Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Multikontrol af over 200 tunge køretøjer på Fyn
Nyhed
Onsdag den 20. april gennemførte Sydøstjyllands politi, Tungvognscenter Syd, i samarbejde med de øvrige tungvognscentre i Danmark og en række andre myndigheder og samarbejdspartnere, en stor kontrol på Fyn. Der var udpeget 3 faste kontrolsteder, og samtidigt blev der også patruljeret på vejene omkring kontrolstederne. Kontroller af denne type, med flere politienheder og med mange eksterne samarbejdspartnere, kaldes for multikontroller.


I alt blev 218, heraf 78 udenlandske, større køretøjer kontrolleret. Det resulterede i 77 sigtelser.

Multikontrollen foregik i tidsrummet fra kl. 09:00 -16:00 på Fynske Motorvej ved:

• Kildebjerg Nord
• Kildebjerg Syd
• På Odensevej ved rasteplads

Ud over Politiet deltog blandt andet Færdselsstyrelsen, Fødevarestyrelsen, Trafikstyrelsen, Motorstyrelsen, Told- og Skattestyrelsen, Beredskabsstyrelsen, Miljøstyrelsen og Fiskeristyrelsen i Multikontrollen.

Typiske forseelser
De 77 sigtelser under politikontrollerne omhandlede blandt andet 19 sigtelser for fejl og mangler ved køretøjerne, 8 sigtelser for overtrædelse af køre-hviletiden, 8 sigtelser for fejl ved kontrolapparatet, 4 overtrædelser for kørsel med farligt gods samt 2 for manglende surring af transportgods og 18 sigtelser for fejl ved bremserne, hvoraf 7 køretøjer er indkaldt til syn. 1 enkelt sigtelse omhandlede også for tæt kørsel, 2 for manglende brug af sikkerhedssele og en enkelt sigtelse for personelfalsk, da en chauffør havde ’lånt’ sin kammerats kørekort.

Færdselsstyrelsen fik kontrolleret 110 køretøjer, hvoraf 25 endte med synsindkaldelse og 8 heraf fik køreforbud. Fødevarestyrelsen kontrollerede 37 køretøjer, og de varslede en enkelt bøde, en fik en indskærpelse og øvrige fik vejledning. Den militære bremsestand kontrol af 37 militære køretøjer resulterede i 3 synsindkaldelser og betinget godkendelse til 7 køretøjer.

Når Politiet og samarbejdspartnere vælger at gennemføre de store multikontroller, så har det som altoverskyggende hovedfokus at skabe mere sikker trafik. Når de store køretøjer bliver undersøgt for overholdelse af en række regelsæt, der hører under forskellige myndigheder, så har det nemlig en forebyggende effekt – ligesom også de mere ’almindelige’ færdselskontroller har. Der bliver herudover også ryddet ud i nogle af dem, der ikke har styr på det, hvilket betyder, at vejene bliver lidt mere sikre at færdes på.

Kilde.: Sydøstjyllands Politi / Tungvogncenter Syd


Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.