Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
DTL - Tusindvis af p-afgifter forældes
Nyhed

Mange af de ubetalte p-­afgifter, som er udskrevet til særligt østeuropæiske køretøjer på rastepladserne, falder nu for forældelsesfristen. DTL’s adm. direktør kalder forløbet ”gennemført skandaløst”.

Allerede med udgangen af januar forældes hundredvis af ubetalte p-afgifter, som Færdselsstyrelsen har udskrevet til udenlandske lastbiler. Det viser et svar, DANSKE VOGNMÆND har modtaget fra Færdselsstyrelsen.


Movia - Busser i egen bane skal mindske trængsel i Holbæk
Nyhed

Holbæk Kommune og Movia har med inspiration fra det internationalt anerkendte BRT-koncept udarbejdet en række forslag til, hvordan borgerne i Holbæk får bedre kollektiv transport, så rejsetiden i busserne bliver kortere.

Holbæk Kommune har sammen med Movia undersøgt, hvordan borgerne i Holbæk kan få mere ud af den kollektive transport. Undersøgelsen tager udgangspunkt i det internationalt anerkendte BRT-koncept (Bus Rapid Transit).


3F og Per Christensen indgår aftale om fratrædelse
Nyhed

3F’s ledelse og formand Per Christensen har i dag indgået en gensidig aftale, om at Per Christensen fratræder sin stilling som formand.


Aftalen sker på baggrund af sagen vedrørende Per Christensens private liv, der har fyldt meget i medierne i den seneste tid.

Begge parter er på den baggrund enige om, at det er bedst for alle parter, at Per Christensen stopper i 3F.


DI til politikerne: Find nu en løsning på international arbejdskraft
Nyhed

Det vigtigste for os er nu, at politikerne finder sammen og laver en god og ambitiøs ordning, som bliver til virkelighed, siger DI’s viceadm. direktør Kim Graugaard.

Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige har lige fremlagt deres bud på, hvordan Danmark skal skaffe mere international arbejdskraft. I Dansk Industri (DI) er der tilfredshed med, at de blå partier bider til bolle på en vigtig dagsorden for Danmark og dansk erhvervsliv.


Sund fornuft at vælge SAWO som opbygger
Last

Det er sund fornuft at vælge SAWO, hvis man gerne vil have en flot opbygning til sin virksomhed. Således har SAWO i Holstebro sørget for at Erling Jensen har fået en rigtig gennemført opbygning med Hiab kran og et fastlad.

Hiab kranen er en X-HiPro 408 E-6 i 40 tm-klassen med en rækkevidde på 16,1 meter rækkevidde, når de 6 udskud er kørt helt ud. Kranen følger med en Jib 70X-4, så når alle 10 udskud er kørt ud rækker kranen i stedet 26,1 meter. Der er opsvingbare støtteben på kranen.


Transportministeriet - Trafikbetjeningen til og fra Bornholm skal analyseres
Nyhed


De trafikale forbindelser mellem Bornholm og resten af landet skal undersøges nærmere for at give indblik i, om øen trafikalt kan bindes tættere sammen med landets øvrige dele.

Partierne bag Infrastrukturplan 2035 vil undersøge mulighederne for alternative transportmuligheder til og fra Bornholm for at skabe en bedre sammenhæng mellem landsdelene både på vandet, på vejen og i luften. Coronakrisen viste, at der kan være udfordringer med at opretholde forbindelsen til øen, eksempelvis i perioden hvor Sverige lukkede grænsen. Partierne er samtidig enige om, at der i forbindelse med analysen skal ses på mulighederne for en grøn omstilling af trafikbetjeningen af øen.


Coops første el-lastbil er på gaden
Last

Lastbiler skal i fremtiden køre på strøm i stedet for diesel, men omstillingen går ikke hurtigt nok, mener Coop, der sender den første el-lastbil på gaden.


Coops første eldrevne lastbil til tung godstransport trillede mandag ud fra lageret i Brøndby med varer til de københavnske butikker. Strømmen kommer blandt andet fra solceller, der er monteret på taget af lageret.

Administrerede direktør Kræn Østergaard Nielsen er stolt af Coops nye lastbil, og dét den står for:


Transportministeriet - Antallet af ladepunkter til elbiler er steget 68 procent i 2021
Nyhed

Antallet af lademuligheder for elbiler er steget kraftigt det seneste år. Ved udgangen af 2020 var der 2.879 offentligt tilgængelige ladepunkter, og et år senere var antallet steget til 4.828.

I 2021 er der sket en kraftig stigning i antallet af ladepunkter i hele landet. På et år er der etableret 1.949 offentligt tilgængelige ladepunkter, hvilket svarer til en stigning på 68 procent fra 31. december 2020 til 31. december 2021.


SOS International: Historisk godt år for vejhjælpsforretningen
Nyhed

En milepæl blev passeret i 2021 for SOS Internationals Mobility-division: For første gang nogensinde rundede den nordiske vejhjælpsudbyder mere end en million sager og næsten to millioner opkald på ét år.

Knap to millioner gange blev der ringet efter vejhjælpsassistance hos SOS International i 2021. Det svarer til en stigning på 24 procent i forhold til året i forvejen. Stigningen er gældende for Danmark, Sverige, Norge og Finland, hvor SOS International leverer vejhjælp.
Endnu et Shell truckanlæg får nu GTL
Nyhed

DCC Energi indleder 2022 med at folde GTL-brændstof ud til endnu et af de 146 Shell anlæg i Danmark med truckfaciliteter. Senest har Shell i Kruså fået det naturgasbaserede dieselalternativ i hanerne, og dermed finder transportører nu GTL-brændstof på 10 danske Shell truckanlæg spredt ud over hele landet.

Med etableringen af endnu en stander til dieselalternativet GTL-brændstof hos Shell i Kruså giver energiselskabet DCC Energi danske transportører en ny mulighed for at tanke det naturgasbaserede dieselalternativ i grænseområdet.


ITD - Positive seniortiltag i ny reformpakke om arbejdskraft
Nyhed

Den nye reformpakke indeholder gode og nødvendige tiltag, men det er langt fra tilstrækkeligt, mener ITD. Vognmandserhvervet er et af de erhverv, der har sværest ved at skaffe arbejdskraft, og der er derfor behov for yderligere tiltag, så vi også de kommende år har chauffører bag rattet.

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne blev fredag enige om en ny reformpakke Hurtigere i job, et stærkere arbejdsmarked, investeringer i fremtiden og innovative virksomheder. Aftalen er ikke tilstrækkelig til at sikre virksomhederne adgang til den arbejdskraft, som de har og får brug for, men der er dog flere positive elementer, der kan bidrage til at sikre flere hænder til transporterhvervet.
Skattestyrelsen vil bremse fejl - hjælper nystartede virksomheder med at gøre det rigtigt fra start
Nyhed

Knap seks ud af ti af de selvstændige erhvervsdrivende laver simple fejl i skattebetalingen. Som led i regeringens reform af skattekontrollen har Skattestyrelsen derfor skruet op for vejledningen overfor nye virksomheder. Målet er bl.a. at sikre, at der sker færre fejl.

De bliver flere og flere - sidste år startede ca. 35.000 selvstændigt erhvervsdrivende virksomhed i Danmark. Problemet er, at selvstændige erhvervsdrivende ofte også begår fejl i angivelsen til skatteforvaltningen. Fra 2015 til 2018 steg antallet af selvstændigt erhvervsdrivende, der begår simple fejl i skatteangivelsen, fra 53 pct. til 59 pct.


El-køletrailere skal bane vej for CO2-reduktion
Nyhed

I denne uge tager Danish Crown og DFDS, som de første i Danmark, køletrailere i brug, der udelukkende kører på strøm. Det sker for at reducere CO2-udledningen på kødtransport. Samarbejdet skal samtidig give erfaringer med en teknologi, som på sigt kan udvikles til at erstatte de dieseldrevne køletrailere.

Når produkter som flæskestege, skinker og bacon fremover ruller ud fra Danish Crown til forbrugere over hele verden, vil nogle af disse blive transporteret i køletrailere drevet på strøm fremfor dieselolie. Som en del af Danish Crowns samarbejde med DFDS tager fødevarekoncernen nu tre eldrevne køletrailere i brug.


FDL - Me too! Ulovlig DK-cabotagekørsler skal for retten
Nyhed

Frie Danske Lastbilvognmænd FDL har aldrig haft kikkerten for det blinde øje, FDL har fra den spæde postkasse selskabs start, dengang det største problem var at fastholde den investerede kapital til moderselskabet, så den ikke forsvandt i det valgte etableringsland. Investeringer i lastbiler samt deres forsikringer var et startproblem, ønsket var en komplet pakke, så lastbilerne kunne købes hos DK-forhandler og ejermæssigt blev fastholdt til DK-moderselskab. Disse problemer blev løst ved hjælp fra magtfulde interesser i Padborg, lige så med råd og vejledning til de medlems-moderselskaber som ønskede det.


Trist tendens: Flere danskere forlader bilen i tomgang
Nyhed
Fire ud af ti danskere har forladt deres bil, mens den var i tomgang, og tendensen er stigende, viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige.

Årets kolde måneder er højtid for bilister, der efterlader deres biler i tomgang for at klare korte ærinder, hurtige gøremål for at varme bilen op så det er nemmere at få bugt med isede eller til-duggede ruder. Men uanset at forklaringerne er mange, er det en stigende tendens blandt danske bilister at efterlade bilen med nøglerne i tændingen.


Dyrenes Beskyttelse: Danske EU-politikere bag dårlig dag for dyr
Nyhed

Dyrenes Beskyttelse er voldsomt skuffet over, at de folkevalgte politikere i EU ikke vil bryde med årtiers mangelfulde regler for transport af levende dyr. Der er dog enkelte lyspunkter i EU-parlamentets anbefalinger til nye regler for dyretransport

Parlamentsmedlemmerne stemte torsdag om en række anbefalinger til ændringer i EU’s transportforordning. Desværre for dyrene var der ikke flertal for et generelt loft over transporttiden ved transport af levende dyr. Det skuffer Dyrenes Beskyttelse.


Vejdirektoratet - Ny model bidrager til fremtidens grønne transportsektor
Nyhed

Vejdirektoratet står bag en ny model, der kan hjælpe med at reducere klima- og miljøpåvirkningen i infrastrukturprojekter. Modellen kaldes InfraLCA, og ved hjælp af den kan man analysere klima- og miljøpåvirkningen i et projekts livscyklus. Banedanmark er nu indgået som medejer af modellen, hvilket øger det direkte samarbejde om et fælles mål om at reducere klimaaftrykket i transportsektoren.DET MÅ SGU SNART VÆRE "SIVET IND" ?
DebatMon ikke alle snart ved,- at det er ulovligt at "snyde" ?

Det gælder for Cabotagekørsel !

Det gælder også for Skat,- og Moms !

Faktisk også med hensyn til "aflønning" !


NU STRAMMES "NETTET" ENDNU MERE !
DTL - Dyretransport: Europa-Parlamentet opfordrer til en klar ansvarsfordeling
Nyhed

Europa-Parlamentet vedtog i dag sin betænkning om dyretransport, og sender dermed en liste med anbefalinger til EU-Kommissionen, som i øjeblikket er ved at gennemgå reglerne om dyretransport.

NLA i Bruxelles mener, at branchen kun kan være tilfreds med, at Parlamentet efterlyser en mere klar ansvarsfordeling mellem landmand og transportør. Det vil sikre, at kun dyr, der er egnede til transport, rent faktisk bliver transporteret, og dermed vil dyrevelfærden blive forbedret.


SAWO A/S - Levering af stor Hiab kran
Last

En opbygning solgt fra SAWO Kolding og opbygget i SAWO Støvring er kørt afsted til en af Danmarks største transportører.

Opbygningen er udført på en Volvo FH 500 HP 8*2 og bag førerhuset er monteret Hiabs næststørste kran X-HiPro 1058 E-8 med Jib 150 X-6. Kranen kan række 29,7 meter ud med de 14 udskud. Derudover er der også leveret en lang Jib adaptor, som fungerer som en manuel forlængerarm og giver yderligere 1,5 meters rækkevidde.


Færdselsstyrelsen - Status på regler om frontmonteret udstyr på lastbiler
Nyhed

Lastvognsbranchen har udtrykt bekymringer om skærpede krav til frontmonteret udstyr på lastbiler. Færdselsstyrelsen forsøger nu at finde en løsning ved blandt andet at forlænge dispensation for første registrering.

I efteråret 2021 udstedte Færdselsstyrelsen en meddelelse med regler om maksimal tilladt totallængde for lastbiler med frontmonteret udstyr. Meddelelsen indeholdt også overgangsregler for seneste registrering af disse køretøjer.


ITD - Vi må have en realistisk målsætning for den grønne omstilling
Nyhed

Brancheorganisationerne Dansk Energi og Dansk e-Mobilitet har i denne uge lanceret en række interessante anbefalinger til den grønne omstilling af den tunge vejtransport, som peger på store potentialer i el- og brintlastbiler. ITD hilser udspillet velkommen, men ser flere udfordringer ved målet om 10.000 nulemissions-lastbiler i 2030.


Skatteministeriet - Effektiv kontrol stopper svigsvirksomheder
Nyhed

Skattestyrelsens kontrol har siden 2015 forhindret knap 3.650 nye virksomheder i at blive registreret på grund af mistanke om svig. Kontrollerne har sparet staten for et potentielt stort tab.

Det er hurtigt at oprette en virksomhed i dag, men det er ikke alle, der gør det for at drive en lovlig forretning. Gennem de seneste år har Skattestyrelsen styrket den tidlige kontrol med nye virksomheder for at forhindre, at svigvirksomheder bliver registreret og dermed får mulighed for at påføre staten tab af skatte-, moms- og afgiftsindtægter. Der er tale om fremrykket svigsbekæmpelse.


Færdselsstyrelsen - Høring: Ændringsbekendtgørelse om vilkår for udførsel af cabotagekørsel, vejdelen af kombineret transport og ikke-bilaterale internationale transporter
Nyhed

Minimumstimesatserne i den kommende bekendtgørelse reguleres fra 1. marts 2022. Høringsfristen er 16. februar 2022.

Se mere på høringsportalen via dette Link

Kilde: Færdselsstyrelsen


DET MINDER OM EN REGULÆR "GENSTART" !
DebatJeg tænker ikke så meget på de nye tekster !

Jeg tænker heller ikke på de nye krav og betingelser !

Faktisk er der noget der er meget mere interessant !

OG,- "målet helliger jo midlet",- - - -som man siger !


FOR HENSIGTEN ER SKAM DEN SAMME !