Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Københavns Borgerrepræsentation har truffet afgørelse om Intervare
NyhedEt flertal i Borgerrepræsentationen har i dag besluttet at give Intervare A/S frist til den 1. november til at indføre en ny distributionsmodel. Den nye model skal sikre, at chaufførerne ansættes på traditionelle vilkår hos en større transportvirksomhed og får løn- og arbejdsvilkår, der lever op til Københavns Kommunes arbejdsklausul. Den nye distributionsmodel er foreslået af Intervare.

Samtidig er det besluttet, at kommunen skal tilbageholde månedlige betalinger til Intervare på 400.000 kr. op til et samlet beløb på 3,2 mio. kr. Beløbet kan bruges til at efterbetale chaufførerne det beløb, som kommunens CSR-enhed har vurderet, at de er blevet underbetalt i perioden 2017 og frem til i dag, hvor kontrakten har løbet.

Herudover varsler kommunen nu dagbøder på i alt 7.200 kr. over for Intervare. Boden vil falde dagligt indtil chaufførerne har fået deres penge, og Intervare har fremsendt dokumentation for bl.a. lønforhold, sådan som firmaet efter kontrakten er forpligtede til.

Endeligt forbeholder Borgerrepræsentationen sig med beslutningen retten til helt at ophæve kontrakten med Intervare, hvis virksomheden ikke implementerer den nye distributionsmodel og efterbetaler det fulde beløb, som chaufførerne er blevet underbetalt, inden den 1. november.

Kravene mod Intervare rejses på baggrund af undersøgelser, kontrolbesøg og dybdegående interviews med de chauffører, som har bragt dagligvarer ud til københavnere, der er visiteret til at få bragt varer af kommunen. Her har kommunens CSR-enhed konstateret, at Intervare ikke lever op til kommunens arbejdsklausul på en række områder. Blandt andet er chaufførerne blevet underbetalt, ligesom de heller ikke har haft mulighed for at afholde ferie eller melde sig syge ved sygdom. Dertil er det konstateret meget lange arbejdsdage og -uger.

Alle leverandører skriver under på en arbejdsklausul, når de indgår kontrakt med Københavns Kommune. Klausulen stiller krav om, at de medarbejdere, der udfører arbejde for Københavns Kommune, skal have løn- og arbejdsvilkår svarende til overenskomsten på området.

Kilde: Københavns Kommune Økonomiforvaltningen
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.