Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Færdselsstyrelsen - Ny bekendtgørelse om godskørsel træder i kraft den 13. maj
NyhedBekendtgørelsen udmønter reglerne om international varebilskørsel for fremmed regning, herunder kravet til transportlederens faglige kvalifikationer.

Med Vejpakken, der blev vedtaget af EU i juli 2020, indføres blandt andet en tilladelsesordning for international godskørsel for fremmed regning i varebiler.

De supplerende nationale regler til tilladelsesordningen blev vedtaget med lov nr. 159 om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel og lov om udstationering af lønmodtagere m.v. af 31. januar 2022.


International varebilskørsel for fremmed regning i varebiler

De nye regler indebærer bl.a., at virksomheder, der udfører international godskørsel for fremmed regning i varebiler, i vidt omfang skal leve op til de samme regler som virksomheder, der udfører godskørsel for fremmed regning i lastbiler, såsom etableringskravet, vandelskravet, kravet til det økonomiske grundlag og kravet om faglige kvalifikationer.

Kravet om transportlederens faglige kvalifikationer

Med indførelsen af en tilladelsesordning fastsættes ligeledes krav om, at en transportleder i en virksomhed, der ansøger om tilladelse til international godskørsel for fremmed regning i varebil, skal gennemføre det samme kursus som en transportleder i en virksomhed med tilladelse til udførelse af godskørsel for fremmed regning i lastbil.


Under nærmere betingelser fastsættes mulighed for kursusfritagelse for transportlederen, i den ansøgende virksomhed, ligesom der indsættes adgang til, at uddannelsessteder, der er godkendt af Færdselsstyrelsen, kan give merit svarende til gennemført og bestået kursus.


I bekendtgørelsen indsættes ligeledes en overgangsordning, hvor det frem til 31.december 2022, vil være muligt for en transportleder i en virksomhed, der har nationale varebilstilladelser på tidspunktet for bekendtgørelsens ikrafttrædelse, at blive fritaget for kurset. De skal herefter alene bestå den skriftlige prøve for at kunne blive godkendt som transportleder i en virksomhed med tilladelser til international varebilskørsel.


Bekendtgørelsen træder i kraft den 13. maj 2022.

Kilde.: Færdselsstyrelsen
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.