Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Semler Gruppen lancerer ambitiøs klimamålsætning
NyhedDanmarks største bilkoncern, Semler Gruppen A/S, offentliggør i dag deres ambitiøse klimamålsætning. Med tilslutning til Science Based Target Initiative er Semler Gruppen helt i front på klimaområdet sammen med en række andre førerende danske virksomheder.

Semler Gruppen, der er Danmarks største bilkoncern, og som står for importen af en lang række forskellige bilmærker til Danmark - herunder hele Volkswagen Group der bl.a. består af VW, Skoda, Audi, Seat, Porsche m.fl. – løfter i dag sløret for deres ambitiøse klimamålsætning.

Offentliggørelsen kommer efter et længere indledende forarbejde med start i 2020 for at kortlægge Semler Gruppens CO2-udledning på de danske forretningsaktiviteter. Bistået eksternt af Schneider Electric, der i dag er en verdensomspændende specialist i energi. Nu starter arbejdet for en markant reduktion af CO2 udledning, der på sigt skal føre til, at Danmarks største bilkoncern bliver CO2-neutral.

”Vi står på en brændende platform. 15 pct. af verdens samlede CO2-udledning kommer fra transportsektoren. Som branche har vi et ansvar for at tage både klima og miljø alvorligt og for at bidrage positivt til samfundet omkring os, og det er nu, vi kan og skal gøre noget. Ligesom vi har været i førersædet i vores branche de sidste 100 år, vil vi også i fremtiden sidde med forrest, når det kommer til at drive omstilling af transportsektoren,” siger adm. direktør hos Semler Gruppen, Ulrik Drejsig.

Første mål er en reduktion på 59 pct. i 2030
Første skridt for Semler Gruppens plan om at reducere deres CO2-udledning sker ved tilslutningen til Science Based Target Initiative (SBTi), der er sat i verden for at hjælpe virksomheder med at drive en ambitiøs klimastrategi. En strategi med udgangspunkt i klimaforskernes videnskabelige anbefalinger om reducering af udledning af drivhusgasser i overensstemmelse med Paris Aftalen.

Her vil Semler Gruppen forpligter sig til at reducere CO2-udledningen fra egne forretningsaktiviteter med Science Based Targets mest ambitiøse scenarie på en maksimal temperaturstigning på 1.5 grader i forhold til førindustrielt niveau. Det er er en halv grad mere ambitiøs end Paris-aftalens anbefalede 2.0 grader. Det betyder en Co2 reduktion i 2025 på 35 pct. og en reduktion på 59 pct. i 2030 (ift. 2019).

Vi ved, at tiden hvor man kunne tænke klima og forretning som to forskellige dele, er slut. Klima er ikke bare noget, vi taler om. Det skal være noget, vi skal leve og ånde hver dag. Vi er selvfølgelig bevidste om, at vi bevæger os ud på uvant grund, har meget at lære og at vi står på en platform, hvor vi stadig vil sælge fossile biler en årrække endnu” siger Ulrik Drejsig, og fortsætter:

”Innovation, transformation og ny teknologi er altid vanskeligt, og selvom det ikke bliver en let rejse, læner vi os nu alligevel ud af vinduet, hvor vi er startet med at kigge på vores egen Co2 udledning. Det gælder både i forhold til grønne tiltag i den daglige drift og energibesparende foranstaltninger, men det gælder også for vores fokus på at skubbe på den igangværende omstilling mod nul-emissions-biler i hele den danske vognpark. Det er et kæmpe teknologiskifte, som ikke er set lige siden bilen blev opfundet. Så det bliver ikke uden bump på vejen og ikke uden svære valg, men vi ønsker at være ambitiøse og være med til at flytte Danmark i en mere bæredygtig retning.”

Sideløbende med at Semler Gruppen arbejder for at reducere CO2-udledningen på de danske forretningsaktiviteter, er processen med at kortlægge klimabelastningen fra hele Semler Gruppens værdikæde igangsat. Denne proces er også understøttet af Schneider Electric, og forventes færdig ultimo 2021.
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.