Navigation
Besøgende
» Gæster online: 5

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Nordjyllands Politi - Hundredevis af last- og varebiler kontrolleret
NyhedNordjyllands Politi Færdselsafdelings Tungvogncenter Nord (TCN) foretog i tidsrummet 3. maj 2022 til torsdag 5. maj 2022 målrettet kontrol mod lastbiler og varebiler ved Århus, Herning og Brande. Der blev kontrolleret 151 lastbiler og 35 varebiler.


Det oplyser lederen af kontrollen, politikommissær Claus Kjær-Pedersen, der fortæller, at kontrollen havde fokus på affaldstransporter bl.a. med henblik på at få testet det nye Affaldsregister.

Bremseprøvestanden fra Tungvognscenter Øst, Færdselsstyrelsen og Miljøstyrelsen deltog ligeledes i kontrollen.

”Kontrollerne resulterede i flere overtrædelser, og vores foreløbige optælling viser, at der er 95 sigtelser, der relaterer sig til lastbiler fordelt på 39 vognmænd eller chauffører og 26 sigtelser til varebilsvognmænd eller chauffører Vi fik ligeledes testet det nye Affaldsregister, hvilket giver anledning til tæt samarbejde med Energistyrelsen for optimering. I forbindelse med kontrollen udløste dette 3 sigtelser,” udtaler Claus Kjær-Pedersen.

Opmærksomheden blev også henledt på, at vejledningsperioden for at lade sig registrere i informationssystemet for det indre marked (IMI), når man udfører cabotagekørsel, vejdelen af kombineret transport og ikkebilateral transport var udløbet den 1. maj.

”Dette medførte to sigtelser, hvor vognmanden ikke var registreret, og chaufføren derfor ikke var i besiddelse af en udstationeringserklæring. Sådan en bøde er 10.000 kroner i førstegangstilfælde,” supplerer Claus Kjær-Pedersen og fortsætter:
”Det er klart, at vi efter en vejledningsperiode på 3 måneder havde en forventning om, at stort set alle havde ladet sig registrere i informationssystemet.”

Derudover var der flere overtrædelser af køre-/hviletidsbestemmelserne, Takografforordningen samt fejl og mangler ved køretøjerne.

”Det er generelt de overtrædelser, vi finder, når vi er på kontrol, dog var der en del flere sigtelser mod vognmænd, der resulterede i synsindkaldelser grundet fejl og mangler ved køretøjerne,” siger Claus Kjær-Pedersen, der tilføjer, at det også blev til en enkelt spritbilist på rasteplads Pedersminde.

”Grundet hans kørsel fik politipatruljen hurtigst mistanke til, at han kunne være påvirket. Vedkommende blev taget med på sygehuset for udtagning af blodprøve. Bilisten var i forvejen frakendt kørekortet, så vedkommende burde slet ikke være kørt.”


TCN bebuder, at man snart afholder kontrol igen.

Kilde.: Nordjyllands Politi
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.