Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Nye tal: Nu er elbiler de mest populære grønne biler
NyhedI september rundede salget af nye grønne biler 46 pct. af det samlede salg – men med elbiler som mere populære end plug-in-hybridbiler. Det fremgår af Motorstyrelsens status for bilsalget i de første tre kvartaler af 2021. Den viser også, at de nye bilafgifter har sat turbo på danskernes køb af grønne biler.

September måned var en grøn bilmåned ud over det sædvanlige: 46 pct. af alle nye solgte biler var grønne.

De nye tal bringer os meget tæt på den magiske grænse, hvor over 50 pct. af de nye solgte biler er grønne. Det er en glædelig udvikling, som bekræfter, at vi er på helt rette kurs med den grønne omstilling på de danske veje”, siger skatteminister Morten Bødskov.

De nye tal viser også, at salget af de nye elbiler nu har overhalet plug-in-hybridbilerne som de mest populære grønne biler: Nu er 23,2 pct. elbiler, mens salget af de nye plug-in-hybridbiler ligger på 22,8 pct.

Der bliver nu solgt flere elbiler end pluginhybridbiler. Det bekræfer, at danskerne gerne vil køre grønt, når vi skaber de rigtige økonomiske rammer. Samtidig bekræfter salgstallene vores forudsætninger fra aftalen for nye bilafgifter, som slog fast, at plug-in-hybridbilerne er udmærkede som en overgangsløsning, men at elbilerne vil overtage på sigt”, siger skatteminister Morten Bødskov.

De nye tal for september kommer fra Motorstyrelsen, der løbende følger bilsalget for at følge op på, hvordan det går med den grønne omstilling på de danske veje.

Grøn omstilling på vejene tog fart efter nye bilafgifter
Udover tallene for september taler udviklingen i bilsalget for de første tre kvartaler af 2021 også deres klare grønne sprog: Over 30 pct. af alle solgte biler var grønne. I samme periode i 2020 var tallet kun 13 pct. Samtidig styrtdykker salget af dieselbiler, der i årets første tre kvartaler kun udgjorde 14 pct. af alle solgte nye biler mod ca. 23 pct. i samme periode sidste år.

Vi er vidner til en meget hurtig grøn omstilling på de danske veje efter regeringen og et bredt flertal vedtog de nye grønnere bilafgifter i december sidste år. Ikke én måned har salget af de grønne biler været lavere end samme måned i 2020 – faktisk er salget mere end fordoblet i 2021. Og vi forventer kun, at udviklingen fortsætter i den her retning. Det er gode nyheder for alle med store ambitioner for den grønne omstilling”, siger skatteminister Morten Bødskov.

Opgørelsen dækker over alle nyregistrerede biler fra januar 2021 til september 2021. Den viser desuden, at den samlede bestand af grønne biler på de danske veje har rundet 112.000. Ved årets afslutning opgøres en samlet status på bilsalget i 2021.

Læs alle tallene her.

Kilde: Skatteministeriet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.