Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Ny rapport: stort pres på transportbranchen for at elektrificere
Nyhed
Landevejstransport er det område, hvor presset for at reducere CO2-udledningen er størst. Det viser en ny rapport, udført af Ipsos og Volvo Trucks, blandt førende e-handels- og produktionsvirksomheder i Europa. Rapporten viser også, at virksomhederne er villige til at betale mere for transportydelser udført med lavere CO2-udledning

Analysevirksomheden Ipsos har på vegne af Volvo Trucks interviewet beslutningstagere i 100 store e-handels- og produktionsvirksomheder i otte europæiske lande om deres efterspørgsel efter fossilfrie transportydelser ved deres fremtidige indkøb.

Langt de fleste af disse virksomheder har opsat målsætninger for at reducere deres klimaaftryk. 78 % af de adspurgte virksomheder svarer, at de er villige til at betale mere for transportydelser med ringe eller ingen CO2-udledning, og 85 % af dem er parate til at skifte transportleverandør, hvis transportøren ikke opfylder deres krav om reduceret CO2-udledning.

Undersøgelsen viser også en klar sammenhæng mellem virksomhedernes fremtidige forretningsmuligheder og deres valg af fossilfri transport. 60 % af virksomhederne mener, at de risikerer at miste kunder inden for de næste tre år, hvis de ikke kan imødekomme deres forbrugeres efterspørgsel efter transportydelser med ringe eller ingen CO2-udledning.

“Det er meget positivt at se den fremtidige efterspørgsel efter fossilfri lastbiltransport. Det betyder, at vi vil se et massivt skifte i branchen i de kommende år. Vi tror, at elektrificering vil være den vigtigste drivkraft mod landevejstransporter med nul-emission, og vi er stolte af allerede nu at tilbyde fuldt elektrificerede lastbilalternativer til de fleste transportopgaver. At elektrificere betyder flere forretningsmuligheder”, siger Roger Alm, President for Volvo Trucks.

Volvo Trucks har opsat et globalt mål om, at 50 % af alle nye Volvo-lastbiler, som sælges i 2030, vil være batteri-elektriske eller udrustet med brændselscelleteknologi. Overgangen til elektrificeringen føres an af Europa og Nordamerika, hvor målene er endnu højere. For eksempel ligger ambitionen i Europa på en andel på ca. 70 % fossilfri lastbiler af alle dem, der sælges i 2030.

Fakta om undersøgelsen
Undersøgelsen blev gennemført i juni 2022 og omfattede interviews med 100 fagfolk på ledelsesniveau med ansvar for bl.a. indkøb, logistik, supply chain management og/eller bæredygtighed.

Undersøgelsen blev gennemført blandt e-handels- og produktionsvirksomheder i Tyskland, Frankrig, Storbritannien, Italien, Spanien, Holland, Sverige og Norge.

Kilde.: Volvo Danmark A/S
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.