Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Familieudflugt - Fuld damp på Danmarks Jernbanemuseum
InfoDen 18. og 19, september fyrer Danmarks Jernbanemuseum, i samarbejde med jernbaneklubber landet over, op for alle kedler til Dampdage 2021.

Det er altid en helt særlig oplevelse at være tæt på et damplokomotiv, indhyllet i røg, damp og med en duft af kul i næseborene. Til ”Dampdage” kan publikum både komme helt tæt på de kraftfulde maskiner og køre med damplokomotiverne på en hyggelig tur på museets egen strækning.

Som noget helt særligt kan I se seks af vore største og mest imponerende damplokomotiver ud fra vore magasiner, hvor de jo ikke kan ses til daglig. De er repræsentanter for dem, der kørte de sidste damptog op til 1970. To af dem har aldrig været udstillet på Danmarks Jernbanemuseum før.

Dagen byder desuden på ture med vores populære dampminitog og demonstration af dampmaskiner fra dengang farfar var dreng. Og Danmarks Jernbanemuseum, café The Food Stall tænder naturligvis op i grillen.

Til Dampdage markerer Danmarks Jernbanemuseum – med et års forsinkelse som følge af Covid 19 - 50-året for ophøret af den planmæssige brug af damplokomotiver i ordinær trafik hos statsbanerne i 1970.

Alle aktiviteter inde på museet og kørsel på havnebanen er gratis, når entreen er betalt.

Læs meget mere om din kommende familieudflugt via dette Link til Danmarks Jernbanemuseum


SJ S2 1307 fra Nordsjællands Veterantog kan ses på dampdagene i Odense, Foto: Eurodrivers arkivDer er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.