Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Uambitiøse visioner om sikre rastepladser
Nyhed

EU’s transportministre mødtes i dag til Rådsmøde i Bruxelles. Hovedpunktet på dagens dagsorden var revisionen af forordningen om det transeuropæiske transportnet (TEN-T forordningen), hvor det tjekkiske formandskab lykkedes med at skabe enighed blandt medlemslandene. DI Transport mener dog, at medlemslandenes ikke var ambitiøse nok om etableringen af nye rastepladser.

Rådet nåede til enighed om forordningen om EU’s retningslinjer for udvikling af det transeuropæiske transportnet (TEN- T). TEN-T-politikken er et nøgleinstrument til udvikling af et effektivt transportnet på tværs af EU. Med revisionen af den nuværende forordning styrkes infrastrukturkravene betragteligt, og de udvides for at lette overgangen til bæredygtige transportformer.

- Det er positivt, at EU’s transportministre er blevet enige om en fælles holdning, men på en række områder kunne man godt have ønsket sig nogle højere ambitioner fra landenes side særligt på udvidelsen af nye, sikre rastepladser, siger Rune Noack, transportpolitisk chef i DI Transport.

- Det er ærgerligt, at landene nedtonede Kommissionens ambitioner og ikke ville investere i flere rastepladser. Sikre rastepladser i EU er en vigtig del af infrastrukturen, og de er med til at sikre ordentlige forhold for chauffører og medarbejdere i branchen, siger Rune Noack.

På Rådsmødet gav det tjekkiske EU-formandskab desuden en status for en række igangværende lovgivningssager, herunder de relevante forslag i EU’s klimapakke ”Fit for 55”, der samlet set har til formål at reducere EU's drivhusgasemissioner med mindst 55 % senest i 2030.

- Transportforslagene i Fit for 55 alle er væsentlige bidrag til den grønne omstilling af sektoren, og jeg håber, at det kommende svenske EU-formandskab vil videre med at nå til enighed med Europa-Parlamentet om forslagene, siger Rune Noack og fortsætter:

- Ikke mindst når det gælder infrastrukturen til ladefaciliteter er det helt nødvendig at have et højtambitionsniveau, så der reelt skabes tilstrækkelig kapacitet siger Rune Noack

Kilde.: DI Transport
Der er ikke skrevet kommentarer.
Kommentér
Du skal logge ind for at kommentere.
Vurderinger
Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind for at stemme.

Teksten er ikke vurderet.