Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Dansk løsning til opladning af el-taxier vækker opsigt i udlandet
NyhedUdenlandske journalister der beskæftiger sig med grøn omstilling har i de disse uger blikket rettet mod et nyt Dansk intiativ. Et initiativ der tilbyder en løsning på de udfordringer et voksende behov for opladning af de stadig flere el-taxier i København har medført.

Grøn teknologi: Det er projektet Danhub, et initiativ der er virkeliggjort gennem et tæt samarbejde mellem ladeoperatøren E.ON og taxiselskabet Dantaxi, der har vakt genklang i udenlandske medier.

Smart løsning
Initiativet har som mål at finde en smart løsning på det voksende behov for opladning af de stadig flere el-taxier i København. På Danhub kan ti taxier lade ad gangen, og det sker med den absolut hurtigste opladning på markedet. Sammenlagt er kapaciteten op til 400 taxier i døgnet. Danhub har dermed givet Københavnerne nemmere adgang til en el-taxi, og samtidig skabt bedre forhold for private elbil-ejere, der ikke i samme grad som tidligere, skal dele de eftertragtede offentlige ladestanderne med taxierne.

40 udenlandske medier har skrevet om det danske initiativ.
Det er særligt medier, der beskæftiger sig med grøn omstilling, el-biler og offentlig transport, der har publiceret nyheder om Danhub. Flere end 40 udenlandske medier har skrevet om det danske initiativ. Det gælder f.eks. Cleantechnica.com, der er det største globale medie for grøn teknologi og har seks millioner månedlige læsere samt Europas førende medie for elektrisk transport: Electrive.com. Udenlandske nyhedsbureauer i USA, Thailand, Iran og Schweiz har ligeledes haft Danhub som nyhed til deres læsere.

På en forklaring for interessen udtaler Dantaxis CEO Carsten Aastrup:

”Jeg tror, at interessen udefra bunder i, at Danhub passer godt ind i fortællingen om ’the Scandinavian way of living”. Hvordan Danhub yder et lille bidrag til at finde bæredygtige løsninger på storbyens problemer. I dette tilfælde hvordan den grønne omstilling i taxibranchen kan løses igennem privat initiativ i samspil med politisk fokus på elbiler og ladeinfrastruktur.”

Den 11. maj åbnede Transportminister Benny Engelbrecht den store ladehub. Placeringen i Københavns sydvestkvarter er valgt ud fra den korte afstand til blandt andet Kastrup Lufthavn, og indtil videre er det kun taxier tilsluttet Dantaxi, der kan lade i hubben. Bliver projektet en succes, planlægger partnerne flere ladeanlæg i København, Aarhus, Aalborg og Odense.

Foto kan ses via Link

Kilde: Dantaxi 4x48 A/S
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.