Chaufførnyt
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 7

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Dtl magasinet
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Info fra Admin.


Admin : Obs, sommeren er over os, derfor begrænset opdatering juli måned.
GH Truck Training
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Østsjællandske Jernbaneklub
Nettog Hobby
ADVOKATEN ER "SUPER-OPTIMIST" !
DebatHan henviser til "EU-Juraen",- blandt andet !

Der henvises også til "NORTRA-Dommen" !

Og der er også omtale af "Den Danske Model" !

Kampskridtene skal gavne medarbejdernes interesser !


SAGENS UDFALD BLIVER SPÆNDENDE !

JA,- det handler om en kommende sag,- hvor en gruppe vognmænd slæber 3F,- OG Staten i retten,- for at få afgjort et stridsspørgsmål. Det er så helt naturligt,- at parterne har hver deres opfattelse af "sagen kerne",- og naturligvis forventer at vinde denne sag. Derfor vil det helt store spørgsmål være,- HVAD striden egentlig handler om ? ER det et indgreb i den frie ret til at vælge organisation,- eller handler det om det Advokaten fremhæver,- - -om "markedsandele" ?

Der nævnes også "Den Danske Model",- der jo netop findes,- og er udbredt velegnet og anvendelig,- på et arbejdsmarked som det Danske. Så henvises der også til "NORTRA-dommen" der drejede sig om netop,- retten til at lave en overenskomst. Her "glemmer" Advokaten så lige den effekt,- der er kommet ud af "NORTRA-dommen",- hvor vi først kan nævne det område den egentlig udsprang fra,- nemlig "Taxa-området". Her blev effekten,- at man ganske enkelt lavede en helt ny "Taxa-lov",- der sendte "NORTRA-dommen",- ud på et sidespor. Desuden blev det fra myndighederne konkluderet,- at en overenskomst netop SKAL være både "kollektiv" og "Landsdækkende".

Påstanden om,- at "kampskridt skal gavne medarbejderne",- syntes som det eneste fra Advokaten,- at være et "pletskud". Her er "tvisten" så,- om de involverede overenskomster nu også ER "på niveau",- som man så hårdnakket postulere ? Lige præcis dette,- vil der nok komme et svar på,- i forbindelse med "sagens" forløb,- og én gang for alle få sandheden på det område,- afdækket 100%. Den gennemgang jeg personligt har foretaget af de involverede overenskomster,- stiller et spørgsmål ved,- hvad man kalder for "på niveau" ?

Så udtaler Advokaten,- at disse kampskridt fra 3F,- mere handler om en kamp for "markedsandele" ? Da der jo IKKE stilles krav om,- at medarbejderne SKAL være medlemmer hos 3F,- så KAN det vel ikke handle om "markedsandel" for 3F. De henvisninger der nu foreligger om,- at en såkaldt "tiltrædelsesaftale" forpligtiger at følge 3F´s overenskomst,- vidner om et ret tyndt kendskab til virkeligheden. Der er i min verden ikke tal om at overenskomsten er 3F´s,- men blot en overenskomst 3F har indgået med de parter man har samarbejdet med,- som et led i "Den Danske Model".

"KRIFA" der står som den direkte "modpol" til 3F,- har jo offentligt udtalt,- at 3F ikke gør noget ulovligt,- ved at søge opbakning hos parterne fra overenskomstforhandlingerne,- der danner hele fundamentet i "Den Danske Model". Selvfølgelig er det 3F,- der som "forkæmper" for lønmodtagerne,- beder de pågældende "samarbejdsparter" om opbakning til,- at gøre forholdene for "arbejdstagerne",- så gunstige,- som overhovedet muligt. Det er så disse "samarbejdsparter",- der jo er "Arbejdsgiverorganisationer",- der blot opfylder deres forpligtigelser overfor egne medlemmer,- når man bakker 3F op. Således bliver "konflikten" pludselig en sag mellem to "Arbejdsgiverorganisationer",- hvor den ene part ikke udføre opgaver,- for medlemmer af den anden
part.

Så et rungende NEJ,- til påstanden om,- at her er tale om et angreb på "Den Frie Organisationsret". For det er fortsat et faktum,- at alle har ret til at organisere sig,-efter eget ønske. MEN,- der er intet der pålægger nogen,- at samarbejde med alle. Derfor vil denne sag ikke handle om retten til frit organisationsvalg,- men mere om retten til at sige NEJ,- til et samarbejde. MEN så kan man jo trække lovgivningen om forskelsbehandling frem i lyset,- og måske finde noget brugbart her. Faktisk ville det ikke undre MIG,- at det endte sådan,- da det nu er arbejdsgivere der er i "krig". Når det gælder forskelsbehandling af lønmodtagere,- så forbliver den lovgivning nede i en lukket skuffe,- - - har tiden tydeligt vist.


Læs artiklen i "LastbilMagasinet" i dag,- - - og få "det hele med" !

"NORTRA-DOMMEN" BEVISTE,- - -AT JURA ER NOGET "MYSTISK" NOGET !
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.