Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
DSB etablerer nyt værksted i Brabrand til 1,3 mia. kr.
Nyhed
DSB har indgået en betinget kontrakt med MT Højgaard Danmark om at opføre et værksted til eltogsæt i Logistikparken i Brabrand.

Det kommende værksted er 20.000 m2, det er udstyret med otte spor og har en kapacitet til at vedligeholde mere end 80 togsæt. Der etableres desuden en separat bygning til hjulafdrejning, og parkerings-, klargørings- og forsyningsfaciliteter. Udover selve byggeriet omfatter entreprisen også et større anlægsarbejde, hvor entreprenøren flytter 400.000 m3 jord - svarende til næsten 10 gange Amager Strandpark.

Værkstedet, der er designet af Gottlieb & Paludan Arkitekter og Rambøll, skal benyttes til vedligehold af DSB’s kommende IC5-tog, sammen med værkstedet på Godsbanen i København, som MT Højgaard Danmark også opfører. De to lokaliteter vil være de primære lokaliteter for vedligehold af IC5-togene i fremtiden.

DSB arbejder med adskillige grønne og digitale tiltag, der reducerer CO2-forbruget. Solceller og batteriinstallationer er en del af løsningen, og det er målsætningen at opnå certificeringen DGNB Guld for bæredygtigt byggeri.

"Byggeriet er et væsentligt skridt frem mod målet om at gøre DSB CO2-neutral i 2030. Et af de største skridt var, da vi sidste år skrev kontrakt med Alstom om levering af op mod 150 eltogsæt. Jeg ser frem til, at vi fortsætter arbejdet i udførelsesfasen, sammen med MT Højgaard Danmark og deres underentreprenører, om byggeriet af vores nye grønne værksteder,” siger underdirektør for Nye Værksteder i DSB Finn Bloch.

Hos MT Højgaard Danmark er man glade for tildelingen af kontrakten:
”Over to år har vi haft et glimrende forløb med DSB og byggeriets andre parter i Aarhus, og nu har vi så indgået den endelige aftale,” siger porteføljechef i MT Højgaard Danmark Søren Sørensen.

Kontrakten på byggeriet i Aarhus har en værdi på 1,32 mia. kroner, og den er først ubetinget, når DSB’s bestyrelse har endeligt tiltrådt den i december.

Planen er, at værkstedet skal stå klar til brug i 2026.

Der er i de seneste måneder udført jordarbejder og etableret en ny bro over banelegemet. Dette arbejde er reguleret i en særskilt aftale om fremskudte arbejder på 70 millioner kroner.

MT Højgaard Danmark er også valgt som entreprenør på to andre store værkstedsbyggerier for DSB i København og i Næstved.

Kilde.: DSB
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.