Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Intervare i hård kritik af Københavns Kommune
NyhedIntervare kritiserer nu i skarpe vendinger Københavns Kommunes påstand om, at Intervare har brudt Københavns Kommunes arbejdsklausul, idet Intervare er af den klare opfattelse, at der ikke er sket brud på arbejdsklausulen.

I tilsvarende sager i en række andre kommuner blandt andet Frederiksberg Kommune lyder konklusionen, at Intervare netop ikke bryder tilsvarende sociale klausuler. Her konkluderer kommunerne, at de selvstændige transportfirmaer, der bringer varerne ud for Intervare, ikke er at betragte som lønmodtagere hos Intervare. Ovenikøbet konkluderer Frederiksberg Kommune, at transportfirmaet ikke er dårligere stillet, end hvad overenskomstniveauet på området tilsiger.

”Der er orden i arbejdsforholdene for de selvstændige transportfirmaer, inkl. aflønningsforholdene. De transportfirmaer, der forestår udbringningen af varerne til borgerne i Københavns Kommune, har et overskud på ca. 45.000 kr. om måneden til at dække vognmandens løn ved en arbejdsuge på ca. 45 timer, hvorfor de er sikret en god betaling for det stykke arbejde, de udfører. En betaling, der i øvrigt er højere, end hvis de havde været ansat som chauffører og aflønnet efter overenskomst,” siger Mikkel Pilemand, der er kommerciel direktør i Intervare.

Han peger på, at de kommuner, der har draget den direkte modsatte konklusion end Københavns Kommune, har fået lavet uafhængige undersøgelser af et eksternt revisionsfirma - i modsætning til Københavns Kommune, som alene har haft egne embedsfolk til at vurdere sagen.

”Københavns Kommune befinder sig i en vildfarelse i forhold til lønmodtagerbegrebet, idet vi – og i øvrigt en række andre kommuner - er af den klare opfattelse, at der er tale om selvstændige transportfirmaer, hvorfor arbejdsklausulen ikke finder anvendelse,” siger Mikkel Pilemand.

Han hæfter sig desuden ved den pressemeddelelse, som Københavns Kommune senest har udsendt om sagen.

”Det er uhørt og i strid med de faktiske forhold, at København Kommune skriver, at ’chaufførerne bl.a. er blevet snydt for løn, ferie og ret til fravær under sygdom.’ Vi oplever, at Københavns Kommune udsender pressemeddelelser i denne sag med forkerte konklusioner, som vi end ikke får mulighed for at kommentere på, inden de bliver sendt ud. Dette viser, hvor politisk denne sag desværre er,” siger Mikkel Pilemand.

Kilde: Nemlig.com
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.