Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Vinterdæk burde forbydes, siger betjent
NyhedRådet for Større Dæksikkerhed og Dækimportørforeningens har i mere end 10 år, ja faktisk de seneste 12 år, tjekket dæktypen på de danske personbiler to gange årligt – henholdsvis i januar og juni måned og i år ingen undtagelse.

Burde forbydes, siger betjent

I en tilfældig samtale med en betjent fra Roskilde Politi i juli måned, kom samtalen ind på arbejdet med dæktællingerne. ”God idé”,sagde betjenten og fortsatte: ”Det burde faktisk være forbudt ved lov, at køre med vinterdæk om sommeren. Vi oplever ofte, at bilisterne har ustabil kørsel, når vi kommer med udrykning, og de skal trække hurtigt ind til siden. Især i sommermånederne føler vi, at vinterdæk udgør en trafiksikkerhedsmæssig fare i varmen.”

Dødsulykke i Sverige - mistanke om vinterdæk som delvis årsag

Den svenske kunstner, også kendt som Muhammed-tegneren, Lars Vilks og hans to sikkerhedsfolk omkom i oktober 2021 i en trafikulykke. Efterfølgende undersøgelser viste, at bilen blandt andet var udstyret med vinterdæk, hvilket ifølge svenske tidspunkter for dækskifte var for tidligt på året.

Trafikverket (Færdselsstyrelsen) fandt ved nærmere eftersyn flere omstændigheder ved dækkene, blandet andet at der var monteret vinterdæk og med for lavt et belastningsindeks i forhold til køretøjet. Ulykkesårsagen blev skønnet til at være forårsaget af et dækhavari kombineret med for høj fart.

400.000 biler på forkerte dæk i sommervarmen

Optællingen, som blev foretaget i uge 25 på 17 steder fordelt på 14 byer i landet og denne gang inklusive Bornholm viste, at ud af 4.038 personbiler kørte 15 procent på vinterdæk. Dette svarer til 400.000 biler i forhold til den totale bilbestand i Danmark. Det er alt for mange, det går ud over miljøet, koster forbrugerne unødige penge i form af øget brændstofforbrug, dårligere udnyttelse af batterikapaciteten og i allerværste konsekvens kan det føre til ulykker. Så endnu engang lyder opfordringen fra branchen – på med sommerdækkene!

Kilde.: Dækbranchen Danmark
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.