Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Politi - Stor multikontrol på E45
Nyhed
Tirsdag den 10. maj 2022 udførte politiets Tungvognscenter Nord (TCN) den største kontrol i flere år. Kontrollen fandt sted ved rasteplads Glenshøj Øst, ved Hobro og i samarbejde med Fødevare-, Motor-, Beredskabs- og Færdselsstyrelsen m.fl.. Der blev standset: Ca. 175 lastbiler heraf 61 udenlandske. Ca. 31 varevogne blev kontrolleret heraf 2 udenlandske. Herudover blev 22 personbiler også standset pga. div. færdselsforseelser.


De mange forskellige instanser samarbejdede tæt om at kontrollere bredt. Razziaen havde både fokus på last og varevognstrafikken. Herunder køre- og hviletidsbestemmelserne, ulovlig cabotagekørsel, godskørsel, særtransporter, dyretransporter, ADR/miljø samt fejl og mangler, m.m.


I forbindelse med kontrollen blev der ligeledes sat fokus på køretøjerne som arbejdsplads og herunder de enkeltes chaufførers løn og ansættelsesforhold.


Det oplyser lederen af politiets Tungvogncenter Nord, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, som fortæller videre:


”Vi er i alt 60 mand samlet herude i dag og på trods af regnvejret, har vi et rigtig godt flow af køretøjer. Der er god stemning, høj arbejdsmoral, og vi møder en bred forståelse for kontrollen blandt de fleste af de standsede.”


På motorvej E45 var der nedsat hastighed i forbindelse med kontrollen, da området er at betragte som en arbejdsplads, oplyser politikommissæren. Hastigheden var derfor nedsat til 50 km/t, hvilket var udfordring for flere, særligt personbiler. Således havde 229 ved kontrollens ophør haft så travlt med at passere, at det kostede dem en bøde. Heraf 37 klip og 5 betinget frakendelser.

Den brede kontrol resulterede i at politiet og de forskellige styrelser kunne registrere 33 forseelser mod danske vognmænd og chauffører samt 12 mod udenlandske tunge køretøjer. 9 forseelser på varebilssiden.

”Der var stort set forseelser inden for alle områder,” konkluderer Claus Kjær-Pedersen

Tungvogncenter Nord afholder løbende kontroller af tung- og varevognstrafik i Østjylland, Midt- og Vestjyllands og Nordjyllands politikredse.

Kilde.: Nordjyllands Politi


Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.