Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Buskontrol ved afslutningen på spejderlejr
NyhedTungvognscenter Øst (TCØ) afholdt søndag en buskontrol i Hedehusene i forbindelse med afslutningen på Spejdernes Lejr i Hedeland, som blev afholdt i uge 30. Omkring 350 busser var bestilt til at køre spejdere fra hele landet hjem fra lejren.

Kontrollen blev afholdt fra søndag formiddag til omkring kl. 14.30, hvor i alt 21 busser blev udtaget i stikprøvekontrol. Generelt oplevede betjentene resultatet af kontrollen positivt, da bussernes generelle vedligeholdelsestilstand var meget god. Der blev skrevet i alt ni sager med hovedsageligt mindre fejl og mangler, og otte busser blev indkaldt til syn.

Busserne blev testet på det mobile bremserullefelt, hvor to busser fik konstateret skævbremsning på en aksel. En bus fik på stedet en defekt bremsemembran, så der var kraftig luftudsivning når bremsen blev benyttet. Bussen fik afmonteret nummerpladerne, men ingen blev sigtet i den forbindelse, da det var en pludseligt opstået fejl.

Nogle busser havde fejl på lygterne, som ikke virkede, en bus havde en revne i forruden ved chaufførens synsfelt, i enkelte buser var der ryglæn, som ikke kunne fastholdes i opretstående position. En bus havde en sæderække, som ikke var fastgjort, og enkelte ryglæn, som ikke var tilstrækkeligt fastgjort til sædet. Disse busser blev også indkaldt til syn.

I flere af busserne var ildslukkere, som ikke var efterset og forsynet med et tilsynsmærkat inden for 1 år efter seneste kontrol. De fejl som ikke vedrører bussernes bremser ville kunne opdages forud for kørslen, hvis vognmanden/føreren havde efterset bussen.

TCØ står for tungvognskontrol på hele Sjælland, Bornholm og Lolland-Falster, men hører under Midt- og Vestsjællands Politi.
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.