Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Traileren producerer energi til glæde for miljøet og økonomien
Last-Miljøet bliver umiddelbart den store vinder, og det vil tiltale de mange transportører, som har stort fokus på udledningen af CO2, og samtidig ønsker en fornuftig drift. For os handler det om at være med til at fremme bæredygtige transportløsninger.

Sådan kommenterer administrerende direktør for trailerproducenten Krones aktiviteter i Skandinavien og Baltikum, Jan Knudsen, forventningerne til udbyttet af det strategiske samarbejde, som Krone har indledt med den tyske virksomhed Trailer Dynamics.


Præsentationen af prototypen på den nye elektriske trailer skete på Krones testfaciliteter i Lingen. Foto: Krone
Ved at forsyne den ene af akslerne på en Krone trailer med en dynamo er det muligt under kørslen at opsamle energi, som kan anvendes i et samspil med den trækkende enhed.

De test, Krone har gennemført viser, at det er muligt at opnå besparelse i dieselforbruget med minimum 20 procent og en tilsvarende reduktion af CO2 udledningen. Effekten af løsningen ventes især at blive synlig ved transporter på over 500 kilometer.

Løsningen, der på prototypestadiet går under navnet eMega Liner, vil kunne anvendes i et samspil med de over to millioner diesel lastvognstrækkere, der kører på de europæiske landeveje. Energien fra traileren kan være med til at forlænge et vogntogs aktionsradius med op til 400 kilometer.

Hvornår de første serieproducerede eMega Liner er klar til at rulle ud fra fabrikken er endnu ikke klarlagt.

Kilde: Krone ScanBalt
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.