Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Trafiksikkerhedskampagnen ”Hovedet med i trafikken” gør elever i 8. klasse til trafikambassadører
NyhedElever i 8. klasse får trafiksikkerhed, politi, trafikoffer og lastbiler på skoleskemaet, når den landsdækkende kampagne ”Hovedet med i trafikken” tirsdag den 24. august 2021 besøger i Munkebo. Kampagnen skal bidrage til, at eleverne færdes mere sikkert og bedre og husker at bruge deres hoveder, når de er ude i trafikken.

Hovedet med i trafikken er en ny trafiksikkerhedskampagne for de ældste elever i skolen. Kampagnen lærer dem om lastbiler og trafiksikkerhed, hvor formålet er, at eleverne får stof til eftertanke, når de færdes i trafikken, ændrer deres adfærd og dermed cykler/færdes mere sikkert i trafikken.

Det er brancheorganisationen for dansk vejgodstransport, ITD, der står bag og finansierer kampagnen ”Hovedet med i trafikken”. ITD repræsenterer omkring 700 professionelle vognmænd, transport- og logistikvirksomheder, og organisationen vil med kampagnen øge trafiksikkerheden, da det er med til at skabe en mere sikker trafikafvikling og i yderste konsekvens redde liv.

- Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark. Vi har et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed, fordi det redder liv. Vi har udviklet kampagnen ”Hovedet med i trafikken” til elever i 8. klasse, fordi statistikkerne viser, at det er de ældste skoleelever i skolen, der oftest kommer til skade i trafikken. Og ulykkerne sker typisk, når eleverne er på vej til eller fra skole. Det vil vi gerne forebygge med ”Hovedet med i trafikken”, siger Malene Vitus, der er projektleder på kampagnen i ITD.

Trafikoffer, lastbiler, en hilsen fra Færdselspolitiet og filmproduktion er nogle af de ingredienser, der indgår i kampagnen og skal være med til forhindre, at de unge havner i en trist statistik. Målet er, at eleverne i 8. klasse uden nogen løftede pegefingre får stof til eftertanke, når de selv færdes i trafikken.


Om Hovedet med i trafikken:

Skolebesøg i hele landet

Som brancheorganisation for den danske vejgodstransport vil ITD hjælpe med at fastholde fokus på trafiksikkerhed, da det er med til at redde liv.
Mandag den 23. august 2021 starter den landsdækkende kampagne for elever. Der er kickoff i Køge. Derefter kører kampagnen videre til Munkebo, Ringkøbing og Christiansfeld.
Lokale vognmænd parkerer deres tonstunge lastbiler i skolegården.

8. klasser bliver trafikambassadører

Når eleverne møder i skolen, bliver de mødt af tonstunge lastbiler, som holder ude i skolegården.
Det rammer eleverne, når de hører, hvad en mand i en elektrisk kørestol og med hjælp døgnet rundt tænkte, da han var ung inden ulykken, og der bliver også ret stille, når der bliver fortalt, hvordan det er som betjent at være dødens budbringer og overbringe forældre en tragisk besked om, at deres barn har været involveret i en trafikulykke.
Lokale vognmænd parkerer et par af deres lastbiler i skolegården, hvor eleverne selv skal op i lastbilerne og med egne øjne opleve udsigten, som chaufføren har, samt den kritiske zone, som er ved højre fordæk.
Dernæst skal eleverne producere film, hvor overskriften er Hovedet med i trafikken. Med den viden, de har fået i løbet af dagen, skal de opfordre andre unge til at færdes mere sikkert i trafikken, så de ikke bliver en del af en ulykkelig statistik. På dagen udvælger eleverne den bedste video, hvor målet senere er, at den skal gå viralt, for at så mange trafikanter som muligt får det livsvigtige budskab.
Den skole, der har lavet den bedste film, vinder et besøg af en Hjem-IS-bil til hele skolen.


Programmet for dagen

Kl. 08.00 Velkommen ved skuespiller Brian Lykke. Brian varmer eleverne op med fakta. Brian er moderator og er med hele dagen. Gennemgang af statistikker omkring trafikulykker:

Hvad tænker teenagerhjernen på?
Hvorfor er teenagere ikke udødelige?
Hvor mange ulykker sker der om året?
Hvem kommer til skade?
Kl. 08.20 Sikker Trafik LIVE-ambassadøren (en person, som selv har været i en ulykke)

Hvordan var livet inden ulykken?
Hvordan skete ulykken?
Hvordan er det at leve med en ulykke?
Hvordan er livet ændret?
Hvordan reagerede LIVE-ambassadørens forældre?
Kl. 09.45 Pause

Kl. 10.00 På video fortæller Henrik fra Færdselspolitiet om, hvordan det er at komme ud til en ulykke og at skulle fortælle forældre, at der er sket en ulykke, og at det er deres barn, der er involveret i den

Kl. 10.15 Oplev lastbiler på parkeringspladsen. De kritiske zoner omkring højre fordæk er markeret med røde måtter

Kl. 10.45 Intro til filmproduktion

Kl. 11.00 Frokostpause. Eleverne får sandwich og Cocio

Kl. 11.30 Film optages og redigeres

Kl. 12.55 Film skal uploades

Kl. 13.00 Filmene vises i lokalet for alle eleverne, og den bedste kåres. Alle modtager en Hovedet med i trafikken-Levis T-shirt. Vindervideoen kommer med i en pulje for alle vindervideoer. De bliver vist på de sociale medier. I september får vinderskolen besøg af Hjem-IS.

Kl. 13.40 Afslutning

Kl. 14.00 Dagen slutter

Kilde: ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.