Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
PostNord satser stort på pakkebokse i Norden
NyhedPostNord arbejder løbende på at gøre hverdagen lettere for alle, der bor og arbejder i Norden. Et led i dette arbejde er at tilbyde bekvemme leveringsalternativer. Det er koncernens mål at have over 12.500 pakkebokse i eget regi i Norden inden udgangen af 2022 – og der er planlagt investering i endnu flere pakkebokse i 2023.

Flere og flere nordiske forbrugere handler på nettet, og derfor er bekvem og fleksibel levering vigtig. Muligheden for at hente det, man har købt, i en pakkeboks, der er tilgængelig døgnet rundt alle ugens dage, og som er placeret i nærheden af hjemmet, arbejdspladsen eller steder, man ofte kommer forbi, er et populært supplement til levering til døren og til posthuse.

– Vi tror, at dette leveringsalternativ vil blive stadig mere populært, efterhånden som flere opdager fordelene ved e-handel, og der sendes flere pakker. For os i PostNord er det en selvfølge at forsøge at leve op til forbrugernes krav om fleksibilitet og bekvemmelighed. Derfor sætter vi nu gang i udviklingen og satser stort på et udvidet net med vores egne pakkebokse i Norden, siger Annemarie Gardshol, PostNords administrerende direktør.

Koncernen har som et led i PostNords ekspansive strategi købt SwipBox' del af det danske pakkeboksnet Nærboks. Nærboks blev etableret af PostNord og SwipBox i 2019 og omfatter 2.550 pakkebokse i Danmark. Med dagens opkøb er PostNord nu eneejer af selskabet bag Nærboks.

Boksene er blevet ekstra populære som følge af pandemien, fordi man undgår fysisk kontakt ved leveringen. Det er PostNords mål at have over 12.500 pakkebokse i eget regi i Norden inden udgangen af 2022, og der er planlagt investering i endnu flere pakkebokse i 2023.

E-handelsforbrugerne kan allerede i dag selv vælge pakkeboks som leveringsalternativ ved checkout i de områder, hvor der er bokse. Man får derefter en meddelelse i PostNord-appen, når pakken kan hentes. Man bruger også appen til at åbne boksen. Pakkeboksene kan med fordel placeres udendørs og kræver hverken strøm eller opkobling.

– Vi undersøger passende placeringer for at sikre, at pakkeboksene opstilles, hvor det er optimalt for modtagerne, ligesom vi tager hensyn til bæredygtighedsaspekter og arbejdsmiljøet for PostNords medarbejdere. Når boksene er på plads, kan de vælges som et leveringsalternativ i netbutikkernes checkout, forklarer Annemarie Gardshol.

Fakta

I Sverige har PostNord p.t. ca. 330 pakkebokse primært i storbyerne Stockholm, Göteborg og Malmö. I løbet af juli bliver antallet udvidet til 620 bokse ca. 350 steder i landet, og det er planen inden udgangen af 2022 at opstille i alt 4.500 bokse i Sveriges 30 største byer og på landet.

I Danmark har PostNord efter købet af SwipBox' del af det tidligere fællesejede Nærboks 2.950 bokse i eget regi. Inden udgangen af ​​2021 er planen at have totalt 3.100 pakkebokse som en del af Nærboks i Danmark.

I Norge har PostNord p.t. ca. 310 bokse i Oslo. Ambitionen er inden udgangen af 2022 at have i alt 1.500 pakkebokse med placeringer også i Bergen og Trondheim.

I Finland leverer PostNord for tiden til fællesejede pakkebokse, men der er planlagt et pilotprojekt med 100 PostNord-ejede bokse i Åbo og Tammerfors senere i år. På længere sigt er ambitionen en forbedret kundeoplevelse med 600 PostNord-ejede bokse i 2022 primært i nærheden af PostNords terminaler i storbyområderne omkring Helsingfors, Åbo og Tammerfors.

Der er forbrugeroplysninger om pakkeboksene på de lokale PostNord-selskabers hjemmesider:
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.