Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

NSJV

MY VETERANTOG

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
epicent.dk
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Dansk elepsi
FullPull
Jyllandsringen
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Skinnerne til Nordhavn er lagt
De sidste skinner på linien til Nordhavn og Orientkaj i København er lagt. Nordhavnslinien er en afgrening fra Cityringen, som ifølge planerne skal stå klar til at fragte passagerer til og fra Københavns nye bydel i begyndelsen af 2020


· Byggeriet af Sydhavnsmetroen er gået i gang
I sidste uge gik arbejdet med at bygge den nye metrolinje til Sydhavn i København officielt i gang, da det første spadestik blev taget på byggepladsen på Enghave Brygge. Sydhavnsmetroen, der skal åbne i 2024, vil få fem stationer og ventes at få 9 millioner passagerer om året


· Polske gas-busser skal køre i Paris
Først på året leverede den polske busproducent, Solaris, den første for-serie Solaris Urbino 18 CNG-ledbus til busoperatøren Régie autonome des transports Parisiens (RATP) som et led i en kontrakt, som Solaris og RATP indgik i marts 2016. Kontrakten har et totalt budget på omkring 20 millioner euro og omfatter blandt andet leverancer af op til 48 busser - de første 18 gas-busser er nu blevet bestiltMere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

Politiet laver spirituskontroller til J-dag

InfoTraditionen tro afholder mange restauranter og værtshuse over hele landet arrangementer for at markere ”J-dagen” – dagen hvor årets julebryg frigives. ”J-dagen” markeres fredag den 2. november 2018 kl. 2059.


Politiet markerer frigivelsen af julebryggen med en landsdækkende målrettet indsats rettet mod spiritus-/narkotikakørsel. Politiet vil være tilstede de dage og udføre kontroller i anledning af frigivelsen af julebryggen.

Politiet opfordrer derfor til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

PFA og ADP opfører logistikcenter for DLG i Fredericia

NyhedDanmarks største grovvarekoncern DLG samler sine lager- og distributionsaktiviteter i et nyt logistikcenter på 28.000 m2 i Taulov Dry Port – kun 5 km fra hovedsædet i Fredericia. Logistikcenteret til sække- og pallevarer opføres og finansieres i et joint venture af pensionsselskabet PFA og havneselskabet ADP med DLG som lejer.

Investeringen i et nyt logistikcenter er en del af PFA og ADP’s strategi om at udvikle logistikejendomme i Taulov Dry Port, som ligger centralt placeret i forhold til motorveje, havn og jernbane i Region Syddanmark. PFA og ADP indgik i 2017 et joint-venture, hvor de to i fællesskab over de næste 10 år samlet set vil investere 1,5 - 2,0 mia. kr. i at udvikle Taulov Dry Port, som bliver Danmarks multimodale transport- og logistikcenter.

Nye regler for varebiler træder i kraft den 1. juli 2019

NyhedFra den 1. juli 2019 vil varebiler på over 2.000 kg til og med 3.500 kg, som fragter gods med en samlet vægt på over 11 kg pr. stykgods, være omfattet af godskørselsloven. Det indebærer nye krav til både varebilsvognmænd og varebilschauffører.

De nye regler fremgår af tre forskellige bekendtgørelser, som udmønter de nye krav for godskørsel med varebiler. Bekendtgørelserne træder i kraft den 1. november 2018. Visse bestemmelser træder dog først i kraft den 1. januar 2019 og den 1. juli 2019, hvor tilladelsesordningen for varebiler træder i kraft.

Minister udtaler kritik af Molslinjen

SkibPå baggrund af den seneste tids ustabile færgetrafik til og fra Bornholm udtaler transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen nu kritik af Molslinjen, der betjener færgetrafikken.Den 1. september 2018 overtog Molslinjen færgetrafikken til og fra Bornholm fra Danske Færger. Siden da har der været en del forsinkelser og aflysninger af færgeovergange, og Molslinjen har ydermere ikke overholdt kravet om at indsende dokumentation til Transport-, Bygnings- og Boligministeriet om færgetrafikken for september måned, som Molslinjen ellers er forpligtet til i kontrakten med ministeriet, hvis Molslinjen vil undgå at skulle betale bod. Det får nu transport-, bygnings- og boligministeren til at rette en skarp kritik af Molslinjen.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen udsteder en ny gebyr- og afgiftsbekendtgørelse på vejtransportområdet

InfoTrafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har udarbejdet en ny bekendtgørelse, som fastsætter gebyrer og afgifter på vejtransportområdet i 2019. Bekendtgørelsen omfatter blandt andet en række nye satser, som følge af, at varebiler reguleres i den seneste ændring af lov om godskørsel.

Med den nye bekendtgørelse regulerer Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen en række gebyr- og afgiftssatser på vejtransportområdet gældende for 2019.

FDL - Filippineres klager skaber fornyet debat om køre- hviletider: Køre- hviletiderne bør tilpasses

NyhedSom i mange andre situationer, bruges også filippinske lastbilchauffører til kørsel med flermandsbetjente lastbil. Det er der intet nyt i, men når de, midt i balladen hos Kurt Beier, klager over træthed og mangel på søvn, så de er tæt ved at falde i søvn bag rattet, bør filippinerne, og mange andre, nok tænke sig om en ekstra gang, for det er ikke værre for en filippiner, end for chauffører med andre nationaliteter. Men deres klager gør debatten om køre- hviletidsreglerne aktuel.


Chaufførerne bør vide, man ikke må køre, hvis man er træt/søvnig. Det siger FDL´s kontorleder Jens Groot. Køre- hviletidsbestemmelserne, er ikke skabt til nomadeliv, så bestemmelserne bør tilpasses, så de lever op til beskyttelse af de ansatte, og giver bedre muligheder for at få et bedre privatliv

Højsæson for mørkekørsel: Sådan undgår du alvorlige uheld i trafikken

NyhedOp mod hver fjerde dansker har problemer med synet, når de kører i mørke, og det får hvert år alvorlige konsekvenser for sikkerheden i trafikken. Men med simple løsninger kan du forebygge uheld i efterårsmørket.

Du kender det sandsynligvis. Eftermiddag bliver til aften – lys til tusmørke, og stregerne på vejen bliver vagere, mens de modkørendes forlygter blænder. Dit syn forringes væsentligt i mørke, og risikoen for ulykker stiger.

Letbanen får ny køreplan - NY DATO!!!

NyhedBEMÆRK NY DATO! Vi har ændret datoen fra 10. november til 8. december, fordi vi gerne vil være sikre på at komme over en periode med ustabil drift som følge af løvfald og reducerede køreplaner.

Fra 8. december 2018 vil Letbanen køre efter nye og tilpassede tider. To ekstra afgange skal aflaste på strækningen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet. Se den nye køreplan på midttrafik.dk allerede nu.

Tre måneder efter åbningen mod Odder justerer Midttrafik og Aarhus Letbane køretiderne på Letbanen. Overfyldte tog og behov for mere stabil drift på strækningen mod Odder er baggrund for den nye køreplan.

RINGENE BREDER SIG I VANDET !

InfoSagen mod Kurt Beier,- og slavelejren i Padborg,- har sendt "chock-bølger" ud i hele EU.

Flere andre lande,- har reageret,- og det endda meget markant !

Gad nok vide,- HVAD der bliver afsløret nu !


LÆS MERE HER : Link

Hollandsk fagforening anklager dansk vognmand for menneskehandel - melder ham til Europol

REAKTIONEN DER ER "UDEBLEVET" !

DebatDer li´som mangler noget,- har jeg bemærket !

Det plejer ellers at være "først på banen" !

Nå ja,- én enkelt forhenværende Politiker omtalte det kort på TV !

MEN,- organisationen "ITD",- er "larmende tavse" !


"JAMMERKONCERTEN" MANGLER,- - -I DENNE SAG !

Fortsat vækst i fritidstrafikken i årets tredje kvartal

NyhedTrafikudviklingen er i årets tre første kvartaler stort set på niveau med samme periode sidste år. Der er fortsat vækst i fritids- og businesstrafikken, mens pendlertrafikken er gået tilbage.

Vejtrafikken ligger 0,2 procent under samme periode sidste år. Der har været fortsat vækst for BroPas Fritid, som er steget med 3,3 procent, svarende til 217 biler per døgn, og for BroPas Business, som er steget med 4,2 procent, svarende til 192 køretøjer per døgn. Fragttrafikken steg totalt med 2,7 procent.

Ny informationsportal skal hæve danskernes digitale sikkerhed

NyhedDigital afpresning, virus, hacking, økonomisk kriminalitet, cyberspionage – de digitale trusler er mange og stigende. Derfor lancerer innovationsministeren og erhvervsministeren sammen med en lang række aktører en ny informationsportal, som skal være med til at øge danskernes viden om, hvordan de bedst beskytter sig mod digitale farer.

Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande, og de it-kriminelles metoder og evner til at udnytte ny teknologi udvikler sig hele tiden. Det stiller store krav til en mere sikker digital adfærd hos den enkelte borger, virksomhed og myndighed.

DLG indgår aftale om stort logistikcenter i Fredericia

NyhedDLG samler sine lager- og distributionsaktiviteter i et nyt logistikcenter på 28.000 m2 i Taulov Dryport - kun 5 km fra hovedsædet i Fredericia. Logistikcentret til sække-/pallevarer opføres og finansieres i et joint venture af Pensionsselskabet PFA og Havneselskabet ADP med DLG som lejere og forventes klar i 2020.

DLG har i mange år haft et stort ønske om at samle flere aktiviteter centralt i Jylland. I sidste uge var der første spadestik på det nye hovedkontor i Fredericia, og nu samler DLG desuden sine lager- og logistaktiviteter i Taulov Dry Port, kun 5 km fra det kommende hovedkontor.

Ny konceptbil til Sydfalster

Ny konceptbil til SydfalsterI sommerferien fik Marielyst Vognmandsforretning leveret en ny Scania R 500 8X4*4 JOAB-konceptbil med kroghejsudrustning af typen L24A med knæksøjle. Bilen adskiller sig fra andre leveringer, da den er færdigopbygget med opbygning og kroghejsudrustning på JOAB-fabrikken i Göteborg.

Konceptbilen er et resultat af Scanias samarbejde med virksomheden JOAB omkring levering af lastbiler til transportbranchen. Gennem samarbejdet kan Scania tilbyde vognmænd med behov for kroghejs en kompletløsning med faste specifikationer, fast pris og hurtig levering. Konstruktionen er baseret på den viden og erfaring, som Scania har samlet over årene. Kun de specifikationer, som kunderne har været mest tilfredse med, er taget med.

Det skal være slut med dispensation for brug af styrthjelm

NyhedTransport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen og sundhedsminister Ellen Trane Nørby præsenterer i dag et fælles politisk udspil, der gør dispensationer for brug af styrthjelm i trafikken til en saga blot.

Knallert- og motorcykelkørere har i dag mulighed for at søge om fritagelse for at bruge styrthjelm, hvis der foreligger en lægeattest, eller der er tale om ikke-lægelige forhold som for eksempel personer, der bærer en turban, der gør det umuligt for føreren også at bære hjelm under kørsel.

Spareplan vedtaget – Kommuner får mulighed for tilskud

NyhedRegionsrådet har vedtaget tilpasning af den regionale bustrafik. Af hensyn til uddannelsessøgende får 12 kommuner mulighed for et tidsbegrænset driftstilskud.

Onsdag eftermiddag vedtog regionsrådet den endelige plan for budgetoverholdelse i forbindelse med den kollektive trafik. Dermed spares de nødvendige cirka 60 mio. kroner årligt (med fuld effekt fra 2020) på de blå busser i Region Midtjylland.

Region Nordjylland skal selv drive akutlæge-, paramediciner- og akutbiler

NyhedRegion Nordjylland skal fremover selv drive de såkaldte øvrige præhospitale enheder. Regionsrådet har besluttet annullere et udbud og hjemtage opgaven fra Falck Danmark A/S. Det vil ske omkring årsskiftet 2019/2020.

9 præhospitale enheder hjemtages

Regionsrådet har 30. oktober besluttet at hjemtage driften af 2 akutlægebiler, 5 paramedicinerbiler og 2 akutbiler med baser i Aalborg, Hjørring, Frederikshavn, Thisted, Brovst, Farsø, Hobro, Hals og Skagen. Det sker, efter Region Nordjylland har haft driften af disse såkaldte øvrige præhospitale enheder i udbud. Opgaven har hidtil været varetaget af Falck Danmark A/S. Hjemtagelsen vil ske omkring årsskiftet 2019/2020.

Fortsat efterforskning i sag om mulig menneskehandel i Padborg

NyhedUdlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) i Syd- og Sønderjyllands Politi og øvrige relevante myndigheder fortsatte onsdag opfølgningen og efterforskningen for at afklare, om vognmandsvirksomheden Kurt Beier i Padborg har begået ulovligheder i forbindelse med ansættelsesforholdet for en række chauffører fra Filippinerne og Sri Lanka.

Forklarede om forholdene
Tirsdag gennemførte Udlændingekontrolafdelingen og Arbejdstilsynet en aktion på virksomheden, hvor 26 filippinske og srilankanske chauffører efterfølgende - på frivillig basis - forklarede om de nærmere vilkår og forhold i forbindelse med deres ophold i Danmark.

Evaluering af sikkerhedsgodkendelsesforløbet af Aarhus Letbane

NyhedTransport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen har fået foretaget en ekstern evaluering af forløbet med sikkerhedsgodkendelse af Aarhus Letbane. Evalueringen indeholder ni konkrete forslag, der skal medvirke til, at man i fremtiden ikke vil opleve samme udfordringer i forbindelse med sikkerhedsgodkendelse, som det var tilfældet med Aarhus Letbane.

Den planlagte åbning af den indre strækning af Aarhus Letbane den 23. september 2017 blev udskudt, fordi letbanen ikke kunne sikkerhedsgodkendes. For at undgå at noget lignende sker igen, har transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen taget initiativ til at få foretaget en ekstern evaluering af forløbet.

Ny superfærge søsat i Australien

Ny superfærge søsat i AustralienMolslinjens nye superkatamaran, Express 4 er blevet søsat ud for det australske værft Austal i Perth. Express 4 skal sejle på Kattegat som afløser for Express 1, som netop har taget fat på besejlingen af Bornholm og ruten mellem Rønne og Ystad.

Byggeriet af Molslinjens fjerde superkatamaran har nået en milepæl. Express 4 har forladt den australske landjord og flyder nu på vandet i den smukke Jervoise Bay ud for Austal-værftet i Perth.

Historisk stor politi-dimission

Nyhed295 mænd og kvinder kunne onsdag formiddag kalde sig færdiguddannede politifolk. Det skete ved en af de største dimissioner i dansk politis historie. De mange nye politifolk bliver nu fordelt i 12 forskellige politikredse.


Det var 295 stolte unge mænd og kvinder, som foran deres familier, justitsministeren og rigspolitichefen, modtog deres eksamensbeviser i Glostrup Idrætsanlæg onsdag d. 31. oktober.

VI MÅ SGU ROSE ÅBENRÅ KOMMUNE !

DebatEndelig "toner de rent flag" i byrådet !

Vi havde tidligere fået en mistanke !

Nu er den sidste rest tvivl,- fejet af bordet !

Enhver tænkelig støtte,- -ydes til de suspekte virksomheder i Padborg !


JA,- -ÆRLIGHED ER SKAM OGSÅ ,- - - EN "DYD" !

HVOR ÆGTE ER MON FORARGELSERNE ?

DebatPolitikere her i landet udtaler forargelser !

Det gør flere Danske EU-Politikere sandelig også !

MEN,- de mener samtidig,- at der ikke sker overtrædelser !

Derfor vil man nu arbejde for,- at lave andre regler ?


HALLO DERUDE,- - DET ER TIDEN AT VÅGNE OP !

To nye regionalbusser til Arriva

BusPassagerer på strækningen mellem Aarhus og Hornslet vil fremadrettet få glæde af to spritnye Scania regionalbusser, når der pendles frem og tilbage.

Landets største busoperatør, Arriva Danmark A/S, har nemlig netop investeret i to 3-akslede Scania Interlink LD 13.7m regionalbusser til den nordlige del af Østjylland. Busserne er med rustfri opbygning fra Scanias egen fabrik og er udstyret med Scanias 9-liters 280 hk motor med SCR-teknologi og 6-trins ZF Ecolife gearkasse.

Varebiler særligt eksponeret for uheld om vinteren

NyhedVil man frem uanset vejret, peger pilen mod vinterdæk.

Varebiler er blandt de kvikke biler, både i by, på landeveje og på motorveje. Det er, fordi chaufføren har travlt, hvis han skal nå sit stramme program. Og derfor burde en tur i grøften og det efterfølgende værkstedsophold være enhver varebilchaufførs eller håndværkers værst tænkelige mareridt.

Lige præcis det scenario kan meget let blive til virkelighed til vinter. Dæktællinger viser nemlig, at tæt ved halvdelen af varebilerne kører på sommerdæk om vinteren.

GRIB NU CHANCEN 3F,- - -DEN BLI`R IKKE STØRRE !

DebatDet er lige NU,- man skal træde i karakter !

Det er lige NU,- man skal bevise sin berettigelse !

Låget ER taget af "lortespanden" !

Den skal bare væltes,- så ALLE kan "få syn for sagen",- og mærke stanken !


DET KUNNE MAN JO I BELGIEN !

Grønne busser i Rødovre

NyhedRødovre Kommune har taget en principbeslutning om, at busdriften i kommunen fremover skal være emissionsfri. Det betyder, at bussernes motorer ikke må udlede partikler, der skader hverken det globale eller det lokale miljø.

Udfordringerne med motordrevne køretøjer handler ikke kun om CO2 og klimaforandringer. Luftforureningen fra bl.a. dieselkøretøjer er kræftfremkaldende, og kan give nedsat lungefunktion, så man kan have svært ved at trække vejret.

Politiet fortsætter efterforskning i sag om mulig menneskehandel i Padborg

NyhedUdlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) i Syd- og Sønderjyllands Politi og øvrige myndigheder fortsætter opfølgningen og efterforskningen for at afklare, om vognmandsvirksomheden Kurt Beier i Padborg har begået ulovligheder i forbindelse med ansættelsesforholdet for en række chauffører fra Filippinerne og Sri Lanka.

Forklaringer
Tidligt tirsdag morgen gennemførte Udlændingekontrolafdelingen og Arbejdstilsynet et besøg på virksomheden, hvor 26 filippinske og srilankanske chauffører efterfølgende - på frivillig basis - dagen igennem har forklaret om de nærmere vilkår og forhold i forbindelse med deres ophold i Danmark

DTL -VINTER PÅ VEJ: SÅDAN ER KRAVENE I NABOLANDENE

InfoVi er vej ind i vinterhalvåret med risiko for dårligt vejr og dermed også dårligt føre. Så rejser spørgsmålet sig, om udstyret er i orden, i hvert fald hvis man kører til vore nabolande.

Her er der forskellige krav til dækbestykningen:

I Norge skal der fra 15. november til 31. marts være vinterdæk på alle køretøjets eller vogntogets hjul. Det gælder køretøjer med en totalvægt på mere end 3.500 kg.

Bilerne er ankommet

NyhedSom en del af Flerårsaftalen 2018-2021 overtager kriminalforsorgen den 1. januar 2019 politiets opgave med at transportere arrestanter, og den opgave kræver selvfølgelig nogle biler.

Der er i alt bestilt 55 biler, som skal fordeles på de tre transportenheder i Kolding, Hobro og København. 24 af bilerne er af mærket Volkswagen Caravelle. VW Caravelle kan transportere flere arrestanter ad gangen i et sikret passagerrum med tonede ruder.

Transport 2019 opgraderes med logistikkonference

NyhedNår MCH Messecenter Herning til marts afholder Transport 2019, bliver det med et væld af spændende aktiviteter - blandt andet en logistikkonference målrettet virksomheder i speditionsbranchen.

Torsdag den 21. marts, under Transport 2019, afholder Danske Speditører logistikkonference med en række stærke foredragsholdere samt et udstillingsområde. Konferencen er primært målrettet virksomheder i speditionsbranchen.

- Vi har haft flere forespørgsler på at inddrage logistiksektoren på transportmessen, og det giver god mening, for transport og logistik hænger ofte sammen.

MAN MANGLER SGU "NOSSER" I DANMARK !

DebatSå kontant kan det hele beskrives,- - på "rigsdansk" !

Hvad er det der reelt foregår i Padborg ?

Det skal ingen påstå,- at man ikke kender noget til !

De sociale medier,- har været overfyldt med disse forhold,- - -i årevis !


DET HELE ER "POLITIK PÅ VRANGEN" !

FDL - Storaktion hos Kurt Beier i Padborg: 26 af de 200 udlændinge blev taget med på politistationen

NyhedPolitiet har tidligt i morges gennemført en aktion mod de filippinere, som under slumlignende forhold opholder sig på en af Kurt Beiers store p-pladser i Padborg. 22 chauffører fra Filippinerne og fire fra Sri Lanka blev taget med til politistationen. Ifølge sikre forlydender virkede de udenlandske chauffører roligt og venlige. Nærmest glade for, at der skete noget.


FDL-Nyt har forgæves søgt at få en udtagelse fra Kurt Beier A/S, hvor Karsten Beier er direktør, men telefonen meldingen er, at Karsten Beier ikke er på kontoret.

Jernbaner løber med Initiativprisen 2018

NyhedNordjyske Jernbaner A/S får DI Vendsyssels Initiativpris 2018 for den stigende betydning for den nordjyske infrastruktur og store rolle i testen af det nationale signalprogram.

Det var med spænding, at Nordjyske Jernbaner overtog den regionale togdrift sidste sommer. Selskabet gennemførte en markant stigning i antallet af afgange, og i denne måned blev testen af det nye nationale signalprogram sat i gang, som det første sted i landet. Det gik godt. Og blandt andet den præstation har nu sikret Nordjyske Jernbaner DI Vendsyssels Initiativpris 2018.

DTL - Paradoksal parallelimport af udenlandsk arbejdskraft

NyhedUdfaldet af politiske forhandlinger om udlændinge på arbejdsmarkedet bekymrer ikke i transportbranchen. For her importerer man på livet løs af arbejdskraft fra meget fattige lande uden for EU i det østlige Europa, Asien og Filippinerne.

Vel at mærke uden, at den danske regering eller det danske Folketing er inde over den sag. Den importerede arbejdskraft kommer ind via lande som Polen og Litauen men bliver efterfølgende også anvendt i Danmark.
Siden dannet på: 0.53 sekunder
24,278,241 Unikke besøg