Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Stiesdal Fuel Technologies bliver medlem af Drivkraft Danmark
NyhedStiesdal Fuel Technologies er blevet medlem hos Drivkraft Danmark. Stiesdal Fuel Technologies har udviklet SkyClean-teknologien, som kan producere CO2-negativt brændstof til transportsektoren.

Om det nye medlem siger direktør for Drivkraft Danmark Jacob Stahl Otte:

– Vi er rigtig glade for at kunne byde Stiesdal Fuel Technologies velkommen i Drivkraft Danmark. Virksomhedens fokus på grønne brændstoffer til bl.a. tung transport og fly harmonerer rigtig godt med vores branches ønske om at omstille transporten.

Drivkraft Danmark har med afsæt i sin ”Plan 2050 for en CO2-neutral transportsektor” arbejdet hårdt for det CO2-fortrængningskrav, som Folketinget vedtog i december. Kravet vil bidrage betydeligt til efterspørgslen efter grønne brændstoffer. Nu er det tid til at levere. Her kan Stiesdal Fuel Technologies teknologi få en betydelig rolle i omstillingen af de forskellige dele af transporten:

– Med deres SkyClean-teknologi har Stiesdal Fuel Technologies vist, at vi også i Danmark kan udvikle fremtidens grønne brændstoffer til fly og andre dele af transporten. Vi er glade for, at Stiesdal Fuel Technologies har set Drivkraft Danmark som den rigtige organisation til at understøtte den videre rejse mod kommercialisering af de grønne løsninger.

Henrik Stiesdal, CEO i Stiesdal A/S: - Som producent af VE-brændstoffer er det helt naturligt for os at være medlem af Drivkraft Danmark, der med deres 2050-plan har vist vejen til en CO2-neutral transport. Vi er klar til at levere på den helt afgørende omstilling sammen med Drivkraft Danmarks øvrige medlemmer.

Fakta:

Om Drivkraft Danmark:
Drivkraft Danmark er branche- og arbejdsgiverorganisation for selskaber, der leverer brændstof og el-ladning til transporten, raffinaderierne samt LPG-branchen. Branchen står for 99 % af energien til transporten med over 2000 danske tankstationer og truckanlæg som omdrejningspunkt.

Om Stiesdal Fuel Technologies:
Stiesdal Fuel Technologies har udviklet SkyClean-teknologien, som kan producere CO2-negativt brændstof til transportsektoren. Det sker gennem pyrolyse, hvor biomasse omdannes til biobrændstof, mens der opfanges og lagres CO2 fra atmosfæren.

Stiesdal Fuel Technologies er et datterselskab i Stiesdal A/S, der har hovedsæde i Odense og lokationer i Give og København. Stiesdal A/S driver yderligere tre datterselskaber med fokus på hver sin grønne teknologi:

Stiesdal Offshore Technologies har udviklet det modulbaserede flydende havvindmøllefundament Tetra, som kan produceres hurtigere og billigere end andre løsninger på markedet. Et demoprojekt ventes installeret ud for Norges kyst i 2021 med finansiering fra Shell, RWE og TEPCO.

Stiesdal Storage Technologies har udviklet energilagringsløsningen GridScale, der kan gemme strøm i form af varme i knuste sten. Løsningen tilbyder længere lagringstid end lithium ion-batterier, og der er indgået aftale med den danske forsyningskoncern Andel om at installere det første demoprojekt i 2022.

Stiesdal PtX Technologies har udviklet brintteknologien HydroGen, som er en ny type elektrolysesystem, der kan omdanne strøm til brint billigere end andre elektrolyseteknologier på markedet. Brinten kan efterfølgende omdannes til grønne brændstoffer. Det første demoprojekt ventes opført i begyndelsen af 2022.

Kilde: Drivkraft Danmark
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.