Navigation
Besøgende
» Gæster online: 4

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
Vejdirektoratet - Udbygning af rute 11 gennem Ribe er færdig for nu
NyhedDen sidste asfalt er lagt, friske hvide striber skinner på belægningen og de fleste af entreprenørens maskiner har forladt stedet. Dermed er godt to års vejarbejde for Vejdirektoratet afsluttet i Ribe.

Vejdirektoratet har i løbet af 2019 og 2020 udbygget rute 11 gennem Ribe fra nord for Industrivej til og med rundkørslen ved Plantagevej fra to til fire spor. Hen over de seneste 14 dage er der blevet lagt ny asfalt på rute 11 gennem Ribe.
Kravet om minimumslasteevne ændres efter ITD-pres
NyhedMyndighederne har lyttet til ITD’s opfordring om at fjerne den såkaldte 20 procentregel, der har forhindret lastbiler med tunge kranopbygninger i at medbringe gods. Reglen har været til skade for både klimaet og fleksibiliteten i branchen, men er nu fortid.

Indtil nu har det været et krav, at lastbiler som minimum skal have en lasteevne, som udgør minimum 20 procent af lastbilens tilladte totalvægt, hvis den ønskes anvendt til godskørsel. Det har blandt andet ramt lastbiler med tunge kranopbygninger, som har haft vanskeligt ved at leve op til kravet, og disse lastbiler har derfor alene kunnet anvendes som et arbejdsredskab.
CPH trafiktal: Forsigtig optimisme i Københavns Lufthavn
NyhedDer knokles i Københavns Lufthavn for at sommerens rejser bliver en god oplevelse trods test og dokumentationskrav. Antallet af daglige rejsende i CPH er vokset for første gang i år fra 6.000 i april til 8.300 i maj. Det er dog stadig 90,3 % færre passagerer end i 2019. Rejsebureauer og flyselskaber melder om stor interesse for at komme afsted. Der er i juli planlagt flyvninger til ca. 130 destinationer.

Der er mange måder at måle en gryende optimisme på. I Københavns Lufthavn er det for eksempel, at den store Taxfree butik genåbnede 1. juni og antallet af passagerer langt om længe så småt er begyndt at vokse.

Scania scorer den femte sejr i ”Green Truck Award” - i træk!
NyhedFor femte år i træk har Scania vundet den eftertragtede, tyske sammenligningstest “Green Truck Award”. Den prestigefyldte pressetest er organiseret af to førende tyske fagblade og er i årenes løb blevet noget af et verdensmesterskab inden for transporteffektivitet for langturslastbiler.

- Det første, der falder mig ind, er “total succes” og “kundeværdi”, siger Stefan Dorski, Senior Vice President og chef for Scania Trucks, som reaktion på nyheden om Scanias seneste ”Green Truck Award”-triumf, der efterhånden henviser alle de øvrige deltagere i konkurrencen til faste andenpladser.
Molslinjen - Express 5 bliver forsinket fra værftet
SkibLeveringen af verdens største hurtigfærge til Bornholm bliver desværre forsinket. Færgen forventes nu leveret fra værftet i slutningen af 2022, har Austal-værftet meddelt.

Byggeriet af Express 5 til Bornholmslinjen bliver forsinket. Corona har ifølge værftet gjort det vanskeligt for de australske skibsbyggere at få mandskab og skrogdele udvekslet mellem værfterne i Filippinerne og Vietnam.
Transportministeriet - Regionale trafikselskaber får fuld kompensation for 2021
NyhedRegeringen, Danske Regioner og KL er enige om at videreføre kompensationsmodellen for de regionale trafikselskaber for 2020, så den også vil gælde i år.

Regeringen, Danske Regioner og KL er enige om at videreføre kompensationsmodellen for de regionale trafikselskaber for 2020, så den også vil gælde i år.

De manglende passagerer i bus og tog over hele landet påvirker stadig de regionale trafikselskabers økonomi negativt.
Transportministeriet - Restriktioner i den kollektive trafik lempes
NyhedSom led i den seneste aftale om genåbning er det besluttet, at kravet om mundbind fjernes for siddende passagerer og personale i den kollektive trafik. Der skal dog stadig bruges mundbind ved ud- og indstigning og for stående passagerer.

Du skal stadig huske at tage et mundbind eller visir med, når du skal med bussen, toget, metroen, letbanen eller færgen. Til gengæld kan du tage det af, når du sidder ned og når du bevæger dig rundt på stationerne og perroner.
Vejdirektoratet laver grønt forsøg med genbrugsasfalt ved Sdr. Borup
NyhedVejdirektoratet foretager i disse uger et forsøg med at udlægge miljøvenlig genbrugsasfalt på Rute 16 ved Sdr. Borup syd for Randers.

Forsøget skal udvikle en mere bæredygtig metode til at reparere eller udskifte de bærelag, der ligger lige under asfalten på vejene.

”Vi har en stor opgave foran os i forhold til at omstille transportsektoren til en mere klimavenlig, bæredygtig og grøn sektor. Transportområdet er ansvarlig for en stor del af den samlede CO2-udledning.
Kombardo Expressen udvider med ny shuttlebus mellem København og Rønne
NyhedMolslinjen: Kombardo Expressen udvider nu med et helt nyt koncept på Bornholm. De daglige ture med Kombardo Expressen mellem Rønne og København får nu selskab af shuttlebusser mellem København og Rønne via Ystad.

Kombardo Expressens rute mellem København og Rønne er populær som aldrig før. Den stigende interesse for at holde ferie på Bornholm, betyder mange udsolgte busafgange. Derfor udvider Kombardo Expressen nu med et helt nyt shuttlebus-koncept, der skal gøre det muligt for endnu flere at komme til den populære ferieø.
DSB - Hold ferie med Rejsepas til den kollektive trafik i hele Danmark
NyhedMed et Rejsepas til 399 kr. byder den kollektive trafik danskerne velkommen til at rejse Danmark tyndt i otte sammenhængende dage. Tilbuddet gælder 100.000 danskere, der med rejsepasset kan rejse frit med bus, tog, letbaner, metro og lokalbaner i hele landet.

Rejsepassene er en del af regeringens sommerpakke, der for andet år skal bidrage til at sende danskere ud i det danske sommerlandskab og få nye oplevelser.
Sund & Bælt - Mobile autoværn skal øge sikkerheden ved arbejde om natten
TrafikNatten mellem torsdag og fredag i denne uge kommer de nye mobile overledninger i brug som et redskab til at kunne udføre en lang række vedligeholdsarbejder samtidig på Storebælts østbro i løbet af nattetimerne.

Overledningerne blev tidligere på året monteret på Storebæltsforbindelsen som del af en omfattende sikkerhedspakke, baseret på den nyeste teknologi på området. Formålet er at sikre hurtigere afvikling af kø ved uheld og øge sikkerheden på Storebæltsbroen, både for trafikanter og for de medarbejdere, der arbejder med den løbende vedligeholdelse på broen.
Helhedsløsning gør Aarhus H klar til klimavenlige el-tog i 2026
NyhedMED ELEKTRIFICERING, HASTIGHEDSOPGRADERING OG NYT SIGNALSYSTEM ER AARHUS H KLAR TIL AT BLIVE LØFTET IND I FREMTIDEN.

Med en ny helhedsløsning er Aarhus H klar til nye klimavenlige el-tog i 2026. Sammen med et nyt digitalt signalsystem, sporfornyelse og længere perroner står Aarhus H overfor en markant teknologisk og trafikal opgradering. Ved at samle projekterne i en helhedsløsning kan alt arbejdet gennemføres på kun tre år fra 2024 til 2027. Den supplerende VVM-undersøgelse, der knytter sig til projektet, sendes nu i offentlig høring.
Bilferie i Danmark: Forvent tæt trafik på vejene
NyhedSelvom rejser til udlandet så småt er kommet indenfor rækkevidde, vil mange danskere sandsynligvis holde sommerferie i Danmark i år. Forvent tæt trafik på vejene, lyder det fra SOS Dansk Autohjælp.

Det kan betale sig at forberede sig på, at de danske motor- og landeveje bliver tæt befærdede i sommerhøjsæsonen i år. Knap hver anden dansker, der forventer at tage på sommerferie i 2021, planlægger at holde ferie indenfor landets grænser. Det viser en analyse, som Visit Denmark har lavet.
Vejdirektoratet lægger ny klimavenlig asfalt på rute 21 Holbækmotorvejen ved Kirke Sonnerup
TrafikI de kommende to uger lægger Vejdirektoratet ny klimavenlig asfalt på cirka fire kilometer af rute 21 Holbækmotorvejen ved Kirke Sonnerup i retning mod Holbæk.

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning fræses af. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.
Danske Havne - Sammen om fremtidens grønne havne
HavnDe danske havne er i systematisk dialog med kunderne om grøn adfærd og bæredygtighed, viser ny rapport

Samarbejde er vejen frem. For den grønne omstilling, for den danske eksport, for havmiljøet. Det har danske havne vidst længe, for de lever af at samarbejde – blandt andet med skibsrederne og havnevirksomhederne. Men samarbejdet i havnene handler om langt mere end bare det.
Region Sjælland - Sporrenoveringen af Østbanen igangsættes
NyhedEt enigt regionsråd i Region Sjælland har besluttet at igangsætte sporrenoveringen på Østbanen og sætte det omfattende arbejde i udbud. Det sker med forventning om, at Folketinget som lovet sikrer finansieringen.

Østbanen forbinder Stevns og Faxe med Køge og Roskilde. Banen er en livsnerve for borgerne langs banen, og for mange er banen muligheden for at komme til uddannelse og arbejde.

Østbanens spor er så gamle, at de nu er slidt helt ned og skal udskiftes.
Politi - Lastbilchauffør dømt for indsmugling af over et halvt ton hash
NyhedRetten i Roskilde har i dag idømt en 54-årig lastbilchauffør fra Ungarn 3,5 års fængsel for at have indsmuglet en større mængde hash. Chaufføren blev ligeledes udvist af Danmark med et indrejseforbud for bestandig.


Sagen har været efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der hører under Københavns Politi, som modtog et tip om indsmuglingen. Tippet førte til, at den 54-årige blev anholdt den 18. august 2020. Efterforskningen viste, at den anholdte ved tre tidligere lejligheder havde smuglet hash til Danmark. Yderligere tre personer er dømt i sagen.
Årets første krydstogtskibe besøger Københavns Havn
HavnEfter lang tids venten besøgersæsonens første krydstogtskibe København i weekenden. Der er i første omgang tale om såkaldte blue cruises, hvor passagererne ikke går i land, men ser byen fra søsiden. Copenhagen Malmö Port (CMP) håber, at krydstogtturisterne snart får lov til at besøge byen igen som en del af næste fase i den gradvise åbning for rejseaktiviteter.


Der har været ekstra god plads i Københavns Havn og CMP’s krydstogtterminaler, siden krydstogtindustrien sidste år lukkede ned som følge af coronapandemien og de dertilhørende rejserestriktioner. Sidste års sæson blev aflyst, men det er CMP’s forhåbning, at der kommer flere krydstogtskibe denne sæson, trods fortsatte usikkerheder.
Transportministeriet - Billige rejser og gratis færger i sommerferien
NyhedDer er indgået politisk aftale om en sommer- og erhvervspakke for 2021. Den betyder blandt andet, at det igen i år bliver muligt at rejse billigt med kollektiv transport og gratis med færger.

De mange danskere, som i år skal holde sommerferie i Danmark, får nu mulighed for at gøre rejsen billigere eller måske endda gratis.

Det sker som følge af den aftale, der i dag er indgået mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative og Alternativet.
Danske Havne: Dejligt at krydstogt er tilbage i København
HavnDet lover godt, at krydstogterne så småt er på vej tilbage. Vigtigt for beskæftigelsen, turismeindtægterne og havnene, siger brancheorganisationen Danske Havne

Det er entydigt godt for Københavns havn, CMP, at krydstogtskibene i morgen og på søndag vender tilbage til København. Det er selvfølgelig ærgerligt, at det er som blue cruises, hvor passagerne ikke går i land, for København mangler som resten af Danmark virkelig turisterne, men det er et Corona-vilkår, som forhåbentligt snart bedrer sig”. Det siger Tine Kirk, direktør i brancheorganisationen Danske Havne, der repræsenterer de danske erhvervshavne, i en kommentar til meddelelsen om, at to krydstogtskibe anløber København henholdsvis i morgen lørdag og på søndag.
ET  OVERSET  DILEMMA   !
DebatVi har begrebet  "ANSVAR"   !

Det objektive ansvar,- er fortsat gældende   !

Flere ønsker sig,- at vi også får et "KÆDEANSVAR"    !

I de gældende love,- anvendes af og til,- "MEDVIRKER ANSVAR"   !


MEN,- - MANGLER  DER  IKKE  ET,- -"ORGANISATIONS  ANSVAR"   ?
Ny Daily: det smarte køretøj, der tager let transport til nye højder
LastIVECO bryder grænser med sin nye Daily Air-Pro-familie, der er udstyret med den unikke intelligente luftaffjedring med smart elektronisk styring - en nyskabelse i sektoren, der forbedrer kørekomforten, beskytter fører og gods samt tilpasser sig efter anvendelseskravene.

Ny Daily tager opkobling og samarbejde til et nyt niveau med den Alexa-baserede IVECO Driver Pal, den nye stemmeassistent, der gør, at chaufføren kan interagere med køretøjet og med andre chauffører via stemmekommandoer og derigennem få en sikker, stressfri og behagelig køreoplevelse.
Ny IVECO S-Way: den 100% opkoblede lastbil løfter hensynet til chaufføren og forretningsproduktiviteten til det næste niveau
LastIVECO S-Way sætter nye standarder for forretningsproduktivitet med et nyt motorprogram og funktioner, der giver brændstofbesparelser på op til 3%, hvilket yderligere reducerer de samlede ejeromkostninger.

IVECO S-Way markerer et vendepunkt i branchen ved at ændre måden, hvorpå chaufføren interagerer med sit køretøj via Alexa’s eksklusive stemmeassistent, IVECO Driver Pal.
Dachser satser på trailere med mere plads
NyhedLøbende udskiftning af sættevogne i forretningsenheden European Logistics optimerer kapacitetsudnyttelsen og mindsker samtidig klimaaftrykket for den enkelte transport.


Siden april 2021 har alle Dachsers nyindkøbte sættevogne i Tyskland været såkaldte megatrailere. De har plads til mere gods, selvom de har samme længde og bredde som traditionelle sættevogne. Derved opnår logistikudbyderen bedre brændstoføkonomi med megatrailerne, især over lange afstande.
ITD: Det haster med de 5-akslede lastbiler
NyhedDet går for langsomt med at få tilpasset lovgivningen, så det bliver muligt at anvende 5-akslede lastbiler på 40 ton i nye miljøzoner. Sådan lyder meldingen fra ITD, der har bedt Transportministeriet om at hastebehandle lovændringen.

Det kræver en ændring af bekendtgørelsen om vægt og dimensioner, hvis det fremadrettet skal være muligt at køre på de danske veje med 5-akslede 40 ton lastbiler til gavn for både klimaet og fleksibiliteten i branchen. Men ændringen trækker ud, og det er problematisk.