Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
3,8 kilometer støjskærm kommer op langs Fynske Motorvej
Nyhed
Udbygningen af selve motorvejen med et ekstra spor i hver retning mellem Odense V. og Gribsvad på Fyn blev afsluttet i sensommeren 2021, og trafikanterne har siden da haft tre kørespor i hver retning. Vejdirektoratet går nu i gang med at afskærme de mindre bysamfund langs strækningen med støjskærme.

Vejdirektoratet monterer i alt 3,8 kilometer støjskærm fordelt på fem støjskærme omkring Andebølle, Skallebølle, Brønserod og Kildebjerg rastepladserne ved Kildebjerg.

Arbejdet går i gang i begyndelsen af maj, og Vejdirektoratet forventer, at arbejdet er afsluttet ved udgangen af oktober 2022.

Projektchef Robin Højen Madsen, Vejdirektoratet, siger:
”Vi er klar over, at der er en del støj fra motorvejen, og langs Fynske Motorvej er der flere mindre bysamfund tæt på motorvejen. Derfor monterer vi nu som en del af det samlede projekt fem støjskærme, der skal mindske støjen for naboerne til motorvejen. Det betyder ikke, at støjen fra motorvejen forsvinder helt, men den bliver væsentligt reduceret.”

Fem meter høje støjskærme
Fire af de fem støjskærme bliver fem meter høje, mens støjskærmen ved Kildbjerg N. bliver tre meter høj. Dens funktion er udelukkende at afskærme rastepladsen.

Støjskærmene bliver beplantet på begge sider med rådhusvin og efeu. Der plantes i alt cirka 5.000 rådhusvin og cirka 33.000 efeu.

Projektchef Robin Højen Madsen, Vejdirektoratet, siger:
”Fem meter høje støjskærme kan virke som en barriere i landskabet, og derfor har vi valgt en løsning, hvor støjskærmene bliver beplantet med grønt, så de får et mere naturligt udtryk i landskabet. Beplantningen har i sig selv ikke en støjreducerende effekt, men de pynter.”

Ud over de fem støjskærme er der allerede etableret en 10 meter høj støjvold ved rasteplads Kildebjerg S, som skal være med til at mindske støjen for borgerne i Skallebølle.

20 kilometer vildthegn bliver sat op
Vejdirektoratet opsætter i forbindelse med projektet omkring 20 kilometer vildthegn for at øge trafiksikkerheden.

Der er en del grønne arealer og skove på begge sider af motorvejen, og mange dyr bevæger sig på tværs af motorvejen. For at øge sikkerheden for både trafikanter og dyr sætter Vejdirektoratet vildthegn op, så dyrene bliver dirigeret i retning af sikre passager ved hjælp af mindre veje eller faunapassager. Det arbejde vil stå færdigt i sensommeren 2022.

Virksomheden Saferoad er entreprenør på opgaven med støjskærme, mens Arkil A/S står for at opsætte vildthegn.

Læs mere om udbygning af Fynske Motorvej

Kilde.: Vejdirektoratet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.