Navigation
Besøgende
» Gæster online: 1

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Danske og udenlandske dyretransporter er blevet renere, når de kører over grænsen
NyhedRisikoen for at Afrikansk svinepest føres med beskidte lastbiler ind over grænsen, er blevet mindre, men der er stadig plads til forbedringer. Det dokumenterer en stikprøvekontrol fra Fødevarestyrelsen

Danske og udenlandske grisetransporter er i dag langt oftere rengjort og fri for gødning fra dyrene, når de kører ind over grænsen sydfra, end de var tilbage i 2018. Dengang viste en stikprøvekontrol fra Fødevarestyrelsen,
Nødvendige asfaltarbejder på Bispeengbuen
TrafikFra 1. oktober til 31. oktober foretager Vejdirektoratets entreprenør nødvendige, forebyggende asfaltreparationer på Bispeengbuen i København.

Arbejdet er begrænset til udlægning af et nyt, tyndt asfaltlag samt tætning af alle samlinger langs broens kantbjælker.

Vedligeholdelsesarbejdet foretages på denne måde i bevidsthed om, at Bispeengbuen er grundlag for forskellige foranalyser både i kommunalt og statsligt regi, hvor forskellige muligheder undersøges, med hensyn til hvis Bispeengbuen fjernes helt eller delvist.
Vejdirektoratet inviterer til markedsdialog om udrulning af ladeinfrastruktur
NyhedI de kommende år skal Vejdirektoratet etablere 32 lade-parker til el-biler og andre eldrevne køretøjer på rastepladser langs motorvejsnettet over hele Danmark.

I alt er der afsat 500 millioner kroner på denne opgave i overensstemmelse med den aftale om Infrastrukturplan 2035, som regeringen indgik før sommerferien med Folketingets øvrige partier.

Som et første skridt i processen frem mod oprettelsen af de mange ladeparker skal Vejdirektoratet beslutte, hvem der skal etablere og drive ladestanderene.
Enigt udvalg har truffet afgørelse om Intervare
NyhedEt enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg har besluttet at give Intervare frem til 1. november 2021 til at implementere den model, virksomheden har foreslået, der ifølge Intervare A/S skal skabe rammerne for, at chaufførernes vilkår er i overensstemmelse med Københavns Kommunes arbejdsklausuler.

Et enigt Sundheds- og Omsorgsudvalg har herudover efter anbefaling fra Københavns Kommunes CSR-enhed besluttet at pålægge Intervare A/S bod samt besluttet at tilbageholde månedlige vederlag af 400.000 kr. op til et samlet tilbagehold på 3,2 mio. kr. med henblik på at sikre at Intervare efterbetaler chaufførerne,
POLEN TRÆKKER OVERSKRIFTER IGEN !
DebatDet er åbenbart ikke kun galt på transportområdet !

Faktisk er der utallige eksempler på "Polsk egenrådighed" !

Der er angiveligt "problemer" på alle arbejdsområder i Polen !

Foreløbig er Polen "sluppet godt fra det" !


ENDELIG HAR EU FÅET NOK,- - TYDER DET PÅ !
Stena Line og Frederikshavn forbinder Danmark og Sverige til en bæredygtig fremtid med historisk ny aftale om to fossilfrie færger
NyhedStena Line, Frederikshavn Kommune og Frederikshavn Havn underskrev i dag en historisk aftale, hvor parterne forpligtede sig til at gøre ruten mellem Frederikshavn og Göteborg til den første emissionsfrie færgerute af sin slags i verden med to fossilfrie Stena Elektra-færger.

Næsten 90 procent af verdenshandelen foregår via havene, hvorfor effektiv og miljøvenlig passager- og godstransport er afgørende for, at virksomheder og samfund kan vokse og bidrage til en grønnere fremtid. Et område, hvor Stena Line, Frederikshavn Kommune og Frederikshavn Havn ønsker at gå forrest.
Ny station åbner på Falster
NyhedEndnu en milepæl er nået i Banedanmarks byggeri af den fremtidige forbindelse mellem Ringsted og Femern. I dag bliver en ny station i Nørre Alslev på Falster indviet af transportministeren.

Når passagererne fremover stiger på toget i Nørre Alslev på Nordfalster, vil det være fra en nybygget station. Som led i byggeriet af den kommende forbindelse mellem Ringsted og Femern har Banedanmark nemlig opgraderet både bane og station, så de er rustet til, at eltogene i fremtiden kan køre både hurtigere og hyppigere. Dermed er endnu en milepæl nået i Danmarkshistoriens hidtil største anlægsprojekt.
"LOBBYISME" ELLER BARE "UVIDENHED" ?
DebatFolketinget vedtager love og regler,- - sådan er det jo !

Forskellige myndigheder,- håndhæver disse love og regler !

Visse love og regler,- sætter andre love og regler,- - ud af kraft !

HVEM beslutter,- hvilke love og regler,- der "vejer mest" ?


BRUGER MAN "FRIT VALG" PRINCIPPET ?
Transport-messen samlede branchen igen
NyhedDen 16. udgave af transportmessen i MCH Messecenter Herning kunne lørdag gøre status efter tre messedage. Transport 2021 blev kendetegnet ved positivitet, optimisme og stor glæde over igen at kunne mødes fysisk og personligt.

23.681 fagfolk besøgte torsdag til lørdag Transport 2021 og de 280 udstillere i MCH Messecenter Herning. Muligheden for igen at kunne møde kunderne og vise produkterne samt de mange gode gensyn skabte både glæde og tilfredshed hos udstillerne. De mange smil på messen betyder meget for Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S, der startede messen i 1988:
DET ER LIGE TIL AT "KASTE OP OVER" !
DebatDer findes en hel jungle af love og regler !

Det gælder Nationale love og regler !

Det gælder også love og regler,- fra EU !

Der træder endnu flere i kraft,- - -løbende !


MEN,- INGEN "KAN",-ELLER "MÅ",- -ELLER "VIL",- - HÅNDHÆVE DEM !
15.000 flere motorcykler på de danske veje på otte år
NyhedAntallet af motorcykler i Danmark er nu på 166.000. På otte år er der sket en stigning på 10 procent.

Et stigende antal danskere benytter en motorcykel til og fra arbejde eller til at køre en tur i landskabet. På otte år er antallet af motorcykler steget fra 151.000 til 166.000, hvilket svarer til en stigning på 10 procent.

Det viser nye tal fra Motorstyrelsen, som har udarbejdet en opgørelse over antallet af registrerede motorcykler i Danmark
FDL - MILJØZONER TIL NULEMISSIONSZONER ER DET MULIGT?
NyhedFrie Danske Lastbilvognmænd FDL har altid haft den holdning, at man skal ikke slå større brød op end man kan bage, det gælder også når det drejer sig om politiske beslutninger om miljøforbedringer-/luftens renhed i danske miljøzonebyer, som debatten i øjeblikket har fokus på. Derfor tillader FDL sig at spørge folketingets politikere hvem skal betale regningen? Dertil er der kun et svar, det kommer byens borgere til, der er ikke andre som skal handle i byens butikker, eller have vare leveret på adr. i en Nulemissionszone.

Tårnhøjt: Politiet uddeler mere end 500 klip om ugen for mobilsnak
NyhedVi har svært ved at lære det: Håndholdt mobil og kørsel er en dårlig kombination. Det er især de unge, der roder med mobilen, viser nye tal fra Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension.

Klip, klip, klip! I årets første seks måneder har politiet uddelt 14.028 klip i kørekort for brug af håndholdt mobiltelefon bag rattet, viser nye tal fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. Det svarer til cirka 540 klip om ugen.
Vi kan ikke leve uden GPS-overvågningen
NyhedH. P. Therkelsens trailere kører godt 20 millioner kilometer årligt. Krones Telematic-system sikrer en effektiv og konkurrencedygtig drift.

-Vi kan ikke leve uden de informationer, vi får fra det GPS relaterede Telematic-systemet. Det sikrer os, at vi hvert kvarter får en nøjagtig status på trailerens mindste bevægelser, position og ikke mindst om lasten transporteres under de foreskrevne regler.
FedEx lancerer Small Business Grant-konkurrence i Europa
NyhedEn samlet præmiepulje på næsten DKK 1.860.000 er på højkant til at hjælpe små virksomheder i 16 lande med at vokse. Europæiske SMV'er med 50 ansatte eller færre kan deltage på www.fedex.com/grant


FedEx Express, et datterselskab af FedEx Corp. (NYSE: FDX) og verdens største eksprestransportfirma, annoncerede i dag lanceringen af ​​Small Business Grant-konkurrencen i Europa. Konkurrencen tilbyder en samlet præmiepulje på næsten DKK 1.860.000 til små europæiske virksomheder for at hjælpe dem med at vokse og nå deres næste ambitioner.
FDL - LØFTER FÆRDSELSSTYRELSEN OG DE DANSKE SYNSHALLER DERES OPGAVE?
NyhedFrie Danske Lastbilvognmænd FDL tillader sig atter at stille spørgsmålstegn ved Færdselsstyrelsens beregningsgodkendelser af lastbilens påhængskøretøjs tekniske beregning. Lige så længe sprit nye påhængskøretøjer har problemer med at overholde minimumsbremse % kravet og lige så længe at danske synssteder ikke kræver bedre beregninger, men blot godkender sprit nye påhængskøretøjer med opvarmede bremser, for blot at kunne klare minimumsbremse % kravet, lige så længe sidder aben på deres skuldre.

Renault Kangoo vinder Årets Varebil 2022
NyhedMed 62 point – fem mere end nærmeste konkurrent - løb Renault Kangoo i går med titlen som Årets Varebil 2022. Bag titlen står de Danske Motorjournalister.

Med mere end fire millioner solgte eksemplarer siden introduktionen i 1997 er Renault Kangoo for mange indbegrebet af en lille varevogn. Og det var den helt nye version, der mandag den 13. september vandt titlen Årets Varebil 2022 foran 11 andre biler.
Skatteministeriet - Sjællænderne skylder mest til det offentlige
NyhedBorgere i Region Sjælland skylder i gennemsnit 127.000 kroner til det offentlige. Det viser en ny landsdækkende opgørelse fra Gældsstyrelsen. Men der er stor forskel på den enkeltes gæld, der varierer fra få kroner til flere millioner. Skatteministeren vil styrke inddrivelsen af danskernes gæld.

Ubetalte skatter, underholdsbidrag og politibøder. Danskerne har i gennemsnit gæld til det offentlige for cirka 105.000 kroner. Værst ser det ud i Region Sjælland, hvor den gennemsnitlige gæld til det offentlige er på 127.000 kroner. Det viser en ny opgørelse fra Gældsstyrelsen.
Vejdirektoratet udlægger ny klimavenlig asfalt på rute 16, Grenåvej ved Fausing
TrafikFra den 23. september og ca. to uger frem lægger Vejdirektoratet ca. fire kilometer klimavenlig asfalt på rute 16, Grenåvej.

Først fræses den gamle asfaltbelægning af, hvorefter der udføres lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny klimavenlig asfalt, og til slut påføres der striber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.
Lynladestation til elbiler åbner på Aarhus Havn
NyhedFra tirsdag den 21. september kan private elbilister lynhurtigt lade elbilen på vejen til Molslinjens nye placering på Østhavnen. Energiselskabet OK er nemlig på vej med en ny lynladestation i samarbejde med Aarhus Havn.

OK er godt i gang med at udbygge et landsdækkende netværk af ladestandere, så elbilejerne får bedre adgang til at oplade elbilen i hjemmet, på jobbet og på farten. Nu åbner selskabet den første lynladestation i Aarhusområdet, som indvies af borgmester Jacob Bundsgaard tirsdag den 21. september kl. 10.30 på Aarhus Havn.
DTL - Arla vandt Den Grønne Transportpris 2021
NyhedArla Foods løb med Den Grønne Transportpris 2021 på 25.000 kroner, da den blev uddelt på Transport 2021 i Messecenter Herning torsdag.

”Arla Foods afprøver teknologierne og tager dermed del i den grønne omstilling. De deler ud af deres viden og erfaringer.”

Sådan lød juryens begrundelse for at tildele mejerigiganten Den Grønne Transportpris 2021, som DTL – Danske Vognmænd og Jyske Finans A/S står for. Med prisen fulgte en check på 25.000 kroner.
Transport og E&H åbnet: Transportministeren klippede snoren til 165.000 m2 messeområde
NyhedLastbiler, varevogne, dozere og dumpere fylder såvel inde- som udeområder ved MCH Messecenter Herning, der fra 16.-18. september danner ramme om de to messer Transport 2021 og Entreprenør & Håndværk (E&H) med udstilling, konferencer og kåringer.

Et messeområde svarende til over 24 fodboldbaner blev torsdag morgen åbnet for det danske erhvervsliv inden for transportsektoren samt entreprenør- og anlægsbranchen, da transportminister Benny Engelbrecht (S) klippede snoren og officielt erklærede Transport 2021 og Entreprenør & Håndværk (E&H) for åbne.
Stor dansk transportfusion er en realitet
NyhedHans Jensen Transport A/S har indgået aftale med J. Chr. Koldkur Transport A/S om overtagelse af samtlige aktiviteter i virksomheden. Med opkøbet fordobler Hans Jensen Transport sin flåde af biler, og en ny, stor aktør inden for tanktransport i Danmark etableres.

De to familieejede transportvirksomheder Hans Jensen Transport og J. Chr. Koldkur Transport har indgået aftale om fusion med virkning fra 15. september 2021. Den samlede tankbilsflåde vil tælle mere end 100 lastvogne og 150 trailere.
Vejdirektoratet - God fremdrift på udbygning af Fynske Motorvej
NyhedTager man turen over Vestfyn, vil man se et mylder af maskiner og høj aktivitet langs motorvejen. Masser af dumpere og gravemaskiner er i aktion, og lastbiler kører jord væk i pendulfart. Alt sammen for at udbygge Fynske Motorvej og sikre bedre fremkommelighed på tværs af Fyn og Danmark.

Vejdirektoratet er i fuld gang med udbygning af motorvejen over Vestfyn. Mellem Nørre Aaby og Gribsvad udvides motorvejen fra fire til seks spor, og der er god fremdrift på arbejderne. Lige nu arbejder entreprenøren på de 7 km længst mod vest.
Vejdirektoratet skifter autoværn på motorvejsbro
TrafikAutoværnene på motorvejsbroen som fører Østjyske Motorvej hen over Ladegårdsvej i Fredericia Vest trænger til at blive skiftet ud.

Fra fredag 24. september til onsdag 29. september arbejder Vejdirektoratets entreprenør på at udskifte broens autoværn.

Arbejdet udføres uden trafikale gener for trafikanterne på motorvejen,