Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
MON EU BESTÅR "SVENDEPRØVEN" ?
DebatPolens Premierminister Mateusz Morawiecki er åbenbart iskold !

Frustrationen breder sig i Frankrig og Benelux-landene   !

Danmark er også "meget bekymret" over Polens  attitude   !

Det er afgørende, at vores fælles regler også i praksis gælder og håndhæves ensartet i alle medlemslande.   !


HAR  POLEN  OVERHOVEDET  EN  SAG   ?

Det er ikke bare en frustreret sag,- men faktisk en temmelig spændende sag, - EU nu står og skal have afklaret.  Polen kalder hele situationen for "afpresning",-men vil da meget gerne være med til  "at finde en løsning"  ?   Jamen er løsningen ikke bare,- at Polen respektere de krav og betingelser,- de skrev under på,- da de i sin tid,- blev medlem af  EU. Selv på det tidspunkt var  proceduren jo,- at  "EU-lov trumfer National lov"   !

Her er selvfølgelig tale om lovgivning,- med adresse til fællesskabet,- der vedtages i Europa Parlamentet ved flertalsafgørelse.  Disse love kan Polen vel ikke føle sig presset tilat overholde,- for de jo er forpligtet til at følge dem,- i henhold til de forhold der følger med et medlemskabet af EU  !  Det er nok Polens "rolle",-sammen med et par andre lande,-i Østeuropa,- omkring  transporterhvervet og  EU´s  "mobilitets-pakken",- man ikke ønsker at "leve med"  !

Polen er jo kendt for at være "på tværs" og forsøge at "gå enegang",- når landets "rolle" som det land der kan løse alle problemerne for de suspekte virksomheder,- smuldre.Polen bryder sig heller ikke om RUT-registeret i Danmark,- som de har klaget til EU over flere gange,- uden held. Senest er det så "mobilitets-pakken" Polen føler sig klemt af,-og sikkert på vegne af de før omtalte,- suspekte udenlandske virksomheder,-der nyder godt af Polens gæstfrihed.

At Polen nu føler det som "afpresning",- at "mobilitets-pakken" sandelig også skal gælde for dem,- og nu tilbyder at være med til at finde en løsning,- ja det siger jo mere end ord ! Skal der fortsat være noget der hedder EU,- så må denne sag betragtes som "EU´s svendeprøve",- ganske enkelt. Bøjer EU af,- bare en lille smule,- så må det anses for et selvmord. Flere andre medlemslande vil meget hurtigt "vejre morgenluft",- hvis Polen får den mindste indrømmelse her. "Gevinsterne" bør kun udløses,- når reglerne følges !

Nye budgetregler gør det muligt at suspendere EU-støtten til lande, der ikke respekterer reglerne. Og på endnu kortere sigt kan EU-Kommissionen simpelthen nægte at udbetale de op mod 180 milliarder kroner i støtte og 90 milliarder kroner i lån, som er afsat til Polen i Europas nye genopretningsfond.  Se  DET er jo også en  "flertalsbeslutning" som er blevet "stemt hjem" i  Europa Parlamentet,- og DET acceptere Polen jo,- uden forbehold  !

”Det er de europæiske skatteyderes penge. Hvis EU skal investere mere end nogensinde før for at sikre vores fælles genopretning, så må vi beskytte Unionens budget mod brud på retssikkerheden,” advarede Ursula von der Leyen. I traktatens Artikel 7, som i yderste konsekvens kan føre til fratagelse af et lands stemmeret og dermed enhver indflydelse i Den Europæiske Union. Det er alt sammen trusler, som flertallet i Europa-Parlamentet kraftigt anbefaler både EU-Kommissionen og medlemslandenes regeringer i Rådet,- at gøre brug af hurtigst muligt.

Rent Juridisk så burde Polens opførsel her,- vel nærmest betegnes som "kontraktbrud",- da Polen som nævnt har accepteret "spillereglerne",- da de i sin tid blev "meldt ind" i EU !Frygten for Russerne,- bør ikke være stor nok til,- at man ikke står fast i EU,- i denne sag !  Hele Europa vil få stor gavn af "mobilitets-pakken" på sigt, -og det vil være direkte tåbeligt at smide sådan et fremskridt på gulvet. 
 

LAD  IKKE  POLEN   SMADRE   EU   !
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.