Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Glemt kodeord?
Transportministeren indvier ny biogas-tankstation
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht har her til formiddag åbnet det første biogas-tankanlæg i Ishøj i et stort projekt, der skal reducere erhvervstransportens klimaaftryk.

Anlægget skal betjene de lastbiler, der kører på biogas og dermed være med til at nedbringe CO2-emissionerne fra de tunge lastbiler herhjemme.

”For at nå i mål med regeringens målsætning om en reduktion i CO2-udledningen på 70 procent, skal vi bruge alle tilgængelige redskaber. Vejtransporten udleder en stor del af Danmarks CO2, så her er store gevinster af hente, når vi skifter fossile brændstoffer ud med grønne alternativer. Det er forhåbningen, at biogasteknologien kan spille en væsentlig rolle i den grønne omstilling af erhvervstransporten og dermed mindske transportbranchens klimaaftryk. Den grønne omstilling gavner os alle, men transportbranchen kan ikke gøre det alene. Derfor er samarbejdet mellem biogasselskaber og transportvirksomheder et rigtig godt eksempel på, hvordan samarbejde på tværs af sektorer er med til at løse en udfordring, der påvirker os alle,” siger transportminister Benny Engelbrecht.

I alt bliver der åbnet fire nye biogastankstationer herhjemme som led i projektet. De skal ligge i Ishøj, Køge, Odense og Horsens og dermed danne en korridor, som kan benyttes af de 52 biogas-lastbiler, der kører lange og tunge, nationale ture.

Projektet med opførslen af biogas-tankstationerne ledes af Bioman Aps, som er en underafdeling af Bigadan-koncernen. De samarbejder med en række andre bioenergi-selskaber samt med en række transportvirksomheder, der har indkøbt de lastbiler, som kan benytte biogassen.

Etableringen af biogas-tankstationerne – og indkøbet af biogas-lastbilerne – er blevet støttet med 14,6 millioner kroner fra den grønne pulje til omstilling af erhvervstransport og udbredelse af lade-infrastruktur til elbiler, den såkaldte ”Pulje til omstilling af erhvervstransporten.”

Bag puljen står Socialdemokratiet Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet.

Direktøren for Bioman ApS glæder sig over projektet.

”Vi er stolte over at kunne åbne 4 biogastankstationer og skabe en grøn korridor mellem Aarhus og København. Nu kan der for alvor tages hul på omstillingen af den tunge transport i Danmark med biogas. Samtidig viser projektet også, at de partnerskaber på tværs af brancher er vigtige, for at skabe et godt fundament for lavere CO2-udledning fra godstransporten.”

Faktaboks

Biogastankstationerne skal ligge i Ishøj, Køge, Odense og Horsens
De skal servicere 60 biogaslastbiler, der skal køre på strækningen mellem København og Aarhus
Bag projektet står Bioman ApS, som er en del af Bigadan-koncernen
Lastbiler står for cirka seks procent af de samlede nationale CO2-udledninger.
Distributionen af biogas foregår via det danske naturgasnet
Biogassen blandes med naturgassen i nettet
De 4 biogastankstationer kan servicere op til 300 lastbiler dagligt
En biogaslastbil kan spare mellem 50 - 150 tons CO2 om året.
Biogas er 100% avanceret biobrændstof, da det produceres uden brug af raps- og madolie.
Biogasanlæggene omdanner affald og husdyrgødning til energi og sparer klimaet for CO2-udledning

Kilde: Vejdirektoratet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.