Navigation
Besøgende
» Gæster online: 3

» Brugere online: 0

» Antal brugere: 3
» Nyeste bruger: Skovsgaard
Nyeste artikler
Log ind
Indtast brugernavn

KodeordGlemt kodeord?
26.520 m2 logistikcenter ved Københavns Lufthavn solgt: En af verdens største ejendomsinvestorer køber Copenhagen Cargo Centre
NyhedDet internationale investeringsselskab AEW har købt Copenhagen Cargo Centre lige ved siden af Københavns Lufthavn. Sælgeren er den paneuropæiske ejendomsinvestering- og kapitalforvalter Palm Capital, der selv overtog logistikcenteret i 2018. En af verdens største ejendomsmæglervirksomheder Jones Lang LaSalle (JLL) har i samarbejde med EDC Erhverv Poul Erik Bech assisteret AEW med en due diligence-rapport, som har understøttet investeringsselskabets beslutningsproces i handlen.Den internationale ejendomsinvesteringsforvalter AEW har på vegne af en tysk pensionskasse netop købt Copenhagen Cargo Centre, hvor der lejes plads ud til DHL, Postnord, Telenor og WFS (Worldwide Flight Services).
Transportministeriet - Alle kommuner opfordres til at tilslutte sig aftale om grøn kollektiv trafik
NyhedPå et år har transportminister Benny Engelbrecht indgået klimasamarbejdsaftaler med en betydelig andel af landets kommuner og alle fem regioner, som sikrer en grøn omstilling af 2/3 af den samlede kollektive bustrafik – nu opfordrer ministeren resten af kommunerne til at tilslutte sig.

Transportministeren indgik i juni 2020 klimasamarbejdsaftaler om grøn kollektiv trafik med landets største kommuner, som har været fyrtårne i den grønne omstilling af den kollektive trafik det seneste år.
Danmarkspremiere på flere biler hos IVECO på Transport 2021
NyhedNår Transport 2021 løber af stablen d. 16. – 18. september i Herning Messecenter, kan du hos IVECO opleve flere helt nye biler med digitale løsninger, der giver en mere sikker og nemmere arbejdsdag for chaufføren. Oplev bl.a. den helt nye offroad-model, IVECO T-WAY, samt landevejsmodellen, IVECO S-WAY. Derudover er der også Danmarkspremiere på IVECOs helt nye varebil.

Efter et halvt års ekstra ventetid er Transportmessen i Herning nu klar til at byde transportinteresserede fra hele Skandinavien velkommen. Denne gang kan IVECO slå dørene op for flere helt nye lanceringer, som alle har det tilfælles, at de er spækket med nye, digitale løsninger, som gør chaufførens hverdag lettere, sikrere og mere effektiv.
Politibøder og sagsomkostninger bliver nu trukket fra lønnen
NyhedRigspolitiet har fået ca. 320 mio. kr. i kassen gennem det nye inddrivelsessystem, PSRM, siden de blev tilkoblet i 2020. Lige nu bliver mere en 40.000 skyldnere trukket i deres løn for at afdrage på misligholdt politigæld.

Hvis du har fået en bøde for at køre for stærkt, eller ikke fået betalt sagsomkostninger for en overstået retssag, så kan Gældsstyrelsen nu trække beløbet i din løn. Det sker lige nu for cirka 40.000 danskere.
Sikre veje i uge 37 og 38, 2021
NyhedPolitiet landet over gennemfører fra torsdag den 16. september til onsdag den 22. september 2021 en målrettet færdselsindsats under navnet: "Sikre veje", hvor der vil være fokus på alle færdselsarter og alle lovovertrædelser.


"Sikre veje" er en del af en større fælles færdselsindsats i Europa, som går under navnet "Safety days". Gennemsnitligt dør 70 mennesker i trafikken i Europa hver eneste dag, hvorfor Danmark sammen med de øvrige medlemslande i Roadpol med denne kampagne sigter mod at ramme bare én dag med 0 dræbte.
18 nye miljø- og klimavenlige skraldebiler fra Volvo kører ud i Halsnæs Kommune
NyhedNår de 18 små særligt udviklede skraldebiler fra Volvo ruller ud på vejene i Halsnæs kommune, nedbringer de ikke kun udledningen af NOx men også CO2 med helt op til 90 procent. Halsnæs Forsyning A/S har nemlig stillet høje miljøkrav til bilerne, som får markedets mest miljøvenlige dieselmotorer, der skærer kraftigt ned på NOx-udledningen. Samtidig vælger Halsnæs Forsyning A/S, at skraldebilerne skal køre på fossilfri HVO-diesel, så CO2-udledningen reduceres markant.
Tungvognskontrol på Bornholm – alvorlige fejl og mangler
NyhedFire dages kontrol af lastbiler og tungvogne på Bornholm gav politiet 28 sager om fejl og mangler på køretøjerne. Flere havde fejl på bremser, kritiske dækskader, fejl på køretøjets bærende konstruktion og for mange fjernlygter monteret. 37 køretøjer blev indkaldt til kontrolsyn.


Tungvognscenter Øst (TCØ) ved Midt- og Vestsjællands Politi har i sidste uge gennemført en kontrol af tungvogne på Bornholm. Over fire dage blev i alt 82 lastbiler, busser og påhængs/sættevogne kontrolleret for fejl og mangler, hvilket førte til 28 sager om overtrædelse af færdselsloven, herunder 37 så alvorlige, at køretøjerne blev indkaldt til syn.
Danske kalve risikerer sult og tørst på lange transporter
NyhedTusindvis af danske spæde kalve risikerer langvarig sult og tørst, når de transporteres over lange afstande til udlandet. På trods af lovens krav til vanding og fodring bliver der ikke sørget for, at alle kalve får vand eller mælk på de lange ture, hvor alene opholdet på lastbilen kan vare over 17 timer. Det viser Dyrenes Beskyttelses aktindsigter i transporternes logbøger og optagelse af de lange ture
Stor investering i biogas-lastbiler: Nettos varer kører på gylle og madaffald
Nyhed24 lastbiler tanket med biogas produceret på lokal husdyrgødning og organisk køkkenaffald sikrer en mere miljøvenlig levering af varer til Nettos butikker på Sjælland. Et vigtigt skridt i retning mod en grønnere dagligvarehandel, siger logistikdirektør i Salling Group Nicolai Gradman.

1.400 ton CO2 om året, svarende til 22 procent. Så stor er reduktionen i CO2-udledning fra transporten af dagligvarekæden Netto’s varer på Sjælland, når KP Logistik, der fragter dagligvarekædens varer på hele øen, i løbet af efteråret 2021 har udskiftet i alt 24 lastbiler i sin samlede danske vognpark til biogasdrevne af slagsen.
Solidt comeback for færgetrafikken mellem Danmark og Sverige
SkibStena Line har oplevet et solidt comeback i 2021 med knap en kvart million passagerer. Sikkerheden for de rejsende er og bliver en topprioritet for rederiet, og stigningen er meget tiltrængt ovenpå sidste år, hvor pandemiens medfølgende restriktioner medførte, at persontrafikken faldt.

”Det går bestemt i den rigtige retning, selvom der er et stykke vej igen, før vi er tilbage på ”normalt” niveau. Antallet af passagerer denne sommer er en fordobling af 2020-niveauet, men stadig kun halvt på 2019-niveau. De vigtigste måneder er klart juli og august, hvor omkring halvdelen af alle vores passagerer rejser med os.
Førerløs bus kører første tur på offentlig vej
NyhedDet er en historisk dag, når Movia i samarbejde med Region Sjælland, Region Hovedstaden og Metroselskabet for første gang sender en førerløs bus ud at køre på offentlig vej.Det sker onsdag 15. sep. kl. 13.30
på Slagelse Sygehus, hovedindgangen (indgang 11).


Scania satser fortsat på biogas til den grønne omstilling
BusDen svenske busproducent har haft stor succes med levering af bæredygtige biogasbusser i Danmark, og på Transport 2021 i Herning præsenterer Scania næste generation biogasbus til endnu mere effektiv, bæredygtig og driftsøkonomisk passagertransport i by- og regionaltrafik. Især regionaltrafikken vil have store fordele med den længere rækkevidde, som en biogasbus opfylder.

Scania Citywide LE 6x2*4 14,8 er den præcise typebetegnelse på den biogasbus, som Scania vil placere centralt på stand D3300 på Transport 2021. Den 3-akslede bus er 14,8 meter lang og rummer hele 110 passagerer fordelt på 53 siddende og 57 stående plus en kørestol eller barnevogn.
Transportministeren åbner Transport 2021
NyhedTransportminister Benny Engelbrecht foretager den officielle åbning af Transport 2021 i MCH Messecenter Herning torsdag 16. september.

Når transportminister Benny Engelbrecht torsdag 16. september klipper snoren til Transport 2021, bliver det til den 16. udgave af Transport-messen, som denne gang byder på flere end 275 udstillere fordelt på 80.000 kvadratmeter overdækket messeareal. Udstillerne dækker hele transportbranchen; fra lastbil-, bus- og varebilsimportører til trailer-, IT- og værkstedsleverandører og samles torsdag til lørdag til tre dage med fokus på netværk, faglighed og viden i MCH Messecenter Herning.
YX Erhverv klar med endnu et nyt truckanlæg i Roskilde
NyhedFor nyligt åbnede olieselskabet YX Erhverv et nyt truckanlæg i Horsens, og nu udvides netværket atter med endnu et anlæg. Denne gang har YX Erhverv etableret et nyt truckanlæg i Roskilde, hvor selskabet allerede har to anlæg.

Olieselskabet YX Erhverv oprustede sit landsdækkende netværk af truckanlæg, da selskabet fredag den 10. september åbnede for pumperne på et nyt anlæg, som ligger ved Holbækmotorvejen på Vestre Hedevej 26 i Roskilde. Det nye anlæg kommer til at supplere selskabets i forvejen to anlæg i byen på adresserne Håndværkervej 41 og Kumlehusvej 1.
Transportministeriet - Pilotprojekt med ID-kort styrker indsats mod social dumping
NyhedPilotprojektet med ID-kort tages i brug på fire udvalgte offentlige byggeprojekter. ID-kortordningen skal være med til at effektivisere og skærpe overholdelsen af arbejdsklausuler og dermed være en del af kampen mod social dumping.

Medarbejderne på anlægsprojektet med udvidelsen af motorvejen E20 på Vestfyn skal via en app på deres mobiltelefon være udstyret med et ID-kort, som skal bruges til at tjekke ind og ud fra byggepladsen.
Beulas Jewel klar til busmesse med luksus på begge etager
BusNår de mange businteresserede deltagere møder op i hal H på Transport 2021-udstillingen i Herning, vil de blive mødt af et nyt men alligevel velkendt ansigt. Det er fronten af en Scania Beulas Jewel dobbeltdækkerbus, som Scania Danmark markedsfører her i Danmark.

Beulas er et velkendt spansk luksus-brand med mere end 85 års erfaring på det europæiske busmarked. I kombination med Scanias velkendte 3-akslede K-EB buschassis er Scania Beulas Jewel klar til at tage kampen op på det prestigefyldte marked for dobbeltdækkere.
E-WAY sætter rekord i rækkevidde: 543 km på en fuld opladning
BusDen tyske transportvirksomhed Verkerhrsbetriebe Bachstein med base i Celle i Niedersachen gennemførte i juli måned en rekordlang kørsel med en IVECO BUS E-WAY. Denne fuldt eldrevne bus kørte enestående 543 kilometer på en enkelt opladning på 48 timer – hvilket blev certificeret af TÜV Nord.

Den 12 meter lange IVECO BUS E-WAY leverede en ny præstation under reelle kørselsforhold og bekræftede dermed alle fordelene ved nul-emissionstransport, så vel som den enestående driftssikkerhed og de helt enestående præstationer, som denne fuldt elektriske model udmærker sig ved.
Vejdirektoratet udlægger ny klimavenlig asfalt på rute 16 Nordre Ringvej ved Viborg
TrafikFra onsdag den 15. september og cirka to uger frem lægger Vejdirektoratet klimavenlig asfalt på knap to kilometer af rute 16 Nordre Ringvej ved Houlkær, Viborg.

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny klimavenlig belægning, og til slut påføres der striber.
Flot tippelad til Erik Moldt
LastEt stk. NOPA FTPLH320 3-vejs tip er afleveret fra SAWO, Kolding.

Tippet er monteret på et 4-akslet Volvo chassis.

NOPA tippet er leveret i Hardox, efter kundens ønske, og er 6,5 meter langt udvendigt. Det er leveret med 1.100 mm. høje sider og med pendel lodret i venstre side. I bagenden har SAWO monteret træk med luftservo, som er dækket til med specialskåret afdækningsplade. Derudover er der specialfremstillet en 200 liter ståltank, der er placeret lodret mellem førerhuset og tippet.
Mikroplast fra bilvask opfanges i vaskehallen
NyhedAnalyse dokumenterer rester af mikroplast i vaskevand fra bilvaskehal, og at mikroplast opfanges i vaskehallens sandfang.

Vaskevand fra bilvask indeholder sæbe, bremsestøv, voks, olie, tungmetaller og andre stoffer, der ikke hører hjemme i hverken jorden eller vandmiljøet. Nu viser en analyse af en slamprøve fra en vaskehals sandfang, at der også er mikroplast i vaskevandet.
Danskerne har travlt, når de kører bil – med sms’er, opkald og sociale medier
NyhedTRAFIKSIKKERHED: På trods af storstilede kampagner og politiets voksende bødeblok er danskerne stadigvæk slemme til at bruge deres mobil, når de kører på vejene. Det viser tal fra både politiet og fra GF Forsikrings fond.

En sms fra konen, en venneanmodning på Facebook, en meddelelse om breaking news fra nyhedsappen. Det er sjældent, at danskerne får lov til at køre bil uden konstante notifikationer fra deres mobiltelefoner. Og det er desværre også sjældent, at notifikationer blot får lov til at være notifikationer.
Midttrafik - Snart kan cyklerne komme med bussen
NyhedFra januar 2022 kan man tage cyklen med i bybusserne i Randers, Silkeborg, Horsens, Skanderborg, Viborg, Herning, Holstebro, Skive, Struer, Odder, Ikast og Grenaa, hvis der er plads i flexarealet. I løbet af 2022 bliver det som en forsøgsordning muligt at tage cyklen med på rute 100, der kører på strækningen Odder-Aarhus-Hornslet.

Mange har skiftet transportform til cykel under COVID-19 pandemien. Men når regnen bare siler ned eller cyklen er defekt, kan bussen være et godt supplement til cyklen. Kombinationen af cykel og bus på rejsen er også god, hvis der er langt til stoppestedet i begge ender.
Midttrafik åbner for grupperejser igen
NyhedBegrænset kapacitet og afstandskrav lukkede muligheden for grupperejser med Midttrafiks busser ned under pandemien. I løbet af oktober bliver det igen muligt at bestille en grupperejse, men efter en ny model der sikrer bedre sammenhæng mellem udgifter og indtægter, og tager hensyn til kundernes ønsker om mere plads i bussen.

Skoler, daginstitutioner og andre, der ønsker at rejse afsted i en større gruppe, kan igen rejse med Midttrafiks busser fra oktober 2021.
Scania deltager på Transport 2021
NyhedHos Scania er forberedelserne til Transport 2021 i fuld gang, og på messen stilles der op med et stærkt team, et spændende udvalg af biler, præsentationer af diverse services og vores bud på fremtidens bæredygtige transport samt deltagelse på konferencen Grøn Transport.

Scanias største stand er traditionen tro i hal D hvor man igen i år vil kunne opleve et bredt udvalg af det aktuelle produkt-program. Blandt andet med Danmarks premiere på den nye CityDoor - en fuld glassvingdør i passagersiden som åbner ind i førerhuset.
Post Nord - EU-Kommissionen godkender intern kapitaltilførsel
NyhedEU-Kommissionen har i dag meddelt, at den godkender den interne kapitaltilførsel fra PostNord Group AB til Post Danmark på 2,3 mia. DKK. Tilførslen fandt sted i 2018 og 2019.

– Vi er tilfredse og glade for meddelelsen om den godkendte interne kapitaltilførsel. Det er positivt, at Kommissionen deler vores opfattelse af, at den interne kapitaltilførsel er bevilget i overensstemmelse med markedsvilkårene og dermed ikke betragtes som statsstøtte.