Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
EQT Infrastructure ejer nu Molslinjen
SkibEfter godkendelse af konkurrencemyndighederne i EU er EQT Infrastructure nu den formelle ejer af Molslinjen. Samtidig bliver danske Sampension ny minoritetsinvestor i Molslinjen. Derudover træder erfarne brancheeksperter ind i rederiets bestyrelse.

I december 2020 varslede Polaris et salg af Molslinjen til svenske EQT Infrastructure. Den handel er nu formelt godkendt og gennemført ved den såkaldte closing. Det betyder, at Polaris nu har overdraget virksomheden til de nye ejere.

Det nye ejerskab har fået en god start med en investering fra Danmarks tredje største pensionsselskab, Sampension.

Closing betyder også, at der i dag har været en ekstraordinær generalforsamling i Molslinjen, hvor der er blevet valgt en ny bestyrelse for Danmarks største indenrigs færgerederi.

EQT Infrastructure ejer nu Molslinjen, som i slutningen af 2020 tog en helt ny færgeterminal i Aarhus i brug.


Ny bestyrelsesformand for Molslinjen bliver Niels Smedegaard. Han har en fortid som CEO i DFDS, som han forlod i 2019. I dag sidder han i en række bestyrelser – blandt andet er han bestyrelsesformand for flyselskabet Norwegian.

Tidligere administrerende direktør for TV 2/Danmark, Merete Eldrup bliver også en del af den nye bestyrelse i Molslinjen. Hun forlod TV 2 i 2019 til fordel for en karriere som professionelt bestyrelsesmedlem.

”Vi ser frem til samarbejdet med mange nye kompetencer i den nye bestyrelse, og vi glæder os over, at vi med kombinationen af EQT Infrastructure og danske pensionsmidler får et stærkt afsæt til en spændende fremtid for Molslinjen”, siger Carsten Jensen, administrerende direktør for Molslinjen.

Daniel Pérez, Partner hos EQT Infrastructure siger:

”EQT Infrastructure er glade for at byde Sampension velkommen som ny minoritetsinvestor i Molslinjen. De kan bidrage med et vigtigt lokalt perspektiv. Den kombinerede erfaring fra de nyudnævnte bestyrelsesmedlemmer vil sikre Molslinjens fortsatte ekspertise inden for færge- og transportsegmenterne”.

Hertil tilføjer Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension:

”Molslinjen er i gang med en spændende transformation, som er baseret på ambitiøse planer, blandt andet når det handler om bæredygtighed. Det vil vi gerne være en del af”.

Kilde/ Foto: Molslinjen A/S
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.