Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « December 2018 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

NSJV

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Grøn transport er i fokus på forårets transpormesse
MCH Messecenter Herning sætter fokus på omstillingen til bæredygtige drivmidler, når kommuner, politikere og private virksomheder inviteres til konferencen Grøn Transport 2019, der finder sted under transportmessen i Herning i dagene 21.-23. marts 2019


· Vejdirektoratet tester smallere vognbaner
Hvor smalle vognbaner kan bilerne i fremtiden nøjes med? Det spørgsmål arbejder Vejdirektoratet med at finde et svar på. Det sker ved hjælp at tre-fire biler udstyret med Lane Keeping Assistance-systemer


· Toldkontrol fandt skunk i international bus
Toldstyrelsen kontrollerede tirsdag klokken 18 en international bus, der var ankommet fra Tyskland. Ved toldekspeditionen i Nørre Alslev fandt medarbejderne fra Told 0,6 gram skunk hos en 29-årig udenlandsk mand, og 0,6 gram skunk hos en 22-årig mand fra OdenseMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

FDL om EU´s kommende vejpakke: Gode intentioner, men uden effektiv kontrol, går det galt

NyhedMed det, der foreløbig er sluppet ud om EU´s ny vejpakke, ligner det i store træk skridt i den rigtige retning. Men der er ikke desto mindre al mulig grund til at stille spørgsmålstegn ved, hvordan man herhjemme vil kontrollere, at tingene foregår efter bogen. For den hidtidige danske kontrol har været alt andet end tilfredsstillende, og hvis ikke kontrol-indsatsen skærpes betydeligt, vil snyderiet ikke blot fortsætte, men måske tilmed blive endnu værre, end det er i dag.


Selv om FDL håbede på mindre, er fem karensdage for cabotage-kørsel, trods alt et fremskridt, og det er også positivt, at man vil postkasseselskaberne til livs, siger FDL´s kontorleder Jens Groot. Udstationering, med en enkelt undtagelse, skal omfatte al international kørsel. Undtagelsen er bilateral kørsel, hvor der tillades én tredjelandstur på hjemvejen, eller to, hvis man har fået monteret den ny smart-tachograf. Men det store spørgsmål bliver uden diskussion, hvordan man vil forbedre kontrollen i Danmark.


Hidtil er mange af de penge, der oprindeligt var afsat til en forbedret kontrol-indsats, blevet brugt i forbindelse med andre politimæssige opgaver, og det er bestemt ikke acceptabelt. Det samme gælder de midler, der har været afsat til bekæmpelse af den sociale dumping. Her fortsætter den sociale dumping med uformindsket styrke, så der er mere end rigeligt at tage fat på for såvel justits- og transportministeren som for de ansvarlige myndigheder for kontrollen, siger Jens Groot.


Er det positivt at bibeholde de nuværende cabotage-regler, selv om der indføres en 5 dages karensperiode, i et forsøg på at bekæmpe den systematiske cabotage-kørsel? Nej det er det ikke, når man kender til problemerne med at kontrol. Der indføres cabotage-regler for vejdelen af kombineret transport. Er det positivt? Nej det er det ikke, for også her er kontrollen ineffektiv, og det samme kan vi sige om nye regler omkring udstationering af chauffører.


Fortsat forbud mod ugehvil i lastbilen, dog lempes reglerne så der kan holdes 2 efter hinanden følgende refuserede ugehvil i førerhuset, kan være fornuftig beslutning, også her er manglende kontrol et stort problem. Regler for varebiler i international transport, lyder positivt, men hvad med kontrollen? De seneste dages belysning af politiets håndhævelse af udenlandske lastbilchauffører spirituskørsel og de dårlige undskyldninger for, hvorfor loven ikke håndhæves, øger bekymringen.


Kilde: Frie danske Lastbilvognmænd (FDL)

Del denne nyhed
Offentlig deling: Facebook Google Tweet This
URL:
Facebook Like:


Kommentarer

Der er ikke skrevet kommentarer.

Kommentér

Du skal logge ind for at kommentere.

Vurderinger

Du skal være registreret bruger for at kunne vurdere.

Du skal logge ind for at kunne stemme.

Teksten er ikke vurderet.
Siden dannet på: 0.15 sekunder
24,545,488 Unikke besøg