Chaufførnyt

Arbejdstilsynet

Udskriv og scan med din smartphone:

Event kalender

 « December 2018 » 
Søn Man Tir Ons Tor Fre Lør
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Ingen fødselsdage

Ingen Events

GH Truck

Log ind

Brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.

NSJV

Vi linker til.

Dansk Transport og Logistik
Frie Danske Lastbilvognmænd
ITD
Norges Lastbilejer forbund
MY Veterantog
Nordsjællands Veterantog
TUR
Jibitransport
Vestsjællands Veterantog
UlykkesPatientForeningen
Nettog
Transportjob - nu
Transportmesse 2019

Tilfældig Billede

Amukurs.dk

Fra fotoalbummet...


Dtl magasinet

Transportnyhederne

· Odense Letbane skriver driftskontrakt med Keolis Danmark
Odense Byråd har efter indstilling fra Odense Letbane P/S, at letbaneselskabet kan underskrive en driftskontrakt med Keolis Danmark A/S, som dermed kommer til at stå for drift og vedligeholdelse af Odense Letbane. Kontrakten, der gør Keolis Danmark til operatør i op til 15 år, bliver underskrevet onsdag 19. december


· Miljøstyrelsen har sendt nyt udkast til vejledning om støjsvag varelevering i høring
Miljøstyrelsen har udarbejdet et udkast til ny vejledning til støjsvag varelevering til butikker. Formålet er at sikre ensartede administration samt give kommuner og transportvirksomheder redskaber til at levere varer uden væsentlige støjgener


· Konference lægger klimaværktøj i kassen
Danske Regioner, KL, IDA og DI Transport inviterer i samarbejde med Transportøkonomisk Forening og ITS Danmark til konferencen Fremtidens Transport 2019 "Klimaet i transporten - kend din værktøjskasse"Mere fra Transportnyhederne ...

Transportmagasinet

Transportmagasinet - Job

DSB - Aftale om arbejdstid for S-tog på plads

DSB - Aftale om arbejdstid for S-tog på pladsDSB og Dansk Jernbaneforbund er enige om indholdet af en lokalaftale om lokomotivførernes arbejdstid i S-tog. Lokalaftalen skal supplere Dansk Jernbaneforbunds overenskomst med Dansk Industri. Aftalen betyder, at lokomotivførernes nuværende ture i S-tog forlænges til 31. marts 2019, mens nye ture som følge af lokalaftalen implementeres fra 1. april 2019.

Politi: - RØDBYHAVN: To chauffører afvist

NyhedFredag klokken 17 ankom en udenlandsk lastbil med færgen til Rødbyhavn.

Der var to ukrainske chauffører i bilen, men de medbragte ikke gyldige dokumenter til at køre og arbejde lovligt i Danmark. De manglede en EU-tilladelse (vognmandstilladelse), og derfor blev deres videre færdsel stoppet.

De to chauffører blev nægtet indrejse og sendt retur til Tyskland med færgen, mens lastbilen bliver i Danmark, indtil vognmandsfirmaet får styr på dokumenterne.

Vognmandsfirmaet, der er fra Litauen, er sigtet for overtrædelse af lov om godstransport.

Kilde: Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

FDL - Chauffør-hoteller er ikke en offentlig opgave: Kommunerne skal absolut ikke støtte den sociale løndumping

NyhedVognmand Leif Therkelsen berørte flere vigtige punkter, og fremkom med flere relevante spørgsmål i sit læserbrev om, at man i Kolding og Aabenraa overvejer at etablere chauffør-hoteller. Når vi i FDL også tager sagen op, er det fordi vi, helt bestemt, ikke mener, det er hverken statens eller kommunernes opgave at skaffe sove- og hvilefaciliteter til de mange hundrede underbetalte udlændinge, der mere eller mindre ulovligt opholder sig i Danmark. Og holder ugentlige hvil i bilerne.


Det er en hån uden lige mod de tusinder af danskere, som dagligt kæmper for at få økonomien sammen, og det nytter ikke noget at sende regningen videre til de i forvejen skatteplagede danskere.

Danske bilister i tvivl: Ved ikke, hvornår man må køre over for gult

Danske bilister i tvivl: Ved ikke, hvornår man må køre over for gultTusindvis af danske bilister er slet ikke sikker på reglerne, når de møder et gult lys i et lyskryds, viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige Forsikring.

3.255 gange er danske bilister indtil nu blevet sigtet for at køre over for gult i lys i 2018. Dermed er det samlede antal sigtelser siden 2015 oppe på 17.676, viser en ny opgørelse fra Rigspolitiet.

Det udløser ikke bare en bøde på 1500 kroner, det fører også alt for ofte til farlige situationer, der kan ende i alvorlige ulykker.

TÆNK,- - HVIS EU HAVDE KRÆVET DENNE TEKST,- - RESPEKTERET !

Den er blevet "syltet" til fordel for en såkaldt "National udgave" !

Den var oprindelig tiltænkt,- som et værn imod det vi "bøvler med" i dag !

Det eneste medlemsland,- der kommer i nærheden af at rspekter teksten her,- - er Frankrig !

Stort set alle andre medlemslande,- har totalt ignoreret hensigten med denne tekst !


SOM MAN SÅÉR,- - - - SÅ HØSTER MAN !

HVORDAN KAN DET VÆRE ET "BEHOV" ?

DebatEr der ganske enkelt tale om "dårlig købmandsskab" ?

Eller er der tale om en rigtig "fed skattefidus" ?

"Krumspringene" er jo ret omfattende,- og til at få øje på !

Det er helhjertet misbrug,- at en tilfældig mulighed,- -intet andet !


ET UETISK FORETAGENDE,- - AF MENNESKER UDEN MORAL !

HVAD VED VI EGENTLIG OM "LEVERANDØREN" !

DebatEfter svineriet omkring KURT BEIER,- savnes der en væsentlig oplysning !

Vi ved nu også,- at CONTRANS i Kolding,- har Filippinske chauffører !

H. P. Therkelsen har også være i medierne,- og pralet med,- at de også har Filippinere !

Så rygtes det desuden,- at en anden Padborg virksomhed,- også har fået Filippinere ansat !


SÅ ,- HVEM HAR STÅET FOR LEVERANCEN ?

NT forenkler rejsegaranti

NyhedNordjyllands Trafikselskab indfører nye regler for rejsegaranti mandag den 10. december. Det betyder, at der fremover er rejsegaranti, hvis en nordjyske bus, flextrafikvogn eller et af de blå tog fra Nordjyske Jernbaner er skyld i, at man bliver mere end 20 minutter forsinket


Med tre forskellige rejsegarantiordninger med forskel på reglerne og forskel på, hvad man har krav på i kompensation alt efter, om man kører med bus, flextrafik eller tog og hvilken billettype, man benytter, har det været svært at finde ud af, hvad man skulle forholde sig til.

Interface-fejl i bomanlæg forsinker Letbanen til Grenaa ca. fire uger

NyhedLetbanestrækningen mellem Grenaa og Aarhus bliver ikke som forventet klar sidst i marts 2019. Usædvanlig interface-fejl hos underleverandør forsinker åbningen med ca. fire uger.

Forsinkelsen skyldes, at ASAL-konsortiets testarbejde på strækningen har afsløret en usædvanlig interface-fejl i overkørslerne. Konkret betyder det, at en række sikkerhedsbærende tests ikke kan afvikles inden for den planlagte tid, hvilket igen udskyder godkendelsen af Letbanens infrastruktur på strækningen. Fejlen er opdaget under de såkaldte dynamiske tests, som først har kunnet gennemføres nu som følge af den generelle forsinkelse i projektet.

Tirsdag bliver den første skinne til Odense Letbane støbt fast

NyhedDet er et særligt øjeblik for letbanen i Odense, når den allerførste skinne bliver støbt fast, så den ligger permanent. Det sker tirsdag 11. december, hvor alle er inviteret med til at overvære den vigtige milepæl - som samtidig er startskuddet til, at letbanen for alvor begynder at tone frem i Odense over det kommende års tid.

Selvom letbanearbejdet har været i gang i Odense siden 2015, vil nogle nok mene, at det først begynder for alvor, når selve skinnerne bliver lagt. Derfor er det også en mærkedag, når den allerførste af flere tusinde skinner til Odense Letbane bliver støbt fast i beton.

Regeringen vil skabe ro på elbilmarkedet med nyt lovforslag

NyhedRegeringen fremlægger nu et lovforslag for Folketinget, der udskyder indfasningen af registreringsafgiften og forhøjer bundfradraget for elbiler. Skatteminister Karsten Lauritzen håber på bred opbakning til at skabe ro på markedet og ser frem til flere grønne biler på vejene, mens den grønne transportkommission arbejder.

Regeringen fremsætter i dag fredag et lovforslag om at udskyde indfasningen af registreringsafgiften og forhøje bundfradraget for elbiler.

Enhedslisten hasteindkalder transportministeren i DSB-konflikt

NyhedTransportminister Ole Birk Olesen skal på onsdag stå skoleret for Folketinget. Enhedslisten har samlet et flertal bestående af SF, S, DF og Alternativet for en hasteforespørgsel om situationen i DSB.

Enhedslistens transportordfører Henning Hyllested siger:

- Jeg vil spørge ministeren, hvilke initiativer han har taget for at sikre en normal afvikling af juletrafikken. Han er jo eneejer af DSB, og har derfor både et ansvar og en mulighed for, at ledelsen i DSB ikke kører forhandlingerne af sporet.

ANSVARSFRASKRIVELSE I EN FORGYLDT UDGAVE !

DebatDet er den berygtede marginal, der får lov til at fylde hele billedet !

Vi fik alle med god grund en rusketur af de helt store, da historien ramte forsiderne !

Vi har med Padborg-sagen fået en påmindelse om, at etik og moral skal sikres i alle led af transportkæden !

I Danske Speditører vil vi gerne yde vores bidrag til at komme disse ugerninger til livs !


SÅ KOM DE ENDELIG,- - -"KROKODILLETÅRERNE" FRA DASP !

MAN "OVERSER" HELT BEVIDST,- - - DET MEST VÆSENTLIGE !

DebatOg JA,- der er fuld organisationsfrihed i Danmark !

Og JA,- der er en Grundlovssikret ret til,- "faglige kampskridt" !

Og JA,- "Den Danske Model",- er effektiv,- og endda også populær !

Og JA,- de mest "brodne kar",- bliver naturligvis "hårdt ramt" !


DETTE VANVID FANDTES JO IKKE F Ø R,- DEN FRIE ORGANISATIONSRET !

Arriva skal stå for togtrafikken i Midt- og Vestjylland og på Svendborgbanen

Arriva skal stå for togtrafikken i Midt- og Vestjylland og på SvendborgbanenTransport-, Bygnings- og Boligministeriet har i dag besluttet at tildele et konsortium bestående af Arriva Danmark A/S og Arriva Tog A/S kontrakten om togpassagertrafik udført som offentlig service i Midt- og Vestjylland samt på Svendborgbanen. Tildelingen er en udmøntning af den politiske aftale om merudbud af togtrafik, som regeringen har indgået med et bredt politisk flertal (DF, S, RV, ALT og SF).

Arriva skal stå for togtrafikken i perioden fra den 13. december 2020 til den 9. december 2028 med mulighed for op til to års forlængelse. Arriva har tilbudt en samlet pris på godt 1,6 mia. kr. (2019-pl) for alle 10 år – der er dermed udsigt til en besparelse på godt 30 pct. for hver kørt km sammenlignet med ministeriets nuværende kontrakt med Arriva Tog A/S.

Nyt fra Danske Busvognmæd !

Arbejdsgivere får begrænset adgang til personlige oplysninger om medarbejdere

NyhedEt bredt flertal i Folketinget har vedtaget et lovforslag, der skal beskytte medarbejderes helbredsmæssige og lægelige oplysninger. Arbejdsgivere kan som udgangspunkt ikke længere få adgang til oplysningerne i sager om refusion.

Arbejdsgiveres adgang til personlige oplysninger om sygemeldte medarbejdere begrænses. Udgangspunktet bliver, at arbejdsgivere ikke kan få adgang til helbredsmæssige og lægelige oplysninger om medarbejderen fra kommunen.

FDL - EU´s ny vejpakke kræver betydelige stramninger: Hvorfor fortier politikerne behovet for mere kontrol?

Nyhed
Midt i glæden over, at der – trods alt – i den ny EU-vejpakke er lagt op til nogle hårdt tiltrængte stramninger, kan man godt undre sig over, hvorfor den mangelfulde kontrol, som vi lever med i dag, ikke har en betydeligt højere prioritet. Bevares, der stilles jævnligt spørgsmål til både transport- og justitsministeren, men hidtil er der intet nyt på bordet. Det er, efter FDL´s opfattelse, stærkt bekymrende, for som vi tidligere har påpeget, vil det kræve en betydeligt mere effektiv kontrol, hvis blot nogle af intentionerne med stramningerne skal opfyldes.

ITD Arbejdsgiver stævner den danske stat for at opnå fuld organisationsfrihed for arbejdsgivere

NyhedITD Arbejdsgiver har besluttet at stævne den danske stat med det mål at opnå fuld organisationsfrihed for arbejdsgivere. Konflikter, der iværksættes med henblik på at få et medlem af ITD Arbejdsgiver til at tiltræde en bestemt overenskomst, skal være ulovlige, og staten skal beskytte medlemmernes ret til ikke at være medlem af en bestemt forening. ITD Arbejdsgiver går nu – om nødvendigt - hele vejen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol for at få medhold i sit synspunkt.

ITD Arbejdsgiver har siden 2016 haft en overenskomst med Krifa, som indeholder løn- og arbejdsvilkår på markedsvilkår. Brugerne af overenskomsten – både arbejdsgivere og lønmodtagere – er rigtig tilfredse, da den er nutidig og fleksibel.

Reparation af Langelandsbroen holder lang juleferie

TrafikVejdirektoratets igangværende renovering af Langelandsbroen holder pause henover jul og nytår. Dermed vil trafikken over broen, som i den seneste tid har været styret af et signalanlæg, for en stund vende tilbage til det normale.

Pausen i reparationen varer i ca. tre uger fra onsdag den 19. december 2018 kl 19 til mandag morgen den 7. januar 2019, hvor arbejdet forventes genoptaget, hvis vejret tillader det.

DET ER TIL STOR SKADE FOR SAMFUNDET !

DebatDet slår man nu fast,- efter en "grundig" undersøgelse !

Man skal oplyses om,- HVAD man er årsag til,- når man gør det !

Faktisk er der sket en stigning,- på dette område,- viser denne undersøgelse !

Samfundet taber "mange penge",- på grund af "Sort arbejde" ?


JA DA,- -MEN SÅ MANGLER VI LIGE ENDNU EN "UNDERSØGELSE" !

Vinterdæk er ikke en garanti for sikker kørsel

NyhedVi har haft en flot sommer. Og et varmt efterår. Men nu er vintervejret og nattefrosten over os, og det betyder, at det er sidste udkald for at få vinterdækkene på. Og med vinterdækkene monteret er alt vel. Eller er det? Et vinterdæk er nemlig ikke bare et vinterdæk. Slidte vinterdæk kan gå ud over sikkerheden, fortæller Jesper Sørensen, teknisk chef for dækproducenten Bridgestone.

Movia - Tre nye busruter skaber bedre sammenhæng i Faxe

Bus10. december får tre busruter i Faxe nye køreplaner. Faxe Kommune og Movia har styrket de tre ruter med nye afgange for at skabe bedre sammenhæng i hverdagen, så man kan komme nemmere på arbejde og til fritidsaktiviteter.

Fra 10. december bliver busnettet i Faxe Kommune styrket med nye afgange på linje 264, 265 og 267. Linje 267 bliver en ny bybus i Haslev. Bussen kører én gang i timen på hverdage mellem kl. 9 og 14. Den nye bus er planlagt, så man nemt kan komme rundt til både indkøb, lægen, biblioteket og borgerservice, torvet og Haslev Station, og alt det andet som man bruger den offentlige transport til.

Fjerde lodtrækning om tilladelser efter den nye taxilov er gennemført

NyhedFærdselsstyrelsen har til den fjerde lodtrækning om tilladelser efter den nye taxilov modtaget ansøgninger fra 2.126 virksomheder om i alt 30.795 tilladelser. Vinderne af de 150 tilladelser er nu fundet. Der er også trukket 100 ansøgninger ud til ventelisten.

STOR TAK TIL,- - -MICHAEL SVANE,- -FOR ERKENDELSEN !

DebatTidligere ville end ikke erkende tilstedeværelsen af de mange udenlandske lastbiler !

Senere erkendte man så,- at disse gav store pladsproblemer,- på rastepladserne !

NU bliver det så erkendt,- at de rent faktisk havde FASTE tilholdssteder !

FAKTISK,- må de anses for,- at være UDSTATIONERET,- her i Danmark !


"CHAUFFØRLEJRENE" ER NU ENDELIG KOMMET PÅ LANDKORTET !

ITD: Vejpakkekompromis baner vej for nye fælles EU-regler

NyhedEfter intensive forhandlinger blev EU’s transportministre sent mandag enige om en fælles position på Vejpakken. Aftalen mellem ministrene er et meget vigtigt skridt på vejen mod de kommende trilogforhandlinger mellem Rådet, Kommissionen og Parlamentet. Efter halvandet års heftige forhandlinger kunne Vejpakken være faldet på gulvet under mødet i Rådet i går. ITD glæder sig over, at Vejpakken med resultatet stadig er i spil, og man dermed er et stort skridt nærmere nye fælles regler for den europæiske vejgodstransportsektor.

Besparelser på 14 busruter i Region Sjælland

NyhedReform af erhvervsfremmesystem betyder færre busser i Region Sjælland. Udvalgsformand er skuffet over, at den kollektive trafik er blevet ramt.

Borgerne i Region Sjælland kommer til at vente længere på bussen i det nye år. Det står fast efter mandagens møde i Regionsrådet, hvor politikerne vedtog besparelser for 16,7 millioner kroner på den kollektive trafik. I alt rammer besparelserne 14 busruter, som drives af Region Sjælland, heraf fem natbusruter. Besparelserne betyder, at nogle busruter lukkes, mens andre afkortes eller får færre afgange.

Region Midtjylland skal selv drive fire akutlægebiler i den østlige del af regionen

NyhedPræhospitalet glæder sig til at byde nye lægeassistenter velkommen og forventer, at det tætte samarbejde om drift af akutlægebilerne vil styrke kvalitet og innovation af den akutte hjælp til borgerne.

Hvis en borger ringer 1-1-2 og har brug for akut lægehjælp, vil det fra lørdag den 1. december være erfarne, men nyansatte lægeassistenter, der kaster sig ind på førersædet og rykker ud fra garagerne i Aarhus, Grenaa, Randers og Horsens. Og når de tænder for det blå blink og sætter sirenen til i de spritnye karakteristisk gule akutlægebiler, er der skruet op for både lys og lyd. Det skal gøre det lettere for bilister og andre trafikanter at opdage udrykningskøretøjet, så de hurtigt kan give plads.

TV Syd - Transport-boss: Chaufførlejre vil forsvinde

NyhedMinisterrådet i EU nåede natten til tirsdag til enighed om en ny vejpakke, der regulerer vejtransport inden for Europa.

Hvis reglerne opnår endelig godkendelse, er det meningen, at de skal træde i kraft 30. juli 2020.


Læs artiklen på dette Link

Læs også: DI: Vigtigt med ens regler for lastbiltransport i EU

FDL om EU´s kommende vejpakke: Gode intentioner, men uden effektiv kontrol, går det galt

Nyhed
Med det, der foreløbig er sluppet ud om EU´s ny vejpakke, ligner det i store træk skridt i den rigtige retning. Men der er ikke desto mindre al mulig grund til at stille spørgsmålstegn ved, hvordan man herhjemme vil kontrollere, at tingene foregår efter bogen. For den hidtidige danske kontrol har været alt andet end tilfredsstillende, og hvis ikke kontrol-indsatsen skærpes betydeligt, vil snyderiet ikke blot fortsætte, men måske tilmed blive endnu værre, end det er i dag.


Selv om FDL håbede på mindre, er fem karensdage for cabotage-kørsel, trods alt et fremskridt, og det er også positivt, at man vil postkasseselskaberne til livs, siger FDL´s kontorleder Jens Groot. Udstationering, med en enkelt undtagelse, skal omfatte al international kørsel.

"DEN GAMLE TOLDPLADS" ER IKKE EJET AF STATEN !

DebatDen er ejet af Åbenrå kommune !

Men,- bygningerne på stedet,- er ejet af staten !

Således vil det være Åbenrå kommune´s parkeringsregler der er gældende !

Disse regler er man ikke sådan lige klar til at oplyse om,- - i telefonen !


DERFOR HAR JEG HENVENDT MIG,- - -SKRIFTLIGT !

ENDELIG BLEV MAN ENIGE,- - - ELLER BLEV MAN ?

DebatJa så bliver "Vejpakken" trods alt,- til virkelighed !

Spørgsmålet er så,- om det vil ændre på ret meget !

JA,- det vil ændre på ret meget,- -men hvordan vil ændringen vise sig ?

Nu kan vi så afvente,- en uddybende redegørelse,- for de enkelte "punkter" !


DOG MANGLER DER NOGET RET AFGØRENDE !

EU's medlemslande er enige om Vejpakken

NyhedTransport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen forhandlede mandag en aftale på plads om en ny Vejpakke sammen med EU’s øvrige transportministre. Vejpakken indeholder blandt andet regler om køre- og hviletid og udstationering for chauffører. Med aftalen bliver der også indført et værn mod systematisk cabotagekørsel og systematisk kombineret transport samtidig med, at der fortsat er forbud mod lange hvil i førerhuset.

SÅ HAR "SVINERIET FÅET SAT TAL PÅ !

DebatKold,- Kynisk og umoralsk jagt på profit !

Svineriet er nu nærmest blevet "BØJET I NEON" !

En skærende kontrast til "fattige børn" i Danmark !

"Slaverne" er bare endnu længere nede på "rangstigen" !


ÅHH,- - DET ER SØNT AT VÆRE DANSKER !

Vestre Landsret anvender nye sanktioner på køre-hviletidsområdet

Nyhed Vestre Landsrets nylige afgørelse i en sag om fusk i et vognmandsfirma blev de nye sanktionsregler på køre-hviletidsområdet anvendt. De nye sanktionsregler indebærer mere proportionelle sanktioner ved overtrædelse af køre-hviletidsreglerne.I den omhandlede sag frakendte landsretten seks chauffører førerretten til lastvogne og busser. Årsagen var, at chaufførerne deltog i systematisk overtrædelse af køre-hviletidsreglerne. I første instans havde byretten i Horsens også frakendt chaufførerne retten til at køre i personbiler. Vestre Landsrets afgørelse afspejler dermed de nye sanktionsregler, hvor overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne ikke influerer på retten til at køre personbil.
Siden dannet på: 0.20 sekunder
24,569,329 Unikke besøg