Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Færdselsstyrelsen - Vejledningsperiode for nye udstationeringsregler er ophørt
Nyhed
Den 2. februar trådte nye regler i kraft vedrørende udstationering indenfor vejtransport, grundet implementeringen af EU's vejpakke. Siden de nye regler trådte i kraft, har Færdselsstyrelsen haft en vejledningsperiode, der løb frem til den 30. april.

Arbejdet med at få implementeret EU's vejpakke har betydet, at en række nye regler er trådt i kraft i år. Bl.a. trådte nye regler vedrørende udstationering indenfor vejtransporten i kraft den 2. februar.

For at gøre håndhævelsen af disse regler lettere for vognmændene, som har udstationerede chauffører i Danmark, har Færdselsstyrelsen og politiet anvendt en vejledende tilgang i forbindelse med kontrollen af de nye udstationeringsregler indenfor vejtransporten. Den 30. april 2022, udløb denne vejledningsperiode.


Det betyder, at politiet og Færdselsstyrelsen siden den 30. april 2022, har håndhævet de nye udstationeringsregler, herunder aflønningskravet på ordinær vis. Det kan derfor medføre en bøde, hvis de nye bestemmelser om registrering, aflønning og dokumentationskrav overtrædes.

De nye udstationeringsregler

Udstationeringsreglerne, som nu bliver håndhævet på ordinær vis, indebærer blandt andet, at virksomheden skal registrere sine udstationerede chauffører via IMI-systemet og betale den udstationerede chauffør en dansk minimumstimesats, når der udføres cabotagekørsel eller vejdelen af kombineret transport, samt at chaufføren ved vejsidekontrollen skal råde over og fremvise sin udstationeringserklæring og yderligere dokumentation.


Du kan læse mere om timesatser, registeringspligt, dokumentationskrav og Q&As i relation til de nye regler for udstationering og lønvilkår

Kilde.: Færdselsstyrelsen
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.