Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
ITD-sejr i PostNord-sagen: PostNord skal tilbagebetale næsten en halv milliard kroner
NyhedKommissionen har i dag truffet afgørelse i en klage fra ITD - brancheorganisation for den danske vejgodstransport - over ulovlig statsstøtte til Post Danmark. ITD klagede i november 2017 over danske og svenske kapitaltilførsler til Post Danmark (der er 100% ejet af PostNord), da støtten efter ITD’s opfattelse stiller Post Danmarks private konkurrenter i en helt urimelig konkurrencesituation. Det vækker glæde hos ITD, der længe har kæmpet for at få sat en stopper for de mange statskroner, der gennem de seneste år har flydt i en lind strøm fra den danske stat til Post Danmark.

Ifølge Kommissionen udgør Danmarks og Sveriges kapitaltilførsler på 490 mio. DKK til PostNord i 2017 ulovlig støtte. Kommissionen har afgjort, at det gav virksomheden en urimelig økonomisk fordel i forhold til de private konkurrenter. Kommissionen har derfor pålagt PostNord at tilbagebetale støtten Danmark og Sverige.

- Vi er gået efter at få fuld vished for, at statsstøtten til Post Danmark ikke bidrager til at udkonkurrere de private vognmænd. Vi har nu fået klarhed over, at statsstøtten til Post Danmark ikke var lovlig. Det har været vores påstand hele vejen igennem, og vi er glade for at vi nu igen har taget et stort skridt i forhold til at få underkendt og forhindret den konkurrenceforvridende statsstøtte til Post Danmark. Det har været et langt og sejt træk at få overbevist myndighederne om, at den statsstøtte der gennem årene er blevet givet til PostNord er helt og aldeles urimelig i forhold til alle de private aktører, der konkurrerer på markedet. Det er derfor med stor glæde, at vi i dag har modtaget Kommissionens afgørelse, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør hos ITD.

Margrethe Vestager, som er EU-kommissær med ansvar for konkurrencepolitikken, udtaler i en pressemeddelelse fra Kommissionen, at afgørelsen er med til at sikre lige konkurrencevilkår på det danske og det svenske marked for posttjenester.

- Jeg er glad for at konkurrencekommissæren er enig med ITD i, at der er behov for at sikre fair og lige konkurrence mellem de forskellige udbydere på markedet. Jeg er desuden yderst tilfreds med at vores vedholdende arbejde med at klage over den forskelsbehandling der har fundet sted, har båret frugt. Vi har lagt massivt pres på Kommissionen i sagen om ulovlig statsstøtte til Post Danmark, og derfor glæder det mig på vores medlemmers vegne, at det har virket. Men jeg ærgrer mig over, at det er nødvendigt med klager og retssager. De danske politikere og myndigheder burde have sat en stopper for de urimelige statstilskud for længst, fortsætter Carina Christensen.

Afgørelse fra Kommissionen kan ankes og ITD overvejer at gå videre med sagen, da den oprindelige klage fra ITD lød på et statsstøttebeløb i nærheden af 3 mia. kroner givet fra de danske og svenske stater til PostNord.

- Vi er naturligvis yderst tilfredse med at Kommissionen har givet os medhold i, at der skal betales næsten en halv mia. kroner ud af de i alt 3 mia. kroner, vi har klaget over, er blevet betegnet som klar ulovlig statsstøtte og skal tilbagebetales. Men vi undrer os stadig over, at det resterende beløb kan godkendes som lovlig støtte. Vi har derfor bedt vores advokat granske afgørelsen og se om den danner grundlag for yderligere tiltag fra vores side, slutter Carina Christensen.

Kilde: ITD - Brancheorganisation for den danske vejgodstransport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.