Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Arbejdstilsynet - Mange arbejdsulykker i brancher, der transporterer gods på veje
NyhedAnsatte, der arbejder med at transportere gods på veje, som fx i postvæsenet, har en høj forekomst af arbejdsulykker. Det viser tal fra Arbejdstilsynet.

Arbejdstilsynet har lavet en gennemgang af anmeldte arbejdsulykker i brancher, der transporterer gods på veje. Tallene, der dækker over perioden 2015-2020, viser her, at der er en høj forekomst af arbejdsulykker i brancher som fx Vejgodstransport og postvæsenet.

I postvæsenet er der i gennemsnit årligt 518 anmeldte arbejdsulykker pr. 10.000 beskæftigede, og dermed er ulykkes-incidensen i branchen mere end tre gange højere end gennemsnittet for alle brancher. Også i branchen Vejgodstransport sker der mange ulykker, og branchen er en af de brancher med flest dødsulykker.

Medarbejderne i brancher, der transporterer gods på veje, kommer hyppigst til skade ved at falde eller snuble, fx ud ad førerhuset, på trapper, på scooter eller cykel. Mange af ulykkerne sker også ved akut fysisk overbelastning af kroppen, fx ved tunge løft.

Du kan læse meget mere om de anmeldte ulykker i Arbejdstilsynets nye faktaark ”Tal og fakta om anmeldte ulykker inden for transport af gods på veje”. I faktaarket er der særligt fokus på ulykker i brancherne Vejgodstransport og Andre post- og kurértjenester.

Tal og fakta - ulykker inden for transport af gods på veje.pdf

Arbejdstilsynet gennemfører i øjeblikket en særlig tilsynsindsats i vejgodstransportbranchen, inklusive Andre post- og kurértjenester. Indsatsen videreføres som uanmeldte aktioner i 2022. Få mere viden om indsatsen her, og hvordan I kan forebygge ulykker:

Særligt fokus på arbejdsulykker og ergonomi i vejgodsbranchen i 2020/2021

Kilde.: Arbejdstilsynet


Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.