Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Snefald gør det altafgørende, at bilen har vinterdæk på
Nyhed
Med frost på bilruderne og snesjap på vejene er det ikke længere bare vigtigt at få skiftet bilens dæk ud med vintermodellen – nu er det ifølge dækgiganten Continental Dæk Danmark A/S altafgørende.

- Med snefaldet er det bydende nødvendigt, at bilerne har vinterdæk på, for bilerne bremser markant bedre og står bedre fast på de glatte veje. Grundlæggende er det ligegyldigt, om vejret byder på sne eller regn - trafiksikkerheden er altid bedst, når alle bilister har dæk på bilerne, der passer til årstiden, siger Georg Nielsen, der er adm. direktør for Continental Dæk Danmark A/S.

Styr bilen sikkert igennem vinteren
Årstidssvarende dæk på husstandens køretøjer er altså altafgørende, når det kommer til trafiksikkerhed. Kørsel med sommerdæk om vinteren kan nemlig have fatale konsekvenser, da dækket ikke er designet til kørsel på våde, snefyldte veje.

- Uanset om der er vådt eller snedækket, er det mest sikkert at køre på vinterdæk om vinteren. Vinterdæk er fremstillet af gummiblandinger, som er bløde og fleksible ved lave temperaturer. Derfor giver vinterdæk bedre kontrol over bilen ved vejtemperaturer under syv grader og i perioder med sne og slud på vejbanen, fortæller adm. direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark A/S og uddyber:

- På grund af mønsteret i vinterdæk, bliver bremseevnen bedre, ligesom vinterdæk er designet til at gribe fat i sne, så der bliver bedre træk, når man skal accelerere og styre.

Foruden at styrke trafiksikkerheden er skiftet mellem sommer- og vinterdæk godt for pengepungen. Bilen bruger mindre brændstof, når man kører med årstidssvarende dæk – og samtidig bliver sommerdækkene hurtigere slidt og skal skiftes oftere, hvis man kører på dem om vinteren.

Husk mønsterdybde og dæktryk
Mens det endnu ikke er lovpligtigt at skifte til vinterdæk, så er der lovkrav om, at vinterdæk skal have en mønsterdybde på 1,6 mm. For at få det fulde udbytte af dækkets styre- og bremseegenskaber er det også vigtigt at køre med rette dæktryk, pointerer Georg Nielsen.

Han anbefaler samtidig, at man rådfører sig med sit værksted eller en professionel dækforhandler, hvis man er i tvivl om, hvad det rette dæktryk til bilen er.

Information om vinterdæk
• M+S (Mud+Snow)-markerede dæk har et slidbanemønster eller struktur, der er designet til at levere en ydeevne, som overstiger et standarddæk på snebelagte veje. M+S mærket er ikke underkastet en defineret testprocedure.
• Three-Peak Mountain Snowflake (3PMSF)-dæk med et bjergtop-symbol skal bestå en prøve på en snedækket vej og har mindst 25% bedre trækkraft end et standarddæk.
• Se lovgivning om krav til brug af vinterdæk i Europa her:

Kilde.: Continental Dæk Danmark A/S
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.