Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Vejdirektoratet: Flere parkeringspladser til lastbiler på rasteplads Øster Løgum Vest
NyhedPå rasteplads Øster Løgum Vest mellem Haderslev og Aabenraa bliver det nu nemmere for lastbilchauffører at køre ind og få et hvil. 17 nye parkeringspladser er blevet etableret til lastbiler, og dermed er det nationale projekt om at udvide kapaciteten på landets rastepladser skudt godt i gang.

Der er kommet flere lastbiler på vejene, som har brug for et sted at parkere om aftenen, når chaufføren er træt og skal hvile sig. De mange lastbiler har ført til trængsel på rastepladserne langs motorvejsnettet, hvor det er blevet sværere at finde en ledig parkeringsplads og dermed overholde kørehviletiderne.

I ”Infrastrukturplan 2035” er der derfor afsat 65 millioner kroner til at udvide ni rastepladser med parkeringspladser til lastbiler. Øster Løgum Vest er med sine 17 nye, store parkeringspladser for lastbiler den første, der står klar.

Projektleder Charlotte Veiss-Pedersen, Vejdirektoratet, siger:
”Der er rift om parkeringspladserne langs statsvejnettet, og derfor er der udpeget ni rastepladser, hvor kapacitet skal udvides. Øster Løgum Vest har nu fået 17 nye pladser til lastbiler og andre køretøjer, og sammen med de kommende udvidelser af de andre rastepladser bliver det snart nemmere for lastbilchauffører at få et velfortjent hvil i det sønderjyske.”

Indvielsen af de nye parkeringspladser blev markeret af transportordfører Niels Flemming Hansen (C), der klippede den røde snor, inden første lastbil drejede ind på pladsen.

Masser af nye tiltag

De nye parkeringspladser er placeret i forlængelse af den eksisterende lastbilparkering. Der er blevet etableret en helle med belysning i midten, skraldespande, støjvold tilplantet med hjemmehørende arter og et nyt forsinkelsesbassin for regnvand ved indkørslen til rastepladsen.

For hvert træ eller anden beplantning, der er blevet fældet for udvidelsen, vil et tilsvarende antal blive plantet på andre af Vejdirektoratets arealer.

Inden for det kommende år kan lastbilchauffører se frem til nye parkeringspladser på yderligere fire rastepladser i Jylland, to på Fyn og to på Sjælland. Vejdirektoratet står for arbejdet og forventer at være færdige i foråret 2023.

Kilde.: Vejdirektoratet
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.