Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Endnu et Shell lastbilanlæg tilbyder nu GTL-brændstof
NyhedMed tilføjelsen af GTL-brændstof som et alternativ til diesel bliver Shell i Støvring nu det ottende danske tankanlæg, der får det naturgasbaserede brændstof i hanerne. Dermed forsætter DCC Energi, der står bag Shell netværket herhjemme, med at udbygge mulighederne for, at den tunge transport kan tanke et brændstof, der udleder færre partikler og brænder renere end traditionel diesel.

Shell i Støvring, der er en af de største Shell tankstationer herhjemme, føjer nu GTL til produktpaletten. Dermed bliver den nordjyske tankstation den første i landsdelen, hvor den tunge transport kan tanke det naturgasbaserede alternativ til diesel.

”Vi er glade for nu at kunne tilbyde kunderne GTL, der brænder renere og derfor udleder op til 38 pct. færre partikler end almindelig diesel. Vi havde tidligere to tanke til diesel, og da vi skulle have nye standere i april, besluttede vi at benytte den ene tank til GTL. Brændstoffet, kan tankes præcis som diesel, hvilket gør at vores kunder hurtigt er på farten igen. Desuden kræver det ingen tekniske justeringer af lastbilen,” siger Peter Jensen, forhandler og ejer, Shell Støvring.

DCC Energi introducerede som de første i Danmark GTL som et nyt brændstof til erhvervsmarkedet tilbage i 2016. I dag tilbyder otte Shell truck-anlæg fordelt på Fyn, Sjælland og i Jylland GTL og hertil kommer de betydelige mængder, der bliver leveret direkte til virksomheder, havne og kommunale kunders hjemmetank.

Genvej til lavere partikeludledning
GTL står for Gas to Liquids, og er et flydende, diesellignende brændstof lavet på naturgas og kan anvendes på alle dieselmotorer. Brændstoffet opfylder bl.a. EN15940 for paraffinsk diesel. Selv i nyere dieselmotorer kan brændstoffet sænke udledningen af partikler. Afhængig af motor, filtersystem og køretøjets anvendelse udleder GTL op 38 pct. færre partikler sammenlignet med almindelig diesel.

”Der er en stigende interesse for GTL som et alternativ til diesel, fordi det udleder færre partikler. Det gælder også blandt landets transportvirksomheder. Derfor har vi i samarbejde med Shell i Støvring valgt at udbygge muligheden for at tanke GTL. Med de nye muligheder i Støvring kan vores kunder nu tanke GTL på truckanlæg langs E45 fra Nordjylland til grænsen i Sønderjylland. Vores plan er at udbygge tilgængeligheden til brændstoffet yderligere de kommende år,” siger Søren Møller Maretti, Retaildirektør i DCC Energi.

Som de eneste på markedet tilbyder DCC Energi, at erhvervskunder med et Shell Card Erhverv kan CO2-kompensere brændstofforbruget, når de tanker. Den mulighed for at sætte ind over for brændstoffets klimaaftryk gælder også for GTL. Og i en tid, hvor klimahensyn fylder stadig mere også i transportbranchen, er det ifølge Søren Møller Maretti en interessant mulighed for mange transportører.

Kilde: DCC Energi

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.