Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Norwegian lancerer 10 nye ruter fra Danmark og øger antallet af afgange til populære destinationer i sommeren 2023
Fly

Med de nye ruter vil Norwegian i alt flyve direkte til 61 destinationer fra Københavns Lufthavn i løbet af sommersæsonen. Derudover øger Norwegian antallet af afgange på en række eksisterende ruter som et led i den fulde udrulning af sommertrafikprogrammet. Samlet øges kapaciteten med cirka 450.000 sæder i Københavns Lufthavn i sommersæsonen 2023.

– Vi er glade for at kunne præsentere 10 nye ruter med Norwegian fra Københavns Lufthavn næste sommer. Den sommersæson, vi netop har lagt bag os, har vist, at rejselysten i de nordiske lande er ganske høj, og vi forventer, at den udvikling fortsætter i 2023.


Flere ladeparker på vej - nu også på Sjælland
Nyhed

På to rastepladser på Sydsjælland bliver der nu opført nye offentlige ladeparker, så det bliver nemmere og hurtigere for elbilisterne at lade op på farten. Dertil kommer ti nye parkeringspladser til lastbiler på den ene rasteplads.

Salget af elbiler stiger forsat. Derfor tog Vejdirektoratet i september hul på opgaven med at udbygge landets ladeinfrastruktur.

Første spadestik blev taget på Fyn på rasteplads Lillebælt Syd, og nu er turen kommet til Sydsjælland, hvor rastepladserne Tappernøje Øst og Vest hver får 12 lynladepladser til elbiler.


Kombardo Expressen i Bornholmsk billetsamarbejde
Nyhed

Trafikselskabet BAT og Molslinjens buskoncept, Kombardo Expressen, går nu sammen i et billetsamarbejde. Det betyder, at rejsende med Kombardo Expressen til Bornholm kan købe en tillægsbillet, som åbner for rejser på hele øen.

Et nyt samarbejde mellem BAT og Molslinjens buskoncept, Kombardo Expressen, åbner nu for fleksible rejser på hele Bornholm. Eksempelvis kan en rejsende komme hele vejen fra København til Allinge fra bare 149 kroner.

Samarbejdet mellem det offentlige trafikselskab og den private busoperatør løber foreløbigt til og med udgangen af 2023.


Priserne i offentlig transport reguleres 15. januar 2023
Nyhed

Prisstigningerne på ikke mindst brændstof og el betyder, at taksterne i den offentlige transport i bus, tog og metro på Sjælland stiger med 4,9 pct. i gennemsnit fra 15. januar. Taksterne stiger især for korte rejser på rejsekort og pendlerkort – til gengæld bliver pendlerkort til lange rejser ikke dyrere, og mange enkeltbilletter bliver billigere end i dag.

Trafikselskaberne i Din Offentlige Transport (DOT) – DSB, Metroselskabet og Movia – tilpasser priserne i 2023, baseret på de stigende priser på brændstof og elektricitet sidste år. Dette følger efter en årrække med ingen eller relativt små prisstigninger i den offentlige transport. Til næste år vil priserne i den kollektive transport i gennemsnit blive hævet med 4,9 pct.


DSB etablerer nyt værksted i Brabrand til 1,3 mia. kr.
Nyhed

DSB har indgået en betinget kontrakt med MT Højgaard Danmark om at opføre et værksted til eltogsæt i Logistikparken i Brabrand.

Det kommende værksted er 20.000 m2, det er udstyret med otte spor og har en kapacitet til at vedligeholde mere end 80 togsæt. Der etableres desuden en separat bygning til hjulafdrejning, og parkerings-, klargørings- og forsyningsfaciliteter. Udover selve byggeriet omfatter entreprisen også et større anlægsarbejde, hvor entreprenøren flytter 400.000 m3 jord - svarende til næsten 10 gange Amager Strandpark.


ENDNU ET ÅBENT BREV TIL FÆRDSELSSTYRELSEN !
Debat

Mit første brev til Færdselsstyrelsen var åbenbart ikke,- helt uddybende !

Det handlede faktisk "kun" om lønnen til Danske chauffører !

Desværre bliver problemet meget større,- når der er tale om udenlandske chauffører !

Her skal "efterforskningen" nemlig foregå i lastbilens hjemland,- tyder alt på !


DET UDLØSER LIGE ENDNU ET BREV TIL FÆRDSELSSTYRELSEN !


ÅBENT BREV TIL FÆRDSELSSTYRELSEN !
Debat

Færdselsstyrelsen er udnævnt som "kontrollerende myndighed" for transportbranchen !

Har færdselsstyrelsen også de nødvendige beføjelser ?

Er der data og andre oplysninger,- man ikke må gøre brug af,- ved kontrollerne ?

Her tænkes på kontrolapparaterne i lastbilerne,-som jo "fortæller" ALT !


JEG HAR NU SENDT DETTE BREV TIL FÆRDSELSSTYRELSEN !