Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Stefansgade bliver grøn trafikvej
TrafikSom den første gade i København lukkes Stefansgade for benzin- og dieseldrevne biler. Det er en oplagt mulighed for at teste effekterne af grønne trafikveje, mener teknik- og miljøborgmester Line Barfod.

Færre biler, der slår genvej for at undslippe Jagtvejs myldretid. Bedre plads til cykler og gående og mere ro til de mange forældre og børn, der leger på Flyverlegepladsen og gæsterne på de mange serveringssteder. Det bliver den nye virkelighed på Nørrebro, efter at politikerne mandag aften har vedtaget et forslag om at gøre Stefansgade til grøn trafikvej – og det er en rigtig god ide, mener teknik- og miljøborgmester Line Barfod (EL):

“Grønne trafikveje er et af de bedste værktøjer til at få begrænset biltrafik og skabe en grønnere by. Nu starter vi på Stefansgade og får nogle erfaringer med, hvordan redskabet virker i praksis – og så håber jeg, at vi kan udbrede det og lave langt større grønne trafikveje og trafik-øer flere andre steder i byen”, siger hun.

Stefansgade velegnet til forsøg
Ifølge Teknik- og Miljøforvaltningen er Stefansgade velegnet til forsøg med grøn trafikvej af flere årsager. Dels ligger gaden i et område, som i forvejen er reguleret med mange ensretninger. Samtidig ligger Stefansgade parallelt med Jagtvej og kan derfor i dag fungere som genvej for bilister, der ønsker at komme hurtigere gennem Nørrebro, når der er trængsel. Den genvejs-trafik vil man kunne barbere ned med de nye initiativer.

Beboere kan stadig komme ind
Konkret går initiativerne ud på at hindre fossildrevne køretøjer i at køre ind og ud af Stefansgade. Personbiler på grønne drivmidler vil fortsat kunne køre igennem, og beboere og folk med ærinde i området kan stadig komme ind, blot via andre veje. Detaljerne skal på plads gennem dialog med lokaludvalg og andre lokale interessenter.

Kilde.: Teknik- og Miljøforvaltningen / Københavns Kommune
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.