikker – ikke mindst for dig og dine kære. Kommer man i tvivl, om baglygterne er tændte, kan man altid køre med nærlys på bilen eller konsultere sit værksted, der kan montere en anordning, der sikrer, at baglygterne altid tændes sammen med kørelyset, pointerer vicepolitiinspektør Knud Reinholdt, der er leder af Færdselsafdelingen i Syd- og Sønderjyllands Politi.

Specielt kørelys
Frem til juli 2016 blev mange biler solgt med specielt kørelys, hvor baglygterne ikke tænder automatisk. Ejer man en sådan bil, kan man få køretøjet justeret på et værksted, såbaglygterne også tænder, når motoren startes.

Som bilist er du ansvarlig for, at bilens lygter virker, og lyset er korrekt. Derfor skal man, inden man kører ud i trafikken, kontrollere, at bilen lever op til kravene.
•Gå rundt om bilen og se at alle lygter virker.
•Parker eventuelt en meter fra en væg, og se om vinklen på lyskeglen falder korrekt, jf. forskrifterne.
•Kontroller at køretøjet ellers er lovligt og i forsvarlig stand.

Nærlys
Fra solopgang til solnedgang (uden for lygtetændingstiden) skal man som bilist anvende nærlys, dog kan tågelys i kombination med positionslys eller særligt kørelys også anvendes.

Fra solnedgang til solopgang samt ved nedsat sigtbarhed, hvor det regner, sner, er tåget eller er tusmørke, skal nærlys som minimum anvendes. Forkert lygteføring kan som minimum resultere i en bøde på 1.000 kroner.


Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi

Del denne nyhed
Offentlig deling: Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook Like:


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0.14 sekunder
24,613,236 Unikke besøg