Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Alt for lange responstider på ambulancerne – Reddernes Fagforening råber vagt i gevær
Nyhed

Hele Danmark oplever en negativ udvikling, når det gælder borgernes ventetid på en ambulance. Det dokumenterer helt nye tal, der viser kritisk forlængede responstider på ambulancerne i alle landets regioner. Desværre har det været forudsigeligt gennem flere år, at det ville gå den vej. Derfor råber Reddernes Fagforening vagt i gevær. Igen. Og kommer med løsningsforslag til de ansvarlige politikere.

Det tager længere og længere tid at få en ambulance frem til akut syge patienter. Og det er værst i Region Hovedstaden, hvor andelen af ambulancer, der er fremme indenfor 5 minutter, er faldet fra 29,5 procent til 24,6 procent.

I Region Midtjylland er andelen faldet fra 31,1 procent til 26,5 procent, og i Region Nordjylland er det faldet fra 24,2 til 22 procent. Ingen regioner har set en forbedring fra 3. kvartal 2021 til samme kvartal i 2022.

Det fremgår af Beredskabsinfos nye tal fra d. 24. november. Og det overrasker desværre ikke Reddernes Fagforening.

Samfundet er nødt til at prioritere
Med flere og flere ældre medborgere og et øget antal ture er samfundet nødt til at prioritere, hvordan ressourcerne bruges, herunder landets ambulancer.

Dagligt kører danske ambulancer mange ikke-behandlings krævende ture, der kunne være undgået med bedre visitation fra enten læge eller vagtcentral. Eller ture der kunne være foretaget i en liggende patient transport (ST) eller ved egen transport.

Derfor kalder det på politiske beslutninger og hurtig implementering at sikre tiltag, så landets ambulancer kører med de akut syge – og at der er reddere nok til at køre ambulancerne.

Løsningsforslag der virker
Reddernes Fagforening har sendt løsningsforslag til politikerne, som både sikrer bedre visitation af borgerne samt ændrede arbejds–, løn– og uddannelsesvilkår for redderne.

For lige nu mangler Danmark akut reddere. I et hidtil uset omfang stopper redderne pga. forringede arbejdsvilkår i deres overenskomster og med en stærkt forøget arbejdsmængde.

De mange udbud på området og konkurrencer fra offentlige og private ambulanceoperatører har mudret disse arbejdsvilkår til. Og mange reddere orker ikke længere at stå model til det.

Reddernes Fagforening vil derfor komme den usikkerhed i møde ved at lave EN samlet overenskomst, der både sikrer stabile vilkår for alle landets reddere og ambulancer til landets borgere.

Og efter offentliggørelsen af de grelle tal fra Beredskabsinfo håber Reddernes Fagforening, at det nye Folketing og regionspolitikerne nu vil lytte og løse det akutte problem.

Kilde.: Reddernes Fagforening
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.