Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

Kodeord



Glemt kodeord?
Molslinjen indsætter gratis sommerpakke-busser til Aarhus C
NyhedDa sommerpakken sidste sommer gav gratis færgeture til gående, væltede det ind til Aarhus med gående turister. Næsten 40.000 mennesker tog turen over Kattegat som gående eller på cykel. Men siden er Molslinjen flyttet i en ny havneterminal i Aarhus, så som en service sættes der nu gratis shuttlebusser ind.

Sommerpakken 2020 betød store mængder gående og cyklende endagsturister i Aarhus. Næsten 40.000 mennesker tog i juli turen over Kattegat til Molslinjens havn midt i Aarhus by. Men siden er Molslinjen flyttet i en ny havneterminal.
MOVIA - Buslinjerne 142 og 145 går i grønt 27. juni
NyhedFra søndag 27. juni er det slut med støj og udledninger fra linje 142 og 145. Nye, miljøvenlige elbusser ruller i stedet ud på vejene i Ballerup, Glostrup, Rødovre og København. Ballerup Kommune og Movia fejrer de nye elbusser lørdag 26. juni.


De to buslinjer 142 og 145 kører på el fra 27. juni. CO2-udledningen i de fire kommuner, som linje 142 kører i, mindskes med 300 tons CO2 årligt. Linje 145 kører kun i Ballerup Kommune.
Stor opbakning til Transport 2021
NyhedFlere end 275 udstillere har allerede booket en stand på Transport 2021 - blandt dem er Mercedes-Benz, Scania og MAN.

Når Transport 2021 åbner dørene i MCH Messecenter Herning 16.-18. september, bliver der nok at gå på opdagelse blandt for de mange transportglade besøgende. Flere end 275 udstillere har tre måneder inden messen booket en stand, og blandt dem er de store lastbilimportører Mercedes-Benz Trucks Danmark, Scania Danmark A/S og MAN Truck & Bus Danmark A/S. Det vækker glæde hos arrangøren:
14 nye IVECO Daily skal sikre driftssikker leverance af fødevarer og medicin
LastSFT Logistics A/S har netop opgraderet deres vognpark på mere end 100 køretøjer med 14 helt nye IVECO Daily varebiler, der skal køre temperaturfølsomt gods rundt i hele landet. Valget falder endnu en gang på IVECO på grund af driftssikkerheden, da der ikke er plads til uplanlagte driftsstop i leverancerne af fødevarer og medicin.

SFT Logistics A/S i Greve har rygende travlt. Derfor har man nu valgt at investere i 14 nye IVECO Daily. Transportvirksomheden har valgt IVECO flere gange før, og denne leverance er faktisk allerede den anden i indeværende år, da de i starten af året fik leveret 10 IVECO Daily varebiler.
Politiet sætter ind mod spirituskørsel hen over sommeren
NyhedFra onsdag den 16. juni 2021 gennemfører politiet landsdækkende spirituskontroller i trafikken.


Politiets kontroller vil variere fra politikreds til politikreds alt afhængig af de forskellige sommerfester i fx sommerhuskvarterer, på villavejene, på strandene, ”EM-fester” eller andet. Politiet vil også udføre kontroller på søndage, hvor man stadig kan være påvirket efter indtagelse af spiritus, hvis man har drukket aftenen forinden.
Trafikken nærmer sig normalen
NyhedAntallet af biler på vejene nærmer sig niveauet fra før corona kom til Danmark, men passagererne i den kollektive trafik kommer ikke lige så hurtigt tilbage.

En stor del af personbiltrafikken er tilbage på vejene. Aktiviteten på vejene generelt og over Storebælt ligger nu kun lidt under niveauet i en tilsvarende periode i 2019, inden coronapandemien kom til landet. Trafikken på vejene har i takt med genåbningen bevæget sig tættere på normale tilstande.
Sommerpakke: Molslinjen sejler gratis færgeture midt på ugen
SkibRegeringens sommerpakke giver igen i år mulighed for gratis færgeture for gående passagerer, cyklister og biler med handicapparkeringskort i juli, august og september 2021. På alle Molslinjens ruter bliver de gratis ture placeret i midtugen tirsdag, onsdag og torsdag

Regeringens sommerpakke betyder, at gående og cyklende passagerer samt biler med handicapparkeringskort atter i år kan rejse gratis med færgerne i Danmark.
TV2 Nord - Stor busrazzia: 10 busser er kørt direkte på værksted
NyhedBusserne i Aalborg blev onsdag morgen vinket ind til siden i Aalborg Øst af Nordjyllands Politi. En for en blev de tjekket for fejl og mangler, og indtil videre er 10 af busserne blevet kørt direkte på værksted eller til syn.

Politiet har onsdag klokken 9 tjekket 24 busser, og kontrollen fortsætter i løbet af dagen.

Læs artiklen på TV2 Nord via dette Link
Stor kontrol på Nyt OUH med mange sigtelser til følge
NyhedDet blev til 22 sigtelser, en efterlysning af en anholdt, der stak af samt 11 observationssager på udenlandske køretøjer, da der tidligt tirsdag morgen blev afholdt en storstilet fælles, præventiv myndighedskontrol på byggepladsen ved Nyt OUH i Odense.


Fyns Politi og Tungvognscenter Syd, Motorstyrelsen, Arbejdstilsynet og Nyt OUH’s arbejdsmiljøgruppe stod tirsdag morgen klokken 06:15 klar til at tage imod, da hundredvis af ansatte mødte ind på deres job ved Nyt OUH.
FOR  LIGE  AT  UDFYLDE   VENTETIDEN    !
DebatMyndighederne har jo aldrig været hurtige til,- at svare tilbage   !

Derfor vil jeg prøve at høre,- andres meninger,- eller tro,- om et emne   !

Det handler om "Nationaliteten" på en transport,- - ganske enkelt   !

Tidligere var der ingen tvivl omkring dette,- - MEN ?


HAR  MAN  ÆNDRET  NOGET  HER    ?
ER  "DOMMEDAG"  MON  PÅ  VEJ  FOR  NOGEN    ?
DebatTorsdag d.  1. Juli  2021,- bliver en vigtig  dag for mange    !

Mon det også bliver en skæbnedag,-for mange  ?

Faktisk kunne denne dag blive,- et vendepunkt    !

Det er en dato man har ventet på,- nogle måneder   !


MEN,- - ER  MAN   MON  KLAR  TIL  AT   "GÅ  HELE  VEJEN"    ?
Nu får DFDS-færgerne i København landstrøm
HavnEntreprenørarbejdet med at anlægge landstrømsanlæg ved DFDS-terminalen i København er i fuld gang. Satsningen er et samarbejde mellem CMP og DFDS med svenske Actemium som entreprenør og COWI som teknisk rådgiver. Anlægget forventes at være operationelt i sensommeren 2021 og vil gøre det muligt for DFDS’ færger Crown Seaways og Pearl Seaways at reducere skibenes CO2 udledning markant mens de er i havn.

CMP’s og DFDS’s fælles landstrømsinitiativ går hånd i hånd med begge selskabers ambitioner om at bidrage til at gøre havneaktiviteterne i København mere grønne.
DEKRA - Vognmænd ansætter og ansætter, men mangel på chauffører truer væksten
NyhedChaufførmangel truer nu med at bremse væksten, mener vognmand. Tre ud af fire vognmænd har ansat nye chauffører i foråret, og halvdelen forventer at få brug for flere nye folk bag rattet de næste måneder, viser DEKRA’s seneste jobbarometer.

Landets godsvognmænd har travlt. Både med at fragte varer og med at finde og ansætte nye chauffører.

Den chaufførmangel, som har præget transportbranchen de seneste år, er nemlig stadig markant.
Militærkøretøjer og -materiel på netauktion: Køb en Skot 64 pansret mandskabsvogn på Djursland
NyhedEt ordsprog siger, at forskellen mellem drenge og mænd er størrelsen på deres legetøj. Et pansret amfibiekøretøj med kanon må siges at være i mandestørrelsen. Den kan du nu købe, sammen med mange andre militærkøretøjer og -materiel, på netauktion hos Campen Auktioner.

Bag salget af det meget usædvanlige køretøj står Anders Peter Lykkegaard Kristensen, i daglig tale kendt som AP. Når man besøger AP kan man opleve de vildeste og sjoveste ting, og i forbindelse med en større oprydning bliver det nu muligt at byde på usædvanligt spændende emner hos Campen Auktioner.
Rekordresultat for Dachser Nordic
NyhedDachsers nordiske koncern præsterer et rekordresultat for 2020 med en omsætning på 1.279 millioner kroner og et resultat før skat på 69,0 millioner kroner – en stigning på mere end 30 procent i forhold til 2019. Dermed fortsætter fremgangen for Dachser Nordic på trods af, at 2020 står i coronapandemiens skygge.


“De flotte resultater for 2020 bærer præg af, at vi har holdt vores løfte om at være en stabil logistikpartner for vores kunder under hele coronakrisen,” siger René Sidor, Managing Director for Dachser Nordic. ”Vi følger vores fastlagte strategi og styrker fortsat vores markedsposition inden for vores kerneforretning, og dermed er vi endnu et skridt tættere på at realisere vores mål om at være den foretrukne stykgodspartner i Norden.”
Havne samarbejder om hurtig og sikker genåbning af den vigtige krydstogtforretning
HavnDen 15. juni ankommer årets første krydstogtskib til Sverige, hvor passagererne får lov til at gå i land i Göteborg, Visby og Stockholm. Den forsigtige genåbning, som er gjort mulig takket være et samarbejde mellem havne og myndigheder, sender et positivt signal til både internationale krydstogtrederier og den svenske turistindustri.


Da covid-19 pandemien ramte i 2020, blev den globale krydstogtbranche stort set udslettet, hvilket også var tilfældet i Sverige. Under krisen har havnene i Stockholm, Visby og Göteborg samarbejdet om at udvikle en fælles tilgang til og et regelsæt for rederierne med henblik på en sikker genåbning af branchen.
EU   FAMLER   IGEN  I BLINDE    !
DebatHvad er det lige der sker med  EU  ?

Har man helt glemt sin  "oprindelse"    !

Tænk tilbage til  1951   !

Prøv at huske på selve  hensigten med  "fællesskabet"   !


LAD   NU  "ROMTRAKTATEN"   KOMME   TIL  ORDE    !
Vejdirektoratet lægger ny asfalt på Rute 45 Landevejen ved Holme-Olstrup
TrafikFra den mandag den 14. juni og to uger frem udskifter Vejdirektoratet den slidte asfalt på rute 54 Landvejen ved Holme Olstrup.

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning fræses af. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.

Resultatet bliver en mindre støj asfalt for naboerne, en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne
Vejdirektoratet - Udbygning af rute 11 gennem Ribe er færdig for nu
NyhedDen sidste asfalt er lagt, friske hvide striber skinner på belægningen og de fleste af entreprenørens maskiner har forladt stedet. Dermed er godt to års vejarbejde for Vejdirektoratet afsluttet i Ribe.

Vejdirektoratet har i løbet af 2019 og 2020 udbygget rute 11 gennem Ribe fra nord for Industrivej til og med rundkørslen ved Plantagevej fra to til fire spor. Hen over de seneste 14 dage er der blevet lagt ny asfalt på rute 11 gennem Ribe.
Kravet om minimumslasteevne ændres efter ITD-pres
NyhedMyndighederne har lyttet til ITD’s opfordring om at fjerne den såkaldte 20 procentregel, der har forhindret lastbiler med tunge kranopbygninger i at medbringe gods. Reglen har været til skade for både klimaet og fleksibiliteten i branchen, men er nu fortid.

Indtil nu har det været et krav, at lastbiler som minimum skal have en lasteevne, som udgør minimum 20 procent af lastbilens tilladte totalvægt, hvis den ønskes anvendt til godskørsel. Det har blandt andet ramt lastbiler med tunge kranopbygninger, som har haft vanskeligt ved at leve op til kravet, og disse lastbiler har derfor alene kunnet anvendes som et arbejdsredskab.
CPH trafiktal: Forsigtig optimisme i Københavns Lufthavn
NyhedDer knokles i Københavns Lufthavn for at sommerens rejser bliver en god oplevelse trods test og dokumentationskrav. Antallet af daglige rejsende i CPH er vokset for første gang i år fra 6.000 i april til 8.300 i maj. Det er dog stadig 90,3 % færre passagerer end i 2019. Rejsebureauer og flyselskaber melder om stor interesse for at komme afsted. Der er i juli planlagt flyvninger til ca. 130 destinationer.

Der er mange måder at måle en gryende optimisme på. I Københavns Lufthavn er det for eksempel, at den store Taxfree butik genåbnede 1. juni og antallet af passagerer langt om længe så småt er begyndt at vokse.

Scania scorer den femte sejr i ”Green Truck Award” - i træk!
NyhedFor femte år i træk har Scania vundet den eftertragtede, tyske sammenligningstest “Green Truck Award”. Den prestigefyldte pressetest er organiseret af to førende tyske fagblade og er i årenes løb blevet noget af et verdensmesterskab inden for transporteffektivitet for langturslastbiler.

- Det første, der falder mig ind, er “total succes” og “kundeværdi”, siger Stefan Dorski, Senior Vice President og chef for Scania Trucks, som reaktion på nyheden om Scanias seneste ”Green Truck Award”-triumf, der efterhånden henviser alle de øvrige deltagere i konkurrencen til faste andenpladser.
Molslinjen - Express 5 bliver forsinket fra værftet
SkibLeveringen af verdens største hurtigfærge til Bornholm bliver desværre forsinket. Færgen forventes nu leveret fra værftet i slutningen af 2022, har Austal-værftet meddelt.

Byggeriet af Express 5 til Bornholmslinjen bliver forsinket. Corona har ifølge værftet gjort det vanskeligt for de australske skibsbyggere at få mandskab og skrogdele udvekslet mellem værfterne i Filippinerne og Vietnam.
Transportministeriet - Regionale trafikselskaber får fuld kompensation for 2021
NyhedRegeringen, Danske Regioner og KL er enige om at videreføre kompensationsmodellen for de regionale trafikselskaber for 2020, så den også vil gælde i år.

Regeringen, Danske Regioner og KL er enige om at videreføre kompensationsmodellen for de regionale trafikselskaber for 2020, så den også vil gælde i år.

De manglende passagerer i bus og tog over hele landet påvirker stadig de regionale trafikselskabers økonomi negativt.
Transportministeriet - Restriktioner i den kollektive trafik lempes
NyhedSom led i den seneste aftale om genåbning er det besluttet, at kravet om mundbind fjernes for siddende passagerer og personale i den kollektive trafik. Der skal dog stadig bruges mundbind ved ud- og indstigning og for stående passagerer.

Du skal stadig huske at tage et mundbind eller visir med, når du skal med bussen, toget, metroen, letbanen eller færgen. Til gengæld kan du tage det af, når du sidder ned og når du bevæger dig rundt på stationerne og perroner.