Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Carglass udvider: ”Nye bilteknologier stiller større krav til autoglasservice”
Nyhed
På to år har Carglass udvidet tre værksteder og åbnet fire nye. Flere biler på vejene og nye bilteknologier skaber behov for mere fleksibilitet for kunder og efteruddannelse af medarbejdere, erfarer koncernen.

Danmarks største udbyder af autoglasservice, Carglass, har vokseværk. Siden 2020 har Carglass åbnet fire nye værksteder og rykket tre til større lokaler, og koncernen nærmer sig hastigt 20 værksteder i Danmark. Flere biler på vejene og nye bilteknologier i form af automatiske styresystemer, radar- og kamerateknologi er med til at forklare væksten. Det fortæller direktør Carina Bukkehave.

– Ikke alene kommer der flere og flere biler på vejene, nye teknologier stiller også større krav til autoservice. Hvor vi tidligere kunne sende en tekniker ud på stedet, har langt de fleste nye biler i dag assisterende styresystemer og sensorer i forruden, som for nogle bilmærkers vedkommende nødvendiggør kalibrering på et værksted, siger hun.

Ud over at skabe mersalg skal udvidelsen i værksteder forkorte køreafstande og øge bekvemmeligheden for Carglass’ kunder.

Nye biler kræver tid og faglighed

Som en af få autoglas-leverandører har Carglass fra oktober fået kapacitet til at kalibrere Tesla, og det har blandt andet givet ekstra travlhed på værkstederne.

– Det tiltrækker samarbejdspartnere såvel som kunder, at vi nu kan kalibrere stort set alle bilmodeller inklusiv de populære elbiler. Teslaer har som mange nye bilmodeller avanceret radar- og kamerateknologi i forruden, som kræver omhyggelig kalibrering og optager tid på værkstederne, siger Carina Bukkehave.

Ud over at skabe behov for flere værksteder stiller de nye teknologier større krav til teknikernes faglighed. Derfor efteruddanner Carglass virksomhedens ansatte via kvartalvise kurser, hvor de får den nødvendige teoretiske viden i undervisningslokalet efterfulgt af praktisk erfaring på værkstedet.

– Det er afgørende for trafiksikkerheden at uddanne personalet, så de altid er up to date med den teknologiske udvikling og har den nødvendige viden ved reparation og udskiftning af bilruder, forklarer Carina Bukkehave.

Fleksibilitet skal tiltrække arbejdskraft

For at tiltrække og fastholde den bedste arbejdskraft lokker Carglass med fleksibilitet.

– Vi har markant mere travlt på nogle årstider end andre, og vi vil ikke være en virksomhed, der hele tiden må hyre og fyre, men derimod hellere fastansætte og på den måde skabe tryghed for vores medarbejdere. Derfor giver vi dem mulighed for at arbejde over i travle perioder og så afspadsere, når der ikke er så travlt mere, siger Carina Bukkehave.

Kilde.: Carglass A/S

Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.