Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
KÆRE DANMARK,- - - -HVAD SKER DER LIGE ?
DebatVi kan stå sammen,- når vores "drenge og piger" vinder i diverse sportsgrene !

Senest har vi jublet sammen i hele landet over "vores fodbold-drenge" !

Tidligere var det "vores håndbold-piger" vi jublede over i fællesskab !

Der er jo også "vores cykel-drenge" i disse dage,- vi jubler over
!

SÅ,- -VI KAN ALTSÅ "STÅ SAMMEN" OM NOGET,- - -I DANMARK !

MEN,- når det kommer til arbejdsmarkedet,-så er "vores opførsel" nærmest lige modsat. Her kan vi ikke stå sammen,- desværre vi det sig,- at vi på DET område lade os styre af personlige og egoistiske følelser,- der tager sit udgangspunkt i "baglommen". Enten har man ikke noget at "klage over", -eller også vil man ikke indrømme,- at man reelt har dummet sig. I andre tilfælde,-handler det om misforstået "loyalitet",- eller mangel på reel viden om ens egen situation. Dertil kommer alle de "rettroende" ,- hvor alt bare foregår "lige efter bogen".

Sådan ser "kampen" ud på arbejdsmarkedet,- hvor der ikke blot er "to hold" der kæmper om en sejr,- men derimod tre hold der kæmper for at noget,- og bare ikke kan,- eller vil "bøje sig for faktum". I sportens verden drejer det sig om om medaljer,- og titler,- og på arbejdsmarkedet drejer det sig om velfærd,- og "mad på bordet",-uden at de fleste overhoveder forstå HVAD man egentlig kæmper om,- eller for ?

Vi lever i et "frit land" som man siger,- og JA,-heldigvis. MEN,-nu er der vel grænser for,- hvor FRIT det hele bør være,- set i forhold til,- at vi jo alle er en del af det samme samfund ? Et "frit marked",- skal være FRIT,- men der må være plads til fair konkurrence på lige vilkår,- også når dette opleves som en begrænsning af begrebet " et frit marked". Tager vi et lille kig i de grundlæggende regler for det vi dag kender som EU,-så vil vi opleve noget meget specielt omkring "fair konkurrence" og "lige vilkår". Desværre har man ikke tid,- eller måske ikke lyst,- til at vedkende sig dette forhold.

Der opstår så det store spørgsmål,- om vi skal lade os "styre" ensidigt af EU ? NEJ,- det skal vi på mange område IKKE,- hvilket nok er overraskende for mange,- og særligt flertallet af vores folkevalgte Politikere. Danmarks suverænitet er fortsat i live og gældende,- på rigtig mange områder,- uden at dette betyder at vi ikke skal "rette ind" på alle områder. Der er fortsat område,- hvor vi,- og alle andre medlemslande,-KAN og BØR have Nationale love og regler.

Hvad er det egentlig jeg forsøger at fortælle her ? JO,- jeg vil håbe at mange vil indse den situation vi står i,-her i Danmark,- på lige fod med flere andre medlemslande. Det gælder det jeg allerede har henvist til,- omkring " de grundlæggende regler" i EU,- som siger klart og tydeligt,- at ingen må opnå fordele,- på bekostning af andre. Her har man tænkt på de store forskelle,-der reelt ER,- i medlemslandene,- omkring velfærd og "levestandard". Derfor har EU endelig vedtaget et sæt love og regler,- kaldet "mobilitets-pakken",- der stille og roligt vil "udjævne" de mange "rynker" der er opbygget gennem flere år,- uden kontrol med udviklingen. Her har optagelsen af de mange Østeuropæiske lande,- en stor rolle.

MEN her i lille Danmark,- har vi "vores egen kamp",- hvor indbyrdes kæmper for noget,- der ikke kan ende med en vinder. Fortsætter vi denne indbyrdes kamp,- vil alle om få år stå tilbage som "slået",- - måske endda som "udraderet". Det største problem her i Danmark er,- at vi har alt for mange sæt love og regler,-og alt for mange "myndigheder",- og samtidig med dette,-så er der områder,- hvor der ikke er en myndighed med de rette beføjelser. Her vil vi nok opleve,- at skattemyndighederne spiller "førsteviolin" i det spil,- og gennem årene er blevet til en "enhed",- hvor alt bage "kørte automatisk". Det har betydet,- at gældende lovgivning har fået en "utæthed",- som man hurtigt bør sætte en solid "lap" på.

Særligt på transportområdet er man på "EU-plan" vågnet op,- og har erkendt det faktum,- at den unfair konkurrence på lige vilkår,- ikke blot handler om "sulteløn" eller andre negative forhold. Det er næsten det samme vi "bøvler med" her i Danmark,- hvor den største "forhindring" for fair konkurrence på lige vilkår,-mest handler om SKAT. Her bruger flere og flere holdningen hos skattevæsenet,- til at være kreative omkring løn,- således at man både "snyder i skat",- og malker samfundet,- for at kunne konkurrere på transportmarkedet. Faktisk er det mindre vigtigt om man bliver aflønnet efter den ene eller den anden overenskomst,- hvis blot man IKKE lader aflønningen blive "tilpasset",- på bekostning af indbetaling af skat.

Som jeg tidligere har skrevet,- så har man i EU offentliggjort en overraskende opdagelse,- nemlig at samtlige medlemslande "halter" på området med at betale skat. Det er naturligvis ikke EU der bestemmer over medlemslandenes skattepolitik,- men der er EU der "står til rors" omkring alt omkring fair konkurrence på lige vilkår,- hvor ingen må drage fordel på bekostning af andre. Der skulle åbenbart et voldsomt beløb til,- før EU reagerede,- hvilket de nu HAR gjort. Det oplever vi allerede nu,- hvor de første Østeuropæiske lande er begyndt at tage henvendelsen fra EU alvorligt.

Der blev i året 2020,- "snydt" eller på anden måde,- unddraget ikke mindre end 1050 milliarden,- og når det er et tal fra EU,-så må det være 1050 milliarden Euro,- der er tale om,- og ikke kroner. Det er da et sjat,- og det er for hele EU,- og så kan vi spørge os selv om,- hvad tallet for Danmark mon har været ? Her er der jo flere og flere,- der kreativt udnytter skattevæsenets systemer,-der gennem årene har fyret medarbejdere,- og mest kører på "automatik" ,- og tilfældige "stikprøver". Se netop det med "automatik" og "stikprøver" har man oplevet den negative effekt af,- og opbygger nu en speciel "kontrolenhed" for at stoppe både "hvidvask" og "skattesnyd".

Når man kollektivt står sammen og jubler over de Danske sportsfolk og de resultater de opnår,- så er det rystende at opleve den absolut mangel på "fællesskab",- når det gælder forholdene på arbejdsmarkedet. Følger med med i på de "elektroniske medier",- kan man tydeligt se tendensen,- der klart afslører både "uvidenhed",- "ligegyldighed",- "egoisme" og ellers bare en totalt selvcentreret holdning til det hele. MEN,- står man ikke sammen NU,- vil der meget hurtigt ske det,- at der ikke er noget,- at stå sammen om. De fleste tror at de hjælper "vognmanden",- og det gør de også,- men IKKE på den måde man tror. Faktisk hjælper man med til at grøfterne bliver gravet dybere,- og det hele sker på samfundets regning.

Det handler ikke om,- HVEM eller HVAD man står sammen om,- men mere om,- hvad man står samme FOR ! Jeg mener ikke, -at man skal have så meget fokus på,- om man bruger sin frihed til at organisere sig,- eller vælger ikke at være organiseret. NEJ,- man skal have fokus på,-om man i årene fremover vil have et job i transportbranchen,- eller overlade det hele til hæren af samfundsnassere.


LAD OS FÅ ANDET AT "STÅ SAMMEN OM,- OG KLAPPE FOR,- - END ET "SPORTSRESULTAT" !

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.