Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Konfiskation af leasingbiler går ud over forsikringsselskaberne
NyhedKommentar: Det er forsikringsselskaberne og deres kunder, som hænger på regningen, når leasingbiler konfiskeres ved vanvidskørsel. Det er resultatet af en dom i Københavns Byret. Det er vigtigt for kampen mod vanvidsbilisme, at straffen rammer de rigtige, mener Forsikring & Pension.


I Københavns Byret blev der behandlet en sag, hvor et leasingfirma ville have en bil tilbage. Politiet havde beslaglagt bilen på grund af vanvidskørsel.


Københavns Byret afviste en protest fra et leasingselskab, som ville have ophævet beslaglæggelsen af en Volvo V60, der blev brugt til såkaldt vanvidskørsel på Amager. Politiet får altså lov til at beholde bilen frem til sagens afgørelse.


Dommen er problematisk for forsikringsfællesskabet - forsikringsselskaberne og deres kunder - som kan ende med store dele af regningen. Et gammelt regelsæt om forsikring af leasingbiler betyder, at forsikringsselskaberne formentlig står til at skulle erstatte de leasingbiler, der bliver konfiskeret af politiet, og som ikke kommer tilbage til leasingselskabet.


- Vi kan og skal sætte hårdt ind mod vanvidsbilisme – men netop derfor er det vigtigt, at også den økonomiske straf rammer de skyldige. Retssikkerhedsmæssigt er det et indlysende problem, at mange af dem, der betaler straffen for vanvidsbilismen, formentlig intet har med selve forbrydelsen at gøre, da de jo ikke selv har siddet bag rattet, siger underdirektør Pia Holm Steffensen, Forsikring & Pension.


Før i tiden kom konfiskerede biler før eller siden tilbage til deres ejermand eller leasingselskabet. Men sådan er det ikke med de nye regler for vanvidsbilisme. Her bliver køretøjet beslaglagt, konfiskeret og solgt på auktion. Pengene går i statskassen.


Forsikring & Pension vil nu nærlæse dommens præmisser nærmere i forhold til dommens betydning for de aftaler, der er indgået mellem forsikringsbranchen og leasingselskaberne.

Kilde: Forsikring & Pension
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.