Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Glemt kodeord?
Togvogn rev sig løs over Storebælt: Ingen bliver tiltalt
NyhedIngen personer eller virksomheder vil blive draget strafferetligt til ansvar for, at en togvogn rev sig løs på Vestbroen over Storebælt den 13. januar 2021. Det har Statsadvokaten i Viborg afgjort.

Med den aktuelle afgørelse er det anden gang, anklagemyndigheden tager stilling til, at det ikke er muligt at placere et strafferetsligt ansvar, i forbindelse med at et godstog på turen over Storebæltsbroen kørte med en vogn, der havde løsnet sig fra sit fæste.

”Anklagemyndigheden har vurderet, at der heller ikke i dette tilfælde er grundlag for at rejse tiltale i sagen. Hverken enkeltstående personer eller virksomheder har handlet på en måde, der gør det muligt at placeret et strafferetligt ansvar,” siger Jakob Berger Nielsen, Statsadvokaten i Viborg.

Havarikommissionen har gennem sin undersøgelse af hændelsen i 2021 vurderet, at sættevognstraileren var læsset korrekt med hovedbolten i lommevognens skammel, men at skamlens låseevne enten var mangelfuld eller ikke til stede.

Selvom der er visse lighedspunkter med omstændighederne ved ulykken i 2019, er der tale om en anden materieltype, som havde været undergivet en inspektionssag.

”Der er ingen indikationer på, at den manglende fastlåsning var en forsætlig handling. Der er heller ikke noget, som indikerer, at en person eller en virksomhed har handlet så uagtsomt, at det kan straffes efter de regler, som gjaldt på gerningstidspunktet,” siger Jakob Berger Nielsen, Statsadvokaten i Viborg.

Kilde.: Anklagemyndigheden
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.