Transport 2019
Navigation
Besøgende
» Gæster online: 2

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Chaufførnyt
Fra fotoalbummet...

Ulykke Patientforeningen
Nyeste artikler
GH Truck Training
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordHar du glemt dit kodeord?
Bed om et nyt ved at klikke her.
Arbejdstilsynet
Amukurs.dk
Job i Transport
Nordsjaellands Veterantog
Vestsjællands Veterantog
MY Veterantog
Nettog Hobby
LAD OS ENDELIG FÅ DET OPGØR !
DebatDet skal blive rart,- -at få luften renset,- -én gang for alle !

Samtidig vil det fortælle nogle sandheder,- mange ikke tænker så meget over !

"Jura" er en ret kompliceret størrelse,- for "almindelige mennesker" !

"Skjulte dagsordener" vil komme frem i lyset,- -efter et retsligt opgør !


INGEN SYNTES AT "GØRE NOGET ULOVLIGT" ?
SKAL LOVGIVNINGEN GIVE MENING,- - MÅ MAN BEVISE DETTE !
DebatSenest omkring den famøse tidsbegrænsning parkering.- på statens rastepladser !

Begrundelsen var,- at skabe plads til "værdigt trængende" chauffører !

FINT,- så smid fløjlshandskerne,- op "stå på mål" for egen lovgivning !

Bødestørrelsen er sikkert "fin nok" ?


MEN ER DER NOGEN DER BETALER DISSE BØDER ?
ITD - Godt nyt fra regeringen: Byrdeudspil hæver højde og hastighed for lastbilerne
NyhedMed 42 nye initiativer vil regeringen lette erhvervslivet for administrative byrder og snærende regler. To væsentlige initiativer vil få stor betydning for transporterhvervet, nemlig forhøjelsen af hastighedsgrænsen og lempelsen af den tilladte højde for lastbilerne. Herudover vil også en række digitale tiltag og effektiviseringer få positiv effekt, vurderer ITD, der tager godt imod regeringens udspil.
Ny aftale giver færre administrative byrder til skibsfarten
NyhedNy EU-aftale mindsker de administrative byrder for søfartserhvervet. Med den nye aftale bliver skibsrapportering mere enkel, idet rapporteringssystemerne i fremtiden bliver mere ensartede, uanset hvilken havn skibe anløber.

Søfarende og rederier kan se frem til simplere indberetningskrav, når de sejler mellem europæiske havne. EU’s medlemsstater blev i går enige med Europa-Parlamentet om en ny forordning, som harmoniserer de krav, som skibe er forpligtet til at rapportere på tværs af EU-landene. Samtidig skal selve rapporteringen ske på en mere ensartet måde end før.
DTL - Ros til regeringsudspil – men glem ikke særtransporterne
NyhedTransportministerens bidrag til regeringens generelle erhvervsreguleringsudspil får ros med på vejen fra DTL – Danske Vognmænd, fortæller DTLs adm. direktør Erik Østergaard. Der er dog et hængeparti.


Regeringen vil hæve den tilladte højde for lastbiler, så det bliver muligt at transportere mere gods med færre køretøjer. Derudover skal hastighedsgrænsen for lastbiler samt lette og tunge vogntog hæves til 80 km/t uden for tæt bebyggelse og på motortrafikveje. Begge forslag indgår i regeringens erhvervsreguleringsudspil.
Bøde på 5 millioner kroner i nedrivningssag
Nyhed
Retten i Hillerød har idømt nedrivningsvirksomheden CMP Nedrivning ApS en bøde på 5 millioner kroner og to ledende medarbejdere har samtidig fået bøder på hver 125.000 kroner. Virksomheden har udvekslet priser på nedrivningsopgaver med konkurrenter i 11 tilfælde.


Direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Jakob Hald, siger:
ITD Arbejdsgiver er stærkt på vej med stævning mod den danske stat
NyhedDer skal være fuld organisationsfrihed for arbejdsgivere, og derfor stævner ITD Arbejdsgiver den danske stat inden for de kommende 4-6 uger.

I ITD Arbejdsgiver arbejdes der lige nu på højtryk med stævningen mod den danske stat med det formål at sikre fuld organisationsfrihed for arbejdsgivere. Konkret er målet med stævningen, at konflikter, der iværksættes med henblik på at få et medlem af ITD Arbejdsgiver til at tiltræde en bestemt overenskomst, skal være ulovlige, og at staten skal beskytte medlemmernes ret til ikke at være medlem af en bestemt forening.
Danmarks bedste lærlinge og elever skal dyste i København i 2020
NyhedDM i Skills: Landets bedste lærlinge skal findes i København, når Danmarksmesterskaberne i håndværk rykker til byen i 2020. Faglært arbejdskraft er en mangelvare på det danske arbejdsmarked. Med afviklingen af den prestigefulde konkurrence ønsker København at inspirere endnu flere unge til at gå håndværkets vej.
Fra Løvens Hule til Skandinaviens førende transportmesse
Nyhed


Iværksætteren Jan Valentin fra Sønderborg præsenterede onsdag aften sin opfindelse i DR-programmet Løvens Hule - til marts viser han sit innovative produkt frem på Transport 2019 i MCH Messecenter Herning.

Det er ikke hverdagskost, at produkter til transport- og logistikbranchen er repræsenteret i det populære DR-program Løvens Hule. Onsdagens udgave af programserien var dog en undtagelse,
Nyt udspil: Sådan vil regeringen sætte turbo under arbejdet med at lette erhvervslivets byrder frem mod udgangen af 2020
NyhedRegeringen lancerer i dag et udspil med 42 initiativer, som skal lette administrative byrder og snærende regler for erhvervslivet.


Regeringen har sat et mål om at gøre erhvervslivets byrder 4 mia. kr. lavere om året inden udgangen af 2020. Ved årsskiftet 2018-2019 havde regeringen netto lettet byrder for samlet set 1,5 mia. Derfor satte regeringen i sommer turbo på arbejdet med at identificere snærende regler og administrative byrder. (Bemærk at udspillet ikke handler om skattelettelser).
Lastbilerhvervet skal have bedre vilkår
NyhedRegeringen vil hæve den tilladte højde for lastbiler, så det bliver muligt at transportere mere gods med færre køretøjer. Derudover skal hastighedsgrænsen for lastbiler samt lette og tunge vogntog hæves til 80 km/t uden for tæt bebyggelse og på motortrafikveje. Begge forslag indgår i regeringens erhvervsreguleringsudspil.

Regeringen vil hæve den tilladte højde for lastbiler til godtransport fra 4,0 meter til 4,1 meter for at give mulighed for at transportere mere gods i lastbiler.
CSR-rekord: Aabenraa Kommune fejrede 67 virksomheder
NyhedTorsdag eftermiddag overrakte Aabenraa Kommune CSR-mærke Aabenraa 2019 til 67 virksomheder, som dermed fik et synligt bevis på, at de tager et socialt ansvar.

Den officielle overrækkelse af CSR-mærke Aabenraa 2019 fandt sted torsdag 7. februar på Aabenraa Rådhus, hvor 67 virksomheder blev anerkendt for at tage et lokalt socialt ansvar. Dette er det højeste antal modtagere, siden mærket blev uddelt for første gang i 2016.
FDL - Pakkepost-firmaer smider milliongæld af på staten. FDL KRÆVER SKÆRPET KONTROL
NyhedFolk med kendskab til godskørsel og pakkepost har længe vidst, at der er dårlig økonomi, som er resulteret i mange fyringer af såkaldte hjælpevognmænd og chauffører. Det et bekræftet gennem en undersøgelse, at især vognmænd, der har kørt for det amerikanske transportkoncern FedEx, som har specialiseret sig i kurer- og pakkepostudbringer, har haft så dårlig en økonomi, at de små firmaer blev lukket. De ansatte blev flyttet over i et andet firma – og fortsatte med at køre for FedEx, mens de samtidig havde en tocifret gæld til skat og moms.
DSB opnåede i 2018 et resultat før skat på 568 mio. kr. og udbetaler udbytte på 120 mio. kr.
Nyhed• Høj punktlighed for S-tog, mens kundepunktligheden for Fjern- & Regionaltog var udfordret af de mange arbejder på infrastrukturen og aldrende togmateriel
• Markant vækst på 40 procent i salget af billige Orange-billetter i forhold til 2017
• Stabil kundetilfredshed trods udfordringer med sporarbejder og togmateriel
• Trafikkontraktbetaling i 2018 reduceret med 207 mio. kr. efter aftale med Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
• Indkøb af nye el-lokomotiver, nye togvogne og nye el-togsæt følger planen


ITD: Vognmændene tilfredse med tysk godkendelse af Femern-forbindelsen
NyhedDe tyske myndigheder har nu godkendt den tyske del af Femern-forbindelsen, og det er et meget vigtigt skridt i realiseringen af Femern Bælt-tunnelen. Forventningen er, at den 18 kilometer lange sænketunnel mellem Danmark og Tyskland er klar til brug i 2028.

- Vi er i ITD oprigtigt tilfredse med, at de tyske myndigheder i Slesvig-Holsten nu endeligt har underskrevet aftalen om etableringen af Femern-forbindelsens tyske landanlæg.
Stena Line lancerer søens Siri
SkibRederiet Stena Line introducerer nu førende chatbot-teknologi i færgeindustrien. Den digitale serviceassistent Stina skal forbedre kundeoplevelsen og udgør en vigtig milepæl i Stena Lines målsætning om at blive verdens første kognitive færgerederi.


Chatbotten Stina anvender kunstig intelligens, og kan give Stena Lines kunder opdateringer vedrørende afgangstider, priser og besvare de oftest stillede spørgsmål døgnet rundt.
Femern A/S modtager tysk godkendelse af Femern-tunnelen i Kiel
NyhedDen 6. februar 2019 har ledelsen i Femern A/S fået overdraget den underskrevne tyske myndighedsgodkendelse i Kiel.


Den 28. december 2018 meddelte Transportministeriet i Slesvig-Holsten, at myndig-hedsgodkendelsen af Femern Bælt-tunnelen lå klar til underskrift. I forbindelse med den afsluttende behandling, havde Femern A/S mulighed for at komme med forslag til korrektioner af faktuelle forhold og redaktionelle ændringer. Denne proces er nu afsluttet og myndighedsgodkendelsen endeligt underskrevet af de tyske myndigheder.