Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Øresundsbron forbedrer resultatet – otte af ti kunder er tilbage
Nyhed
Øresundsbron kommer ud af første kvartal med et overskud på 204 millioner DKK før værdiregulering – og den samlede vejtrafik er fordoblet i forhold til samme periode sidste år.
Resultatet er dermed 73 millioner DKK højere end i samme periode sidste år, men 67 millioner DKK lavere end i første kvartal 2019 – som ikke var præget af rejserestriktioner.


Vejindtægterne på Øresundsbron steg med 105 millioner DKK til 260 millioner DKK i årets første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

– Otte ud af ti passager fra 2019 er tilbage. Fragtkunderne er nu vores største kundegruppe, da erhvervs-, pendler- og fritidstrafikken endnu ikke er tilbage på normalt niveau. Højere brændstofpriser, øget hjemmearbejde, valutaforskelle og færre flyrejser er nogle af årsagerne, siger Linus Eriksson, administrerende direktør for Øresundsbron.

Godstrafikken over Øresundsbron er fortsat rekordhøj og steg med 11,5 procent i første kvartal sammenlignet med samme periode i 2019. Men pendler- og erhvervstrafikken faldt med henholdsvis 20,7 og 39,1 procent i perioden, hvilket blandt andet skyldes, at der var coronarestriktioner indtil den 9. februar.

Siden midten af februar – i forbindelse med vinterferien og ophævelsen af restriktionerne – er den danske fritidstrafik tilbage på samme niveau som før pandemien, medens de svenske fritidskunder bidrog til et fald i den samlede fritidstrafik på 24,2 procent i første kvartal sammenlignet med samme periode i 2019. Til sammenligning var fritidstrafikken i begyndelsen af året 40 procent lavere end i 2019.

– Vi forventer et opsving i fritidstrafikken i løbet af sommeren, da oplevelserne jo kun er en bro væk, og coronarestriktionerne er ophævet. I vinterferien mærkede vi tydeligt den stigende interesse for at rejse over broen, da fritidstrafikken steg kraftigt. Det vil nu blive forstærket af, at der kommer mere fart på rejserne til og fra Københavns Lufthavn, siger Linus Eriksson.

Konsortiets renteudgifter steg med 40 millioner DKK som følge af højere inflation, som direkte påvirker Konsortiets realrentegæld. Driftsomkostningerne faldt med 8 millioner DKK i forhold til samme periode sidste år.

Årets resultat før værdiregulering forventes stadig at lande lidt højere end resultatet for 2021. Konsortiet vurderer, at resultatet vil ligge i den øvre ende af intervallet 1.000-1.250 millioner DKK.

– Coronarestriktionerne er endelig væk. Men grænsekontrollen består, og et lovforslag om ID-kontrol af rejsende til Sverige er fremsat, selvom det er stillet i bero indtil videre. Det er et slag mod tilliden til at skabe et enkelt liv på begge sider af broen. Uforudsigeligheden påvirker genopretning og rejsevaner, siger Linus Eriksson.

Se tal og anden info via dette Link

Kilde.: Øresundbroen
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.