Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Pas på – der er hjorte på vejen
NyhedNu begynder højsæsonen for hjortepåkørsler. Vær på vagt i trafikken - særligt i skumringstimerne morgen og aften, lyder opfordringen fra SOS Dansk Autohjælp.

Sidste år modtog Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral mere end 4.000 henvendelser om påkørte hjorte i oktober, november og december. Hos SOS Dansk Autohjælp mærkes det også, at oktober er starten på sæsonen for dyrepåkørsler:


- Vi ser det hvert år. Når efteråret kommer, stiger antallet af assistancer til bilister, der har påkørt et dyr. Vi anbefaler, at man i den kommende tid er ekstra opmærksom i grønne områder, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.


I efterårsmånederne, hvor dagene bliver korte og mørke, krydser hjortene ofte veje i skumringstimerne morgen og aften, hvor der også er trafik på vejene.


Sæt farten ned
Gribskov i Nordsjælland er et af de områder, hvor bilister og hjorte hyppigt kommer i karambolage.


- Vi har allerede set de første hjortepåkørsler i området omkring Gribskov, siger stationsleder for SOS Dansk Autohjælp i Nordsjælland, Per S. Henriksen.


Per S. Henriksen opfordrer til, at man sætter farten ned på strækninger med skov og mark og minder om, at høj fart og glatte veje kan være med til at forværre skaden ved en påkørsel.


Vær opmærksom
Sidste år registrerede Dyrenes Beskyttede registrerede flest påkørte hjorte i Aalborg Kommune. SOS Dansk Autohjælps stationsleder i Nordjylland, Lasse Simonsen, nikker genkendende til, at risikoen for at ramme en hjort lige nu stiger:


- Vi oplever desværre, at risikoen for at ramme en hjort ikke er begrænset til skovområder. Dyrene kan også finde på at bevæge sig ud på motorvejen, hvor det kan gå rigtig galt, hvis man kører ind i dem, siger Lasse Simonsen.


Typiske skader
Når bilister rammer hjorte, er det typisk køler, lygter, kofanger og skærme, der tager skade. Selvom skaden ser overfladisk ud, er det en god ide at kontakte vejhjælpen.


- Hvis man kører videre med en skadet køler, kan man komme til at ødelægge motoren. Og kører man i el- eller hybridbil er det også en god ide lige at få tjekket, om bilen kan køre videre, siger Lasse Simonsen.


Undgå uheld:

Sæt farten ned og vær opmærksom
Stol ikke blindt på skiltningen - dyrene kan også komme andre steder end på strækninger med advarsler
Hold øje med refleksioner fra dyreøjne i mørket
Har du set én hjort kan du regne med, at der kommer flere
Er uheldet ude?

Ring 1812 (Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral), hvis du har ramt et dyr
Er det sårede dyr flygtet, så afmærk stedet, så dyret kan opspores
Har bilen taget skade? Kontakt SOS Dansk Autohjælp 7010 8090

Kilde: SOS International DK A/S
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.