Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « December 2018 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

NSJV

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Grøn transport er i fokus på forårets transpormesse
MCH Messecenter Herning sætter fokus på omstillingen til bæredygtige drivmidler, når kommuner, politikere og private virksomheder inviteres til konferencen Grøn Transport 2019, der finder sted under transportmessen i Herning i dagene 21.-23. marts 2019


· Vejdirektoratet tester smallere vognbaner
Hvor smalle vognbaner kan bilerne i fremtiden nøjes med? Det spørgsmål arbejder Vejdirektoratet med at finde et svar på. Det sker ved hjælp at tre-fire biler udstyret med Lane Keeping Assistance-systemer


· Toldkontrol fandt skunk i international bus
Toldstyrelsen kontrollerede tirsdag klokken 18 en international bus, der var ankommet fra Tyskland. Ved toldekspeditionen i Nørre Alslev fandt medarbejderne fra Told 0,6 gram skunk hos en 29-årig udenlandsk mand, og 0,6 gram skunk hos en 22-årig mand fra OdenseMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

FDL - Udlændinge slipper alt billigt: Urimelig forskelsbehandling

NyhedKommentaren af Preben von Skjoeth, FDL.


Vognmand Ronald Damgaard fra Esbjerg har, i et opslag på Facebook, været fremme med en yderst forståelig kritik af forskellen på bødeniveauet for udlændinge og danskere. Og der er ingen tvivl om, at Ronald Damgaard har ret, når han kritiserer den store, og helt urimelige forskelsbehandling.


For det lyder i den grad horribelt, at en stangdrukken udlænding slipper med en bøde på 1.000 kr. for en promille på godt 2,5. Og at en anden udlænding får nedsat straf fra 2.5 til 2.0 promille. Når man, som Ronald Damgaard, konstaterer den slags, og helt urimelige forskelsbehandling, er det svært at skjule aggressionerne.


Tænk blot på, at promillebøden kun ligger 500 kr. over, hvad det koster at tale i håndholdt mobil under kørslen. I torsdag stoppede politiet en bil, hvor passageren, et halvstort barn, ikke havde sele på. Resultat: En bøde på 2.500 kr., og et klip i kørekortet. Seledommen er sikkert OK, men står i skrigende kontrast til de bøder, de fleste udenlandske chauffører får.Det er uforsvarligt ikke at bruge sikkerhedssele, men det er en grov tilsidesættelse af loven at køre bil med store promiller. Dertil skal medregnes en betydeligt øget risiko for at køre galt og måske forvolde andre trafikanter alvorlige kvæstelser eller dødsfald. Ved promillekørsel over 2,0, medfølger ofte en fængselsstraf på minimum 20 dage bag tremmerne.


FDL har tidligere henvendt sig til såvel skiftende justitsministre og Folketingets Retsudvalg, men med få undtagelser, kryber de fleste politikere under radaren, når man spørger om, hvorfor kursen ikke skærpes over for udlændingene.


Hvis ikke den sidste rest af respekt for lovgiverne og dommerne skal forsvinde i spiritus-tågen, skal tingene strammes betydeligt op. Derfor vil FDL, endnu en gang henvende sig til justitsminister Søren Pape Poulsen, selv om han har en kedelig vane med ikke at svare på ubehagelige spørgsmål.


Han svarer kun, hvis han kan få reklame ved på TV at spille stærk mand. Jeg tror, de fleste for længst har gennemskuet den jyske ministers gammeldags sognerådspolitik. FDL er i af den opfattelse, at en minister har pligt til at svare på alle relevante, seriøse, spørgsmål. Derfor vil vi også bede retsudvalget stille spørgsmål til ministeren. Hvis nogle af jer, er bekendt med lignende forskelsbehandling, så skriv til os.Bøde-eksempler:
Årlig bruttoindtægt x 1.000 kr. x promillens størrelse: 25.000 kr. = bøden
Eksempel:
Med en promille i intervallet mellem 0,51 - 1,00 og en årlig bruttoindtægt på 400.000 kr., bliver bøden: (400.000 kr. x 1.000 kr. x 0,5: 25.000 kr. = 8.160 kr. afrundet til 8.000 kr.
Kører man uden sele koster det 1.500 kr. i bøde.
Har man et barn uden sele i bilen, koster det 2.000 kr. i bøde og et klip i kortet.
Taler i håndholdt mobil under kørslen 1.500 kr.
God tur!


Kilde:Frie Danske Lastbilvognmænd (FDL)

Del denne nyhed
Offentlig deling: Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook Like:


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0.12 sekunder
24,545,504 Unikke besøg