Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
FDL - Regeringen på tilbagetog i kampen mod CO2-udslip: Kun fem byer får miljø-zoner
NyhedKommentar af Preben von Skjoeth, FDL.

Stik mod alle forventninger, bliver det kun Danmarks fem største byer, der får mulighed for at etablere nye miljø-zoner som et værn mod luft- og dieselforurening fra biler, især varebiler og lastvognstog. Beslutningen har vakt vrede og frustration hos borgmestre i en lang række andre kommuner, hvor man havde håbet at kunne følge med udviklingen gennem ekstra miljø-zoner.


Det er udelukkende København, Aarhus, Odense, Aalborg og Frederiksberg, der får mulighed for at indføre skærpede miljø-zoner med særlige krav til dieseldrevne lastbiler og busser over 3,5 ton. Når skuffelsen er stor andre steder, er det fordi der af et tidligere notat fremgik, at byer med flere end 25.000 indbyggere, ville få mulighed for at etablere de stærkt omdebatterede miljø-zoner.


Men i stedet for et sted omkring godt 40 byer, bliver det kun de nævnte fem områder. Socialdemokratiet støtter borgmestrenes kritik og vil tage spørgsmålet op. Det siger partiets miljøordfører, Christian Rabjerg Madsen. Der vil være en gevinst ved at tage miljøzonerne med både i forhold til befolkningens livslængde og livskvalitet, men også i forhold til økonomien.


For man sparer samfundet for nogle udgifter, når folk ikke får hjerte-kar-sygdomme og luftvejssygdomme. Så jeg håber, at vi kan få presset regeringen i en mere ambitiøs retning, siger Christian Rabjerg Madsen. Forslaget om nye, stramme miljø-zoner, er ellers en vigtig del af regeringens klimaudspil, so blev præsenteret i tirsdags, den 9. oktober, men endte i stort set ingenting.


Kilde: Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.