Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Kost og Ernæringsforbundet varsler sympatikonflikt mod Nemlig.coms vognmænd
NyhedKost og Ernæringsforbundet har – i lighed med FOA - besluttet at varsle sympatikonflikt mod transportfirmaerne, der leverer varer for Nemlig.com og deres moderselskab Intervare A/S.

Transportfirmaerne og Nemlig.com har endnu ikke fået gjort op med de urimelige arbejdsforhold og manglende overenskomster for deres chauffører, der blev dokumenteret tidligere i år. Derfor støtter Kost og Ernæringsforbundet 3F i denne sag, og sympatikonflikten træder i kraft d. 15. august 2021.

Det er meget vigtigt, at vores medlemmer står skulder ved skulder sammen med 3F og FOA om at få ordnede forhold for chaufførerne. Chaufførerne løber stærkt på alle tider af døgnet, og har fortjent ordnede forhold på deres arbejde. Det har påvirket mig meget at læse historierne om de fuldstændig horrible forhold, som chaufførerne arbejder under, når de leverer varer for Nemlig.com. Det hører ikke hjemme på det danske arbejdsmarked. Ganske enkelt, udtaler Formand for Kost og Ernæringsforbundet Ghita Parry.

Sympatikonflikten betyder helt konkret, at medlemmer af 3F, FOA og Kost og Ernæringsforbundet skal nægte at modtage og forarbejde varer, hvis de bliver leveret af en af de transportvirksomheder, der er anmeldt konflikt imod.

I første omgang omfatter sympatikonflikten arbejdspladser på det kommunale og regionale område, men kan senere udvides til også at omfatte staten og private virksomheder, hvis det findes nødvendigt.

Kilde: Kost og Ernæringsforbundet


-----------

FOA varsler sympatikonflikt mod nemlig.com

FOAs hovedbestyrelse har vedtaget at varsle sympatikonflikt til støtte for 3Fs konflikt mod nemlig.com og deres moderselskab. Sympatikonflikten træder i kraft den 15. august 2021.

”3F kæmper en vigtig kamp. Og har anmodet FOA om sympatikonflikt for en række faggrupper til støtte for deres sag. Det kald svarer FOA naturligvis," siger Mona Striib, forbundsformand for FOA.

Urimelige arbejdsforhold og manglende overenskomster for nemlig.coms chauffører, er baggrunden for en konflikt mellem 3F og en række vognmænd, der kører for nemlig.com.

Sympatikonflikten omfatter de områder, hvor 3F og FOA har fælles overenskomster, det drejer sig fx om serviceassistenter og serviceassistentelever, omsorgs- og pædagogmedhjælpere samt pædagogiske assistenter ansat i kommuner og regioner og ikke-faglærte ansatte, der er beskæftiget ved rengørings- og køkkenarbejde el. lign i hovedstadsområdet.

Sympatikonflikten betyder helt konkret, at de FOA-medlemmer i kommunerne og regionerne der er omfattet af konflikten vil nægte at modtage varer, der kommer med biler fra nemlig.com.

Konflikten er dermed ikke rettet direkte mod nemlig.com, for de har ikke ansat chaufførerne. Chaufførerne er i stedet ansat af selvstændige vognmænd. 3F har siden udvidet konflikten med en sympatikonflikt mod nemlig.com og deres moderselskab. Det er den konflikt fagforbundet FOA nu tilslutter sig efter anmodning fra 3F.

FOA afsender sit sympatikonfliktvarsel i forhold til KL og RLTN (regionerne) torsdag den 15. juli til ikrafttræden den 15. august 2021.

Kilde: FOA
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.