Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Kæmpepram skal fragte pylonfundament
NyhedFundamentet til pylonen på den ny Storstrømsbro skal sejles ud på en pram, som netop er ankommet til Masnedø.

Når fundamentet til pylonen skal sejles ud og sænkes i Storstrømmen senere på efteråret sker det på den store flydepram ”Boabarge 34” hentet i Norge. Prammen er netop ankommet til byggepladsen ved Masnedø. Den måler 120x36 meter og kan fragte 24.000 tons.

Projektchef Niels Gottlieb fortæller, at sænkningen af fundamentet er den største enkeltstående milepæl i projektet.

”Det er en teknisk kompliceret proces, som vil vare over flere uger, men jeg tror ikke, jeg overdriver ved at sige, at det er en milepæl alle på projektet glæder sig til at følge,” siger han.

Mandskabet fra SBJV har arbejdet på at bygge fundamentet op siden forsommeren 2020 og det kommer til at have en vægt omkring 12.100 tons. Senest er der blandt andet blevet monteret fire store ballasttanke på fundamentet, som skal hjælpe med at holde det flydende under en de af processen.

I de kommende uger skal der blandt andet arbejdes med at færdigmontere løfte/glide systemet, der skal flytte fundamentet fra land til pram. Operationen med udsejling og sænkning af pylonfundamentet i Storstrømmen er planlagt til at begynde i slutningen af september, men er meget afhængig af vejr og strømforhold.

Kilde: Vejdirektoratet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.